Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1079: Kızıl Saç Korsanları - Bir İmparator'un Tayfası

Bölüm Nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 318 86.6%
  • Orta

    Kullanılan: 19 5.2%
  • Kötü

    Kullanılan: 30 8.2%

  • Kullanılan toplam oy
    367
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bölüme iyi dememin tek sebebi 20 yıldır gücünü gösterecek bir dövüş beklediğimiz karakterden sonunda bir hamle görmüş olmamız. Bu hamle iyi miydi? hayır, kesinlikle değildi. Ergen magneti karakterine şov yaptırayım derken her zamanki gibi bütün mantığın, kurgunun, güç dengesinin falan içinden geçti Oda.

Wano'da Luffy de tek yememeliydi, Elbaf'ta Kid de. Bu tembel yazarlık, Tite Kubo seviyesi güç dengesi oluşturmaktır. Kısa süre önce başka bir yonko ile ölümüne dövüşmüş ve yenmiş, 3 milyar ödülü olan birisi, sıradan bir korsan artığı gibi tek yiyor ve tüm varlığını orada kaybediyor. Ben bu serideki güç dengesinin neyini ciddiye alabilirim ki bunu gördükten sonra?
Bu sahne, Yeni Dünya'ya henüz girmiş hevesli ergen korsanları içerebilecek bir sahne olabilirdi ancak; son 2 yıldır sürekli savaşan, yonkoları bile tedirgin eden ve bayrakları altındaki herkese de korku salmış, Yeni Dünya'da yonko köpeği olmadan dolaşabilen ender bağımsız korsanlardan birini değil.

Aynı Shanks.

''Kaido ve BM indi, hadi harekete geçelim.''

BM'yi indiren iki kişiden birisine tayfası dahil tek attı bu adam.
 
Aradaki farkın bu kadar şiddetli olması bir yandan şaşırtıcı. Kid karşısına direkt bizim kırmızı kafalının çıkacağını tahmin edememiş. Luffy nin Kaido ile ilk karşılaşmasındaki yediği teki yemiş. Tek dezavantaj denizde olmak ve Luffy olmamak. :D
 
Yalnız Kid ve tayfası gayette hayatta kalabilirler. Adamın eli kopmuş, Kaidou’nun esareti altına girmiş, Big Mom ile dövüşmüş de hayatta kalmış, şimdi mi ölecek? Oda istese, gayette hayatta kaldırır ve yola devam ettirir. Killer yaşıyordu. Kid haricinde tayfada meyve kullanıcısı yok zaten. Hal böyle olunca Kid’i alıp X bir adaya çıkarmaları mümkün. Bu yüzden Kid’in ileride gözükme ihtimaline yeşil ışık yakıyorum.
 
Neresinden tutsan elinde kalan bir yazarlık örneği. Shanks çelişkilerle dolu bir karakter oldu iyice.

Shanks'ın edindiği bilgiler;

- 20 sene önce Nika meyvesinin bulunduğu gemiyi biliyor.
- Kaido'nun MF'ye gittiğini biliyor.
- Aramaki'nin Wano'ya geldiğini biliyor.
- Karasakal'ın konumunu biliyor.

Bilmekle de kalmıyor, bunların oldukları konuma gelebiliyor. Bilgiyi alıyor, hemen orada bitiyor. Euron Greyjoy bile denizlere bu kadar hakim değildi.
 
Hayatımda gördüğüm en salak saçma One Piece bölümü olabilir. Oda yine sodalığını gösterdi. Bu Aramaki'nin korkup kaçmasından da beter. 3 milyarlık, BM'yi deviren 2 korsandan biri, bir İmparatordan tek hamlede yendi öyle mi? Ve Shanks bunu yaparken bir yeri bile çizilmedi. Buna Shanks çok güçlü denmez, Oda zırvalıyor denir. Evren Dengesinin içine ettin Oda, sırf Shanks seviciliğin, hypeın ve paranın uğruna. Çok yazık gerçekten.
 
Law'ın varlık gösterebilmesinde Teach'in dikkatsizliğinin de payı var ama yinede orada BM dövüşünün kendisini geliştirdiğini vurgulamıştı. O dövüş daha gerçekçi hissettirdi bana o yüzden ama Kid tarafını sanki daha kariyerine yeni başlamış bir korsan tayfası gibi çizmiş. Shanks çok beklenen bir karakter olduğu için hype sahne çizmek istemiş olabilir fakat karşı tarafı tamamen harcamış oldu bu şekilde. Kid'in geliştiğini hissedemiyoruz böyle olunca. Kaido karşısında bu duruma düşmüş zaten bir kere tekrar böyle bir hezimet görmeye gerek yoktu bence. Daha hakkı verilerek kaybedebilirdi.
Milletin üzülduğü kısım orası ki bende buna hak veriyorum. Adam sanki East Blue dan yeni gelmiş de karşısındakini kendisi gibi sanıyor. Hani tamam delikanlısın cesursun eyvallah da bu apayrı bir seviye yani. Hadi kaptanı geçtim şu tayfada Kid e akıl verecek bir tane eleman yok mu. Bizim Lütfü kaptanlığı kendi tayfasından öğrendi resmen. Bari az abi yapma etme karşımızdaki adam yonko biz zaten savaştan yeni çıkmışız falan deselerdi.
Neyse dediğim gibi bana kalırsa güç seviyesi olarak mantıklı ama Kid gibi birine böylesine ağır bir mağlubiyet hiç yakışmadı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık