Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

oyun sektöründe komik olan şey dizdiğin makina ne olursa olsun illa bi yerde bi arıza çıkarması, uyumluluk sorunu olması, bi şekilde sorunsuz deneyimin baltalanması. bunda saydığın tüm firmaların suçu var, ortada bi standart yok. elbette birbirleriyle rekabet edecekler fakat genel kullanıcı kitlesi çok büyük ve bu standardizasyonu zorunlu kılıyor, bugüne kadar bunu sağlanmasını zorunlu kılmayan tüketici mahkemeleri de demek ki bundan çıkar sağlıyor.
Tüketici olarak biz de farkında olarak ya da olmayarak fanatiklik yapıp bu duruma katkı sağlayıp önünü açıyoruz
 
Tüketici olarak biz de farkında olarak ya da olmayarak fanatiklik yapıp bu duruma katkı sağlayıp önünü açıyoruz
zaten genel kitle böyledir buna bi çözüm yok. çözüm genel kitleyi düşünerek hareket edecek kurumlarda. genel kitl ortalamadır, vasattır, akıllı hareket etmez o yüzden bi yerde maalesef yönetilmek zorundadır.

bak 2 sene önce mi ne bi tane usb-c kablo alacaktım. hızlı şarj standartı olmadığı için bin tane türü var. usbye de mesela standart getirilmediği ve satılan sitelerde de tüm özellikleri yazılmadığı için direkt aradığın ürünü bulman zorlaşıyor. ben mesela usb c 3.1 gen 2 bulmam gerekti, e satacak adama kimse sınırlama getirmemiş kafasına göre etiket gibi yazmış ürünün üzerine ama alakası yok :d

ben mesela ne aradığını bilen birisi olarak zorla aradım uygun modeli buldum fakat bunu herkes yapamaz ve yapmıyor bilmiyor da. pc topluyor adam bunu kaldırır mı acaba diye soruyor araştırıyor bi sonuca ulaşamıyor. ancak alıp denmesi yada aynısını toplamış birilerindne tavsiye alması lazım. sorun burda da bitmiyor, driver farkları oluyor, her donanım aynı çalışmıyor, kronik sorunları olanlar var bilmem ne derken her kademede bi sorun çıkarıyor.

standardizasyonu zaten bu firmalar yapmaz zaten bunların hukukuna aykırı, sana söz vermektne çekinirlere davalarla uğraşmak geri dönüşlerle uğraşmak istemezler, o yüzden üst kurumların bunu yapması ve zorunlu kılması gerekiyor.
 
Blizzard’ın şirket politikasını günahım kadar sevmesem de Diablo 4 konusunda tebrik etmek lazım. Oyun raydaki Tren gibi akıcı ve neredeyse sorunsuz çalışıyor.
Ha yarın herkese resmi olarak çıktığında serverlar çökecek onun için yapacak bir şey yok.

Mesela 2 hafta sonra çıkacak Final Fantasy 16 için Yapımcı Hiroshi Takai'nin dediğine göre oyun hazır ve rafta bekliyor, ilk gün güncellemesine ihtiyaç var mı diye sorulduğunda da adam “hayır biz takım olarak yaptığımız işe güveniyoruz ve hem herkesin ilk günden o büyük güncellemeleri indirecek interneti yok” diye cevap verdi.

Keşke her şirket böyle hazır olduktan sonra yayınlansa da acele ettirilmese.
Tabi bunu son 3 yıl için diyorum çünkü Cyberpunk'dan sonra moda haline geldi sorunlu oyun çıkarmak.
Üstat Miyamoto ne demiş?
Cyberpunk'tan sonra bu tür olayların artış göstermesi ilginç cidden. Yani normalde şirketlerin bu tür olaylardan ders almasını beklersin ama yok inadına aynı hataları tekrarlıyorlar. Adamlar bence bizi keriz olarak görüyorlar zaten alacaklar diye. Biz de keriz gibi gidip aldığımız için bu döngü kendini besleyerek devam ediyor :/
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık