günde 3 saat çalışmayı iş hayatı için söylemedin mi? Nasıl bir işte çalışıyorsunPosizyon derken? Tam anlamadım.
günde 3 saat çalışmayı iş hayatı için söylemedin mi? Nasıl bir işte çalışıyorsunPosizyon derken? Tam anlamadım.
Hea yazılım sektöründeyim pozisyon derken tam anlamadım Amerika'da bir şirkete çalışıyorum, işler genel olarak görevler üzerinden gidince ve eğer elin hızlıysa 2 günlük işi 2 saatte bitirip, geri kalan 18 saat boş kalabiliyorsun tabi bazen görev tanımlamaları eksik olup yapılacak işler de uzayabiliyor ama genel olarak günlük 3-4 saat falan çalışıyorum. Sosyal hayatında yanına cabası.günde 3 saat çalışmayı iş hayatı için söylemedin mi? Nasıl bir işte çalışıyorsun
Bayağı iyiymiş, özel değilse detaylarla ilgili birkaç soru sorabilir miyim?Hea yazılım sektöründeyim pozisyon derken tam anlamadım Amerika'da bir şirkete çalışıyorum, işler genel olarak görevler üzerinden gidince ve eğer elin hızlıysa 2 günlük işi 2 saatte bitirip, geri kalan 18 saat boş kalabiliyorsun tabi bazen görev tanımlamaları eksik olup yapılacak işler de uzayabiliyor ama genel olarak günlük 3-4 saat falan çalışıyorum. Sosyal hayatında yanına cabası.
Özel olarak değil de genel olarak soracağın sorular varsa cevaplayabilirim. Bu arada homeoffice olarak evden çalışıyorum.Bayağı iyiymiş, özel değilse detaylarla ilgili birkaç soru sorabilir miyim?
Nereden ve kaç sene önce mezun olduğunu, remote mu çalıştığını soracaktım. Birini cevaplamışsın zaten, Mezun olduğun yer özele kaçıyorsa pardon.Özel olarak değil de genel olarak soracağın sorular varsa cevaplayabilirim. Bu arada homeoffice olarak evden çalışıyorum.
Her şeyden önce İngilizce şart.Nereden ve kaç sene önce mezun olduğunu, remote mu çalıştığını soracaktım. Birini cevaplamışsın zaten, Mezun olduğun yer özele kaçıyorsa pardon.
Bir de bir bilgisayar mühendisinin okul okurken kendini geliştirmek için muhakkak yapması gereken şeyler nelerdir? Geçmişe dönsen neyi farklı yapardın
Anladım. İş tecrübesi bayağı önemli diyorsun ama iş bulmak için önden bir hazır bulunuşluğumuzun olması gerekmez mi? Bu tarz büyük şirketler staja veya işe alırken ne gibi kriterleri göz önünde bulunduruyorlar mesela, eğitim hayatında ne yapmış olursan CV'ne baktıklarında seni yeterli bir çalışan olarak görüyorlar? İyi bir yazılımcı olmak yeterli mi yoksa bu alanda kendini öne çıkaracak çeşitli projeler yapmak mümkün mü, mümkünse bu projelerin örnekleri nelerdir?Her şeyden önce İngilizce şart.
Üni falan salla çok önemli değil diploma olsun yeter. Zaten çok bir şey sormadılar işe girerken mühendislikle alakalı.
Geçmişe dönsem üni zamanı para bile almadan şirketlerde yazılımla alakalı tecrübeler kazanmaya çalışırdım. Kendi adıma yaptığım şeylerin sadece yazılım bilgisi adı altında bir şeyler olduğunu ama şirket özelindeki tecrübeler daha önemli olduğunu farkettim. Takım ile çalışabilme kabiliyeti ve diğer insanlardan daha yararlı tecrübeler edinebiliyorsun. Yazılım sektöründe genel olarak eğitim serilerini izleyerek değil de alanda uzman kişilerden yararlandım. Böylelikle yazılım konusunda farklı yorumlarda bulunabiliyorsun.
Video çekenlerin çoğu basit tarafını anlatıyor yazılımın. Örnek verecek olursam geçenlerde bir yerde logic yapısı farklı bir kod yazmıştım. Yorum satırı yazmamışım hiç Neyse 4 kişi baktık niye kodu öyle yazdığımı bulamadık Neyse işte böyle takım arkadaşların birlikte çalışarak bir projede ne yapman gerektiği konusunda beyin fırtınası yapabiliyorsun. Bazen de senin göremediğini onlar görebiliyor bir yerdeki bug ile ilgili. Bir proje üzerinde birden fazla kişi çalışınca diğerlerinin de tecrübelerinden faydalanıyorsun. Mesela şimdi takımda 1 rus 2 Türk 1 Avusturya 3 Amerika'lı 1 İtalyan var. Temel fıkrası gibi oldu ama Mesela herkes toplantıda kendi dillerinin selamıyla geliyor. Ben s.a diyorum diğer arkadaşta merhaba diyor. Bir de CV fena olmuyor, yurt dışı işi yapınca.