Oda, Wano'da iki imparatorun düşmesini istedi ve düşürdü. İmparatorların ikisi de düzgün bir şekilde düşmedi. Big Mom, Law ve Kid'i bir kere yenip saldı. Onu yapmasaydı, onları orada öldürseydi nereye kazanıyorlardı? Kaido, Luffy'yi kaç kere yenip bıraktı? Hadi onları orada saldılar. Wano değil de Alabasta'da savaşıyor olsalardı ne olacaktı? Atom bombası yok, magma yok. Nasıl düşüreceklerdi? Kaido, Luffy'yi öldürmesine rağmen karakter yeniden ayaklandı. Denize attı, denizden çıktı geldi. Hadi bunlara da tamam. Kaido, son saldırıdan çok rahat kurtulabilecek bir karakterdi, gurur yapıp tanklamasa nasıl düşecekti? O saldırıdan sonra Luffy, savaş dışı kaldı zaten enerjisini tükettiği için. Ki Kaido'yu da magmaya düşürdüler yenilmeyeceği için, o yumrukla ölmüyordu yoksa. Oda'nın zamanında söylediği bir söz var: "Kaido'yu nasıl düşüreceğimi hâlâ bilmiyorum, Luffy'nin güçlü bir yumrukla yenmesi tatmin edici olmazdı". Düşünmüş, taşınmış, çözümü karakterleri o kadar savaşın ardından bilinçsiz bir şekilde atom bombası eşliğinde magmaya düşürüp o yanardağı patlatmakta bulmuş. Demek ki bu karakterler daha uzun süre savaşabilecek potansiyeldeydiler ortam onların düşmesine yönelik hazırlanmamış olsaydı. Wano'daki savaşların sonucuyla güç değerlendirmesi yapmayı doğru bulmuyorum bu yüzden.
Gelelim Kaido, Kin'emon'u öldüremedi meselesine. Aynı mantıkla ben de şöyle bir argüman yaratabilirim. Shanks'ten güçlü Roger'ın saldırısı, Oden'e ağır hasar veremedi. 20 sene önceki, şu ankinden güçsüz Kaido, Roger'la karşılaştığı zamankinden daha güçlü olan Oden'i balyoz sallayarak savaş dışı bıraktı. Oden'le savaştığı hâlinden güçlü olan güncel Kaido ise Kin'emon'a zarar veremedi.
O zaman dayanıklılık açısından:
Kin'emon >>>> Prime Oden > sağ kol Oden > 3 milyarlık Kid
Saldırı gücü açısından:
Prime Kaido > miço Kaido >>> Roger > Shanks
Bu size mantıklı gelmiyorsa, Kin'emon meselesi hiç gelmemeli. Öldürmek istemediği karakteri öldürmüyor Oda, bu kadar net.