Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] En Güçlü İmparator

En Güçlü Yonkou Kim?


  • Kullanılan toplam oy
    615
Oda sırf Kaido'yu kısıtlamak için miletin karşısında ejder formunu açtırıyordu. Law ve Kid'in arcta başka görevi olduğu için harcatmadı yoksa aynı teki Kaido da atar. Bana Ragnarok yeyip de teke gitmeyecek 1 tane nova söyleyin?

Serinin bu noktasında diğer karakterler güçlenir, o ayrı bir mesele. Sonuçta Shounen okuyoruz. Daha Teach, Luffy, Im, Gorosei vs var.
 
Saçmalamışlar, daha başında yaşlı WB fiziksel olarak Kaido'dan güçlü demişler, kaldır çöpe at. :) Kaido hiçbir featte Roger ve WB'den geri değil, üstüne bir çoğunda fark atar. E. Oda bile adamı nasıl kaybettireceğini şaşırdı, Kaku'ya uyanış açtıran mangaka Kaido'ya uyanış açtırmadı. :)

Evet öldürürdü zaten. Ama onun karşısına çıkan kidle, shanksın karşısına çıkan kid bir değil, çok farklı. Kaido bu kidi de çok kasmadan yenerdi ama böylesine ezici bir tek atamazdı. Saldırı gücü olarak Shanks kaidodan çok üstte. Hem haki farkı hem kılıç farkı var. Kaido da dayanıklılık olarak üstünde Shanksın ama serinin gidişatına, hakinin ve karakterlerin önemine vs baktığında Shanksın kaidodan güçlü olduğunu anlamak için dahi olmaya gerek yok
Kidd'in yenilgisinden sonra halk arasında söylenti dolaşmaya başlamış, rakip hazırlıksız ve dikkati dağınıksa Shanks'a bahis oynayın diyorlarmış. 1 vs 1'de hala Kaido, ama rakibe handikap vereceksek Shanks'a oynanabilir. :)
 
Kaido Oden’i gençken teklemiş. Haki fışkırtan thunder bagua, hibrit form, sarhoş form ve Thunder bagua’nın üst modeli çıktı daha. Kidd teklemek marifet değil.

Kaido fiziksel güç ve meyve bazlı adamken Shanks hakiye abanmış biri olsa tamam Shanks denir. Ama Kaido hakide de hayvanat çıktı.

Kaido’yu karşılaştırması daha kolay olan big mom’a bakalım:

Kaido daha dayanıklı, daha hızlı, daha kuvvetli. Hakinin her türünde daha iyi. Meyvesini de ada delen ateşle ve final saldırısıyla daha iyi kullandığını gösterdi.

Kaido basit bi yonkou’dan çok üstün göründü. Shanks’ın şuan Big mom veya Teach’ten bu kadar üstün olduğunu düşünmüyorum. Bm’nin fiziksel hayvanatlığıyla meyvesi varken Shanks’ta sağlam haki var. Haki farkı o açıkları kapatmaya yetiyorsa Big mom’ı yener. Ama Kaido’nun haki de sağlam.

Kaido’yu anca Roger ve genç Wb alır. Shanks şuan çakma Roger. Roger KK seviyesiyse Shanks onun Yonkou seviyesindeki versiyonudur.
 
@Shakan kardeşim gel şurda bir iki konuş anawliz yap insanlara. Hala kaido diyenler var
Haki'de Shanks önde bunu tartışmaya bile gerek yok, adamın her sahnesi haki ile ilgili. Seride haki kavramı yokken ilk bölümden kral haki göstermiş bir karakter. Bunun yanında zirveye ulaşmak için meyve şu bu boş iş bize haki lazım haki diyen bir Kaido var. Kinemon'a Ragnarok atıp öldüremeyen bi de kılıçla deneyim belki ölür diyen Kaido nerdeee 3 sayfa içinde hem gelişmiş gözlem hem gelişmiş kral haki hem de inanılmaz bir hız gösterip Kid ve Killer'ı aynı anda tekleyip adamların kariyerini bitiren Shanks nerde. Seride daha önce böyle bir şey okumadık biz. Adam geldi 3 milyar ödülü olan bir önceki arc iki kişi de olsa yonkou indirmiş birine tek attı ama normal bir tek de değil öyle bir tek ki narrator gelip bu adamların kariyeri bitti diye söylemek zorunda kaldı. Hakisiyle amiral korkutması, Akainu'yu ve Teach'i bastırması gibi olaylar da var ki çok kısa sürede yapıyor bunları. Yanlış anlaşılmasın Kaido da çok sağlam karakter, Luffy'i öldürdü sonuçta adam. Ancak gözüktüğü sahnelerde Shanks'ın yarışı kadar bile dominant değil. 9 kın travma yaşatır, Momo gider ısırır, Yamato 1 saat ağır yara almadan tutar vb vb uzar liste. Bi kere serinin en önemli unsuru olan haki ve iradede daha geride otomatik kaybediyor zaten.

Hani millet somut şeyler istediği için yukarıdakileri yazdım. Yoksa Shanks'ın Roger'ın devamı gibi olması, şapkayı taşıması, Luffy'nin hedefinin kendisini geçmek olması, Oda'nın gözündeki değeri (her girdiğinde şov yapması, o kadar temelini attığı Kid'in bile tek yemesi), hükümet kutsal ilişkisi gibi olaylara hiç girmedim. Görmek isteyene çok bariz de işte...

Shanks'ı geçerse de Luffy Teach İm geçer, başka birinin geçeceğini sanmıyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık