Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

One Piece Live-Action TV Serisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
özellikle cowboy bebop'tan sonra çok daha kötü bir şey bekliyordum netflix'ten ama o kadar da kötü değil bana kalırsa. senaryoda radikal değişiklikler yapmadıkları sürece hakkım helaldir bu işe.

saçlardan çok ingilizce olması battı bana ki alışık olmadığımda o da. cast genel olarak güzel olmuş. cgi sırıtıyor ama olur o kadar. halk arasındaki adı çöpflix olan bir platform bu. bu kadarına da şükür.
 
Valla 1087.bölümün spoilerleri gelene kadar gelmeyecektim ama Live-Action’a ait fragmanın gelmesi sebebiyle bende değerlendirmelerimi yazmak istedim…


  1. Konuşmaların Japonca değilde İngilizce olmasını biraz yadırgadım: Dizi globalde daha çok izlensin diye İngilizce dilinin tercih edilmesi doğru bir seçim mi emin olamadım.Hele ki Luffy’nin Gomu Gomu no Mi diye seslenmesi gerekirken Gamı Gamı no Mi diye seslenmesi bence yanlıştı.Keşke Japon seslendirmenler kullanılsaydı.
  2. Karakterlerin Uyarlanışı: Animede gördüğümüz karakterleri kanlı canlı gördüğümüz için biraz tuhaf kaçmış.Ancak Shanks, Alvida ve Buggy karakterleri iyi bir uyarlama örneği olmuşken diğer karakterlerin uyarlanışını çok beğenmedim.Mesela Usopp uzun burnuyla ünlü bir karakter.Usopp’un uzun burnunu yapmayacaksanız o karaktere Usopp denilmesinin bir anlamı kalmıyor.Veya Coby’nin saçlarını çok mu zordu pembe yapmak?Sarı saçlı Coby olmamış.
  3. Hikaye örgüsündeki bariz değişiklikler: Benim için bu konu çok önemli değil.İyi canlandırmalar olduğu sürece senaryonun işleyişine pek takmıyorum.
  4. Luffy’nin uzuvlarını uzatması: Luffy kolunun uzadığı son sahne hiç iyi değildi.Biraz daha üstünde durulabilirdi.Biraz cringe durmuş.Aynı şekilde bacağını veya kafasını da uzatırken aynı kalitesizliği göreceğiz.
  5. Zoro’nun kılıç kullanımı: Gördüğüm kadarıyla Zoro’yu oynayan kişi bu işi iyi becermişe benziyor.Kılıç koreografilerini beğendim.
  6. Mekan tasarımları,dekorlar,kıyafet seçimleri ve diğer canlandırmalar: Bence dizinin en güçlü yönü burası olmuş.Özellikle Shanks’ın, Luffy’i kurtardığı sahnede deniz kralının canlandırılışı çok iyiydi.Aynı şekilde mekan tasarımları,karakterlerin giydiği kıyafetler,dekorlar sandığımdan daha iyiydi.Keza geminin tasarımı da çok başarılıydı.Daha iyi olamazdı bence.
 
Son düzenleme:
Zoro, buggy ve usopp olmuş gibi ama luffy çok olmamış sanırım. Luffy nin salak hissi vermesi lazım ama bu çocuktan bir salaklık hissiyatı alamıyorum.
 
Olmuş ile olmamış arasında gidip geldim ama şimdilik erken yargıya varmak istemiyorum.

İlk görüşte göze batan ufak tefek şeylere 1-2 bölümde alışılır.

Ama Luffy'yi oynayan elemana kolay gelsin. Tutturursa güzel bir karakter çıkar. Altından kalkamazsa cringe bir şeye dönüşecek gibi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 25)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık