Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır


  • Kullanılan toplam oy
    338
Bu çok doğru değil. Sen ne kadar inanırsan inan. Sorumluluk çok büyük. Buna hazır ola
Kesinlikle büyük sorumluluk ve bu sorumluluğu kaldıramayacak insanlar da alıp sokağa atıyor. Fakat barınaklar da bunun için var. Eğer ki biri köpeği sokağa atacak olursa barınak yetkililerinin toplaması lazım. Ayrıca Almanyada şöyle bir sistem var. Yeni gelen köpek barınağa yerleştikten sonra barınağa gelen en eski köpek itlaf ediliyor. Her türlü çözüm üretilir, yeter ki devlet azıcık umursasın. Bu sistem yerine oturursa (kısırlaştırma işlemi aksatılmazsa) bir süre sonra itlafa da gerek kalmaz, köpeklerin insanlara olan saldırıları da inanılmaz derecede azalır ve köpekler daha uygun şartlarda yaşarlar.
 
köpkül popülasyonu için az çok modeller var ve bu popülasyonu nasıl yönetilebileceğine ilişkin araştırmalar var. geçen sabah yine işsizim açtım okudum :T sayılsacı olan varsa aranızda köpkül popülasyonunu bi hesaplasın, başıboş, barınakta ve sahiplenilmiş olanlar için ayrı ayrı modeller var. gerçi hesaplamak için sayıları nerden alacaksınız dimi :S

Bu bir şart değil. Zaten içimizde var olan duygular insanlar ile köpekleri birbirine yaklaştırıyor (köpeklerin ilk ortaya çıkışı ile ilgili araştırma yaparsan çok net anlarsın). Tamamen duygusal bir bağ. Mutluluk için diyebilirim kısaca.
neleri okumalıyım, tam olarak hangi duygular bizleri yaklaştırmış link atarsan veya kaynak verirsen okurum. mutluluk dediğin senin yorumun mu :S sonuçta kabaca kendileri ve baktıkları hayvanlar için tehtid olan yırtıcıları yine kendilerini korumak için evcilleştirmişler, elbette stres seviyesinin düşüşü sonrası huzur gelecek :S ve yine sosyal canlı olmanın da rolü var, biz köpeklerden önce de sosyal canlıydık. köpekleri seçerken de davranışı üzerinden işlevine göre soyunu devam ettirmişiz. kimisi bekçi köpeği olmuş kimisi av köpeği. bekçi köpeğinin seni tanıması ve sana aidiyet göstermesi yeterliyken avcı köpeğin yakaladığını sana getirmesi, seni anlaması ve iletişim kurması daha önemli. keza gözlerindeki değişimi bile etkiliyor bu :S ki insan onlarak gözlere çok anlam yüklüyoruz sosyal canlı olduğumuz içün vs vs

köpkül değişti insan değişmedi demiyorum da bu işin temelinde mutluluk yok, duygusal bağ değil konfor var gibi görünüyor. içimizde varolan duygular diyerek hiçbi şeyi spesifikleştirmediğin için diyorum. bu evcilleştirmenin tek bi kaynağı olmadığı için belki gerçekten kimi gruplar veya tekil olarak insanlar kurtları ilginç bulduğu için veya stres ve korku sonucu hayatını ve kaynaklarını korumak üzerine gerçekleştirilmiş olabilir.

neyse şundan başlıyorum okumaya
 
Gettolarda pek işim olmadı ama az çok biliyoruz be keko. Duyuyoruz bir ton şey. Benim şaşırdığım çocukların davranışıydı. Hani birbirlerine bir şeyler dayamış olsalar şaşırmazdım da hayvana böyle hallenen bebe ilk kez görüyorum.
Çocukken annemin akrabalarını ziyaret için Aydın'a gidiyorduk. Orada sürekli eşekle gezen bir çocuk vardı(aynı yaşlardaydık 9-10)
Çocuğa, eşekle evlenmesi gerektiğini söyleyerek dalga geçiyorlardı (yaklaşık 1 yıl neden bahsettiklerini anlamadım)
Neden bunu yaptıklarını kuzenime sorduğumda, hayvanlara tecavüz edenlerin olduğunu öğrenmiştim.


14-15 yaşına geldikten sonraysa; halamdan, arkadaşımın babası ve amcası ile ilgili hayvan tecavüzü olayı dinlemiştim. Biri ata biri de annesinin tavuklarına dadanıyormuş.
Amcasının bahanesi "eşinin hamileliğiymiş"(Arkadaşımın amcasıyla kahvehanedekiler kişneyerek dalga geçiyor...)

Bu olayları bilince, çocukların köpeklere tacizine şaşıramıyorsun.
 
geçen beni 5 köpek kovalaıydı üzerlerine düşer gibi oldum kaçtılar
Sanırım içgüdüsel olarak kaçan olduğu zaman kovalıyorlar. Başka bir şekli vardır illaki. Bana havladığı zaman genelde takmam düz yürümeye devam ederim ama koşarak uzaklaşmaya çalışan da oluyor. Ben zaten koşsam yorulurum yakalar hemen hayvan.

Genelde böyle grup köpekler içinde ufak olanlar büyük olanlara "bak ben de güçlüyüm ben de korkutucuyum" gibisinden kendini kanıtlamak için ekstra bi yüksek havlayıp saldırmaya çalışıyor.
 
İnsanlar hakkındaki peşin hükümlülüğün bazen karın ağrısı yapıyor mu sende?
Öyle bir ağrım olmuyor ama genel olarak durum bu. Kuzenim golden cinsi bir köpeğe sahip. Köpeğin eski sahibi köpeği sürekli üremeye zorlayıp yavrularını satıyormuş. En sonunda artık üreyemez bir hale gelmiş köpeği salmış.

Sahiplenilen köpeklerin cins olmasına bakarsak %90 bunlarda birileri tarafından zamanında sokağa bırakılmış. O yorumum şahsa değil, genele...
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık