Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Tower of God ''Spoiler'' Tartışma

Bu da olmaz, olmamalı çünkü Urek gibi bir hayvan bile 50 senede tırmanıyor kuleyi, bizimkiler tırmanmaya başlayalı kaç sene geçti, benim kendi tahminim 10-15 sene arasıdır(iyi ihtimalle), Rak eski bir soydan, Koon da iyi bir aileden geliyor olabilir(ki direkt soy bile olmayabilir tam hatırlamıyorum), en potansiyeline uğraşmış hallerinde bile 150-200 yıl sürmesi lazım seviyeci olmaları için, Nest arcından sonra biraz güç dengesinde yalpalamaya başladı, son izlediğimiz savaşta bile Baam ve bazı seviyeciler dışında onların orada yanıp kül olması lazım, bir şekilde bağlaması lazım buraları ama nasıl yapacak hiç tahmin edemiyorum.
Urek şimdiki karargahının olduğu yerde bayağı kalıyor, 100. katta da kalmıştır bir süre. Ona rağmen 50 yıl.
Şimdi kuleyi tırmanan sayısı belki eskiye nazaran 10000 kat falandır derse işler rayına oturur. İlla yenebileceğin bir takım karşına gelir çünkü. Ben hala 80 ve üstü katlarda bekliyorum bu durumu. Shinso yoğunluğu olan alanda antreman vs gibi. Baam artık öyle küçük güçlendirmelere ihtiyaç duymuyor diye 100. kat dışında işlenmez ama. Bizim çocuklar da büyülü bir yere gitmezse falan hep hikayeye zorla yedirilecekler. Özel takım ama 1000 yıla falan ihtiyaçları var.
 
Tatlı ekşi ekibinin güç sorunu aslında serinin başından beri varolagelen bir durum. Bence Siu bir noktada bu grubu ayırmayı kafasına koymuştu ancak sonrasında hayranların tepkilerinden çekinip vazgeçti. Hikayedeki bir başka mantık hatası da Baam'ın kuleye girdiğinde bir kuralsızın çok altında performans sergilemesiydi. Onca kuralsızın hikayesini duyduktan sonra kimse Baam'ın neden bu kadar yavaş geliştiğine anlam veremedi hatta kuleye tırmanırken kendisinin kuralsız olduğunu öğrenenler şaşırıyordu. Doğrudan Mazinoyla kıyaslayınca saçma buldu çoğu kişi. Siu buna mantıklı bir neden verseydi eğer anlayabilirdik. Ama biz cehennem trenine kadar Baam'ın içinde bu kadar büyük bir güç olduğunu bile bilmiyorduk. Tamam ana karakterdi fakat ahım şahım bir güç gösteriyor değildi. Buna tek istisna Mazinoyla yumruk çarpıştırıp hayatta kalmasaydı. Yoksa oraya kadar Baam'a yetenekli bir kurallı deyip geçebilirdik bu yüzden Koon ile Rak da hikayede belli bir noktaya kadar sırıtmadılar. Ancak cehennem treni ile yüksek seviyeciler hikayeye çok sık dahil olmaya başlayınca Siu Baam'ı pasif bir karakter olarak çizmektense ona güçlendirme vermeye başladı. Baam power up alırken yanında tırmanmaya devam eden kurallılar ise küçük güçlenmeler aldılar. Seride çok güçlü Adori gibi kurallılar da yok değildi fakat bizim tatli ekşiden kimse öyle ahım şahım bir güçle tanıtılmadı bize. Bir Zahard prensesi olan Androssi bile o kadar güçlü bir karakter olma yolunda gösterilmedi.

Baam bir noktada çok hızlı güçlendi bu doğru. Ancak aslında olması gereken seviyeye yavaş yavaş getirilmesi gerekirken son birkaç archda çok güçlenmesiydi seyircinin gözüne batan. Bunun da nedeni ilk iki sezonda çok yavaş güç kazanmasıdır. Gerek 10 aile gerekse Urek kuleyi tırmanırken herkesin ağzını açık bırakan şeyler yapmıştı hatırlarsanız. Ama Baam 3. sezona kadar sıradan bir avcı adayı olarak görülüyordu. Bir yerde Siu hikayenin böyle katlardaki testlerle çok yavaş ilerleyeceğini anlayıp cehennem treni diye bir olay çıkardı ki Baam'a gereken seviyeyi hızlıca verebilirsin. Zaman çarkı'nı okuyanlar bilir hikayede ana karakter Rand güçlenirken yanındaki diğer bütün yol arkadaşları da farklı güçlere kavuşurlar. Ve serinin sonunda da beraber mücadele edeceklerdir. Ancak Tog'da ne yazık ki Baam diğerlerinin çok önünde geçtiği gibi öteki karakterlere hiçbir güç verilmedi. Veri katında Koon buz mızrağını öğrendiğinde Rak taşları kontrol ettiğinde bu fark biraz kapanır diye ummuştum ama değişen bir şey olmadı yine.

Anlayacağınız seri mantık hataları ile ilerliyor. Şu an Siu ani bir ölümle Koon ve Rak'ı seriden çıkarsa bile daha mantıklı hale gelir. Ya da bunları ayırıp hikayenin farklı bir bölümünde işe yarar ama az güç gerektiren bir sorumluluk vermesi lazım. Onun için de hiç motive görünmüyor.

Bu bölümde yine Baam devasa kütleleri ışınladı. Artık pek de şaşıran olmuyor bu yaptıklarına. Yüksek seviyeciler bile yanında pasif kaldı adamın. Arch sonunda Traumerei'ye küçük de olsa yara falan verirse şaşırmam artık. Serinin gidişatı o yönde.
 
Var mı metin olarak?
Summary by Google Lens:

- Baam wonders if this guy is Kaiser's father

- Gororo begins to explain how the escape will be, they are going to the mothership's main aquarium, it is the largest in the tower and Traumerei puts all the rare shinheuh he finds around the tower there.

- The tribe that was mentioned in the last chapter resided in this aquarium (there was an air bubble in the middle of it, for those who read one piece I believe it is something similar to the fishman island).

- Gororo says that this tribe was extinct. Lilial as always is a piece of shit and says that the tribe became extinct because they disobeyed Rei, but Gororo explains that they were killed because they forgot to feed one of the shinheuh. Quality Traumerei standard.

-While investigating the city, Gororo found a portal, this portal was in ruins, there he fixed it and can be used, but as soon as it is used it will break.

- AA is suffering from the pressure of Shinsoo, which is comparable to that of the upper floors of the tower (Rak is not feeling anything). BH explains that all marine beings here are powerful enough to exist on the upper floors.

- Does everyone remember the crab that Rak, Kaiser and Hockney faced in the nest? AA thinks that the sea he was talking about was this aquarium.

-Cha and Yuri wanted to face the monster, but Traumerei's condition extends to them as well.

-Gororo comes up with the old "but he's a regular" dialogue, AA on the other hand, explains that there are no problems, because Shinsoo's pressure doesn't affect Baam, in fact, the higher the pressure, the stronger he will be.

- Baam starts a monologue about the creatures in this aquarium being trapped by Rei and that's why they are angry.

-Traumerei says that Baam's answer is freedom. He says that in the past there was someone who preached the same thing, but he forgot who he was and that he needs to meet Baam to find out.

-We have a speech from the narrator, where he says that seeing the aquarium, Baam thought that the 10 families themselves are fish trapped in the aquarium that is the tower. GIGACHAD

- Kirin asks Rei if they should retrieve the creatures, Traumerei says no because they need to empty the aquarium since there is only one fish he wants to catch now. (Baam)

-Baam can hear the souls of the tribes, here we have the continuation of his monologue, where he says he already knows what to do. It is understood that he goes after Traumerei.

- Gustang tells Tiara to warn all PB forces that the LPB will go after Baam and that it is to annihilate everyone. And that in a week, it will be the beginning of the ruin
 
Tahminlere göre,AA nin yeonlarin ateş balığı sayesinde gustangin ateş saldirisindan etkilenmediği tahmin ediliyor.
Gustang niye ateş kullanıyor sahi? Tamam en iyi dalga tutuculardan biri de liderleri arasında. Yine de onun teknolojiyle olan bağı yüzünden ya '' Yok Edici Işın'' ya da '' Yok edilemez robotlar'' tarzı bir şeyler bekliyordum. Çağırdı kılıçlar, Zıpkın atıcı, ateş de Yeon havası verdi.
Tabi her Aile Lideri her alandan yetkin ama her birinin bir teması var ve Gustang'in başka bir aile lideri karşısında böyle dövüşeceğini düşünmemiştim
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık