Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Deprem Bilgilendirme ve Yardımlaşma Ağı

Valla içim kararıyor Twitter falan videoları yazıları okudukça… Ülkede değiştirilmesi gereken çok şey var ama herkes çıkarcı ve değiştirilmesi gereken herşey paraya bakıyor.Yapılan binaların kolonları bol keseden yap garanti olsun desen kaçı bunu yapar yada yapsa bile ev fiyatına astronomik olarak yansıtmaz ki.Yönetmeliklerde de sorun var depreme uygun bu yeter demiş yönetmelik adamlar da yapmış ama yetti mi hayır.Yönetmelik bizi mi yoksa evi yapanları mı koruyor acaba diye sormak lazım.Ülkede herşey kağıt üstünde ve malesef olmaya devam edecek gibi görünüyor.
Bu deprem çok özel bir depremmiş. Türkiye'deki deprem yönetmeliği hazırlanırken hesaplanan şiddetinin üstündeymiş. Yani yeni olup da yıkılan binaların insanları kandırmıyor olması mümkün. Yer çekiminin iki katı güçle vurmuş yüzeye. Ta amerikaya kadar ulaşmış. Bir de gece vurdu. Soğuk da var tabi.
Üstüne çürük inşaatçılık, devletin yetersizliği vs vs.
Hali hazırda çok kötüydü. Bir de bizden kaynaklı kriterler de eklenince.
 
Sayı çok çok daha artacak maalesef. Dün pek çok mesaj gördüm köylere ulaşılamıyor, soğukta mahsur kalanlar, göçük altında kalanlar var.

Şehirde bile gidilemeyen o kadar yer vardı okurken insanın içi gidiyor. Kış aylarına gelmesi zaten durumu çok daha kötü hale getirdi.


Müge Anlı ve Ahbap platformuna yolladım paraları. Giyeceği de kolileyip okul üzerinden gönderdik. Kızılay dışında kan merkezi olsa kanımı da orada bağışlardım. Güvenim yok hiçbirine çünkü.
Benim de güvenim yok ama yine de gönderdim AFAD'a. Yani bu dönem bari yapmazlar diye düşünüyorum normal bir zaman değil çünkü. Yoksa Mercedes bile 20 M TL'den fazla bağış yapacağını söyledi(1 Milyon Euro), bu mantıkla bu paradan da hayır beklememek gerekli...

İçlerinde bir gram insaf kaldıysa şu dönemde yapmazlar zaten, dediğin yerler güvenilir yerler benim gözümde de. Bence orada denilen yerler farklı dernekler, bir kaç tanesini denk geldim. Normalde hiç görmediğim dernekler Twitter'dan bağış kampanyası başlatmış İBAN falan atmış. Bazılarına güven olmuyor gerçekten bu da bir noktada doğru.

Neyse umarım tüm bağışlar hakkı olan yere ulaşır. Zaten şuan milletin bağış yapmasına gerek bile olmadan sadece toplanan vergiler ile sıkıntıda olan insanların sorununun çözülmesi gerekli ama durum ortada...
 
@01746 ben de şimdi fark ettim yıkılan ve ağır hasarlının arasındaki farkı bastırıyorlar. Büyük ihtimalle dediğin gibi toz olana yıkılan diyolar eğilen yarısı gidene de ağır hasarlı filan.
 
Müge Anlı ve Ahbap platformuna yolladım paraları. Giyeceği de kolileyip okul üzerinden gönderdik. Kızılay dışında kan merkezi olsa kanımı da orada bağışlardım. Güvenim yok hiçbirine çünkü.
Ben bir ihtimal varsa dahi kan verilecek olsa dahi vermeye gittim bugün Etiler'deki Kızılay'a o kadar çok sıra vardı ki yarın falan gelirseniz de verebilirsiniz dendi öyle olunca geri döndük.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık