Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Deprem Bilgilendirme ve Yardımlaşma Ağı

7.0,8.0 gibi sayılar depremin büyüklüğüdür.
Şiddet ise bıraktığı etkidir.Sağlam zemin ve sağlam yapılaşma varsa merkez üssüne yakın bile olsa görülen zarar minimum olur.
Verdiğin soruya yanıtım ise merkez üssünden uzak olmasının aslında çok önemi yok,eğer sağlam bir zemin üzerine kurulmamıs bir şehirse uzak bile olsa etki eder.
Sismik dalgalar ilerlerken,sert bir zeminle karşılasırlarsa sert zemin yani kaya zemin diyeyim,dalganin bir kısmını sönümler,etkisini azaltır.Ama kumlu, killi, cakilli yani kisaca aluvyonel bir zeminse,o zaman sismik dalgalar genliğini büyütür buna zemin büyütmesi denir ve çok yıkıcı etkiler ortaya çıkabilir.

Yani yakınlık uzaklıktan ziyade zemin önemli.
Bu artciların sayısı hep böyle mi olacak. 2 dakikaya bir deprem düşüyor.
 
Büyüklük verilen sayısal değer. 7.6, 7.7 gibi ölçütler. Şiddet yarattığı hasar.
Türkiye'de olan depremler büyüklik bakımından orta, orta-yüksek aralığında olmasına rağmen, yüzeye çok yakın ve yapı sorunlarından dolayı çok şiddetli oluyor.
Valla içim kararıyor Twitter falan videoları yazıları okudukça… Ülkede değiştirilmesi gereken çok şey var ama herkes çıkarcı ve değiştirilmesi gereken herşey paraya bakıyor.Yapılan binaların kolonları bol keseden yap garanti olsun desen kaçı bunu yapar yada yapsa bile ev fiyatına astronomik olarak yansıtmaz ki.Yönetmeliklerde de sorun var depreme uygun bu yeter demiş yönetmelik adamlar da yapmış ama yetti mi hayır.Yönetmelik bizi mi yoksa evi yapanları mı koruyor acaba diye sormak lazım.Ülkede herşey kağıt üstünde ve malesef olmaya devam edecek gibi görünüyor.
 
Soylu açıklama yapıyor. AFAD dışı yerlere yardım yapmayın, provokasyona yol açıyor diyor. Diyecek söz yok artık. Sadece depreme karşı mücadele etmiyoruz demek ki.
Deprem vergisini depreme harcamayan hükümet sadece afada bağış yapın diyor vay canına .d
Yaptığımız bağışlar yerine ulaşsın da şuan başka bir şey istemiyorum. Bunların icabına sonra bakarız umarım...
 
Kandilli Rasathanesi'nin müdürü 300km2 alan içinde 772 artçı sarsıntı olduğundan bahsetti.

Ekleme yapayım 4+ deprem sayısı 200 küsür dedi ve geçen sene bölgede olan toplam sayı 170 küsürmüş.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 30)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık