Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1079 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luffy 3 etmez. Shanks 3 milyara tek slashla tek atıyor. Luffy bebek seraphime çizik atamıyor.
Shanks gelse o da zarar veremez bu seraphime ateşi yandıkça zarar görmüyor. Kidin 3 milyar beli olma sebebi lufyi fazla parlatmamak zaten. Lufy kaidoyu tek başına indirdi kid lawla birlikte indirdi bmyi hemde en öldürücü darbeleri law vurdu kidin 3 milyar beli olması saçmalık.
 
Öncelikle ödül mevzusu tam olarak öyle değil bence. Shanks her ne kadar aktif bir korsan olsa bile ödülü sırf Yonkoluğu temsilen verildi muhtemelen. Tarihi doğru hatırlıyorsam; bundan 6 sene önce Yonko olmuştu, ödülü o zaman ki gibi duruyor olabilir. Shanks diğer yonkolara göre daha ılımlı biri, Kaido ve Linlin düşene kadar anca içip içip partiledi muhtemelen. Shanks'a 6 yıl önce biçilen bir değer varken; Mihawk'a günümüzde bir değer biçiliyor. Yani Mihawk'ın açıklanan ödülü; Shichi. olmadan önceki son ödülü değil muhtemelen, güncel bir ödül verildi ona, bunu diğer Shichi.lerde gördük. İşte bu yüzden Shanks'ın ödülü gerçek seviyesini yansıtmazken; Mihawk tam olarak hakettiği yerde diye düşünüyorum. Shabondy'de Luffy, Law ve Kid'in ödüllerini görüyoruz, en yüksek Kid; çünkü bu herifin aşıraya kaçan hareketleri olduğu için fazla ödül vermişler. Law en düşük ödüle sahip; çünkü gerekmedikçe etliye sütlüye karışan biri değil, shichi. olmak istediğinde 2 ay içerisinde ödülünü artırabilecek potansiyele sahip. Yani Shanks; diğer yonkolara göre daha zararsız olduğu için en düşük ödüle sahipti ama bu gerçek gücünü göstermiyordu. Mihawk'a bakarsak adamın diğer bir ünvanı Denizci Avcısı mı neydi, böyle birine ödül verirken ellerini korkak alıştıracaklarını hiç sanmıyorum.

Şimdiye kadar hep Shanks ve Mihawk denk diye düşünüyordum. Daha öncede yazdığım gibi Mihawk'ın; Shanks'ın kılıç ustası olarak Kara Sakala'a karşı Shanks'ın yanında savaşmasını bekledim ama seviye mevzusu bir türlü oturmuyordu kafamda. Bölüm çıktığında taşlar yerine tam olarak oturur mu bilmem ama Shanks, Roger ayarı ise Mihawk'a baya fark atmış demektir.

Shanks ve Mihawk arasındaki en önemli farkın ise Haki olduğunu düşünüyorum, bunun 2 sebebi var:

1-Daha en başta Portakalda vitamin bile olmayan Zoro ile kapışan Mihawk; ondaki potansiyeli görüyor ve iradeden falan bahsediyor. O konumdaki bir adam cidden Çakı ile dalga geçtiği çocuğun, kendisini ilerde birgün yenebileceğini düşünüyor. Ben burada Zoro'daki; kılıç ustalığı yeteneğini değilde, Zoro'daki haki potansiyelini gördüğünü düşünüyorum. Zaten Zoro sonradan adama yalvarıp ondan kılıç ustalığı eğitimi alıyor, eee ben ne anladım bu işten. Zoro her ne kadar kılıç ustalığında iyi olsa bile Mihawk'a asıl farkı; Haki konusunda atacak bence. Bu demek değil ki Mihawk zayıf. Nasıl ki Garp; Roger ve Shanks'ten farklı olarak sadece yumrukları ve haki ile serinin zirvesine oturmuş, Mihawk'ta sadece kılıç ustalığı ile kendi alanında zirveyi temsil ediyor olabilir. Adamın ağzından çıkan sözde ortada; KK olmak beni yenmekten çok daha zor.

2- Mihawk, savaşta Luffy'nin kitleleri peşinden sürükleme yeteneğini övüyor; bir nevi bu da Mihawk'ta olmayan şey, adam Yonkoluğu reddetti, yapı olarak kaptan olmaya uygun değil. Burada da Luffy'deki haki potansiyeline atıfta bulunduğunu düşünüyorum, Kral haki dediğimiz şey; insanları bayıltabiliyorken; normal zamanda insanlar o enerjiden etkilenip, belkide istemsizce Luffy'nin peşinden gidiyor. Burdan yola çıkarak; Luffy'nin serideki en yüksek haki potansiyeline sahip olduğunu düşünebilirz bence. Mihawk'ta Kral haki olsa bile bunun Shanks seviyesinde olduğunu düşünmüyorum çünkü Shanks'te öyle veya böyle etkileyici bir kişiliğe sahip.

Genel olarak seviye mevzusunda bu şekilde düşünüyorum; bölüm çıktıktan sonra belki daha net şeyler söylenebilir. Shanks ve Mihawk ilişkisini şu an Roger ve Ray gibi görebiliriz sanırım. Roger KK; Ray yonko ayarı biri. Bizim tayfada bunları aşacak. Luffy, KK seviyesini aştığında; Zoro ve Sanji KK seviyesi olacak diye düşünüyorum.
Reis sen iyi yazıyorsun da uzun yazıyorsun iki kelime cevap yazıyorum sayfadan çıkıyorum :hhh: söyleyecek çok şeyim var da çok yorar dediğin gibi bu bölüm bi gelsin ilerleyen zamanlarda da daha iyi anlarız
 
Şimdi Shanks hem geleceği görüyor hem de gözlem hakisi katili ise bu adamı nasıl yenebileceksiniz? Antik silahlar ile falan sanırım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık