Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Kata'nın marco ve kingten özel olduğunu düşünmüyorum sadece daha iyi işlendi bunun sebebi de özel olması kral hakisine sahip olması vs. Degil Luffy'nin rakibi oldugu icin marco çok hızlı biri serideki en hızlı adamlardan biri olan kizaru'yu sollayacak kadar hızlı saldırı gücüde lunarian ırkından olan King'ten kan alacak kadar güçlü katakurinin savunma ve dayaniklilik alaninda diger sag kollara gore zayıf kalması ona dezavantaj yazar



Katakuri mücadelesinden sonraki Luffy vs Sarhoş kaido ile Yamato vs hybrid kaido'yu ele alırsan yamato nun wano başı luffy ve katakuriden bir kaç gömlek üstün olduğunu görürsün
😂
 
Şu tarz şeyleri yapamaz. Luffy’nin burda kolunu yakalamış mesela. Bu yüzden luffy çok baskı kuramıyordu. Böyle bi durumda dondurur yamato.
Genel olarak mochi’nin yakalama özelliği de nötrlenir. Sadece yumruk tekme atar.

Kata tamamen dokunulmaz değil. Dövüş uzadıkça hakisi zayıflıyor. Luffy uzun süre dayanabilse gelecek görmeye ihtiyacı kalmayacaktı. İlk aklına gelen strateji oyken sonra vazgeçiyor.
Yamato rahatlıkla uzatır bu dövüşü. Kata’nın hakisi zatıflayınca da indirir.

Çok uzaması da gerekmez büyük ihtimalle. Ne kadar baskı kurarsan kata o kadar sıklıkla geleceğe bakar. Bu da hakisini çabuk bitir.
_____

Bu arada başka mesajdan farkettim. Yamato kaido karşısında 2-3 dk durmadı. 20 dk’dan fazla sürdü.

@Sesshomaru

Yamato’nun yaptığı şey buz klonu değil zırhtı. Darbeyi yedikten sonra zırh parçalanıyor.
Dövüş bittikten sonra başı kanadı. Zırh tamamen bloklamamış thunder bagua’yı. Bunu yamato kendi söylüyor.
Öncekinde de dediğim gibi ven hayla kata alır diyorum ama argüman veremiyorum bu konuda : \
 
Kim ne yapmış ne etmiş uzun uzun tartışan tartışsın ama şu bence kesin ki Kata Kingden daha güçlü ve heybetli biri. King kadar berbat işlenen bir dövüşçü az bulursun. Kafasını çekip gaga attı herif neredeyse tüm dövüş boyunca. Smoothie dışında her komutan bu heriften daha düzgün duruyor.
Zoro, Sanji gibi adamlar bu saatten sonra Kata karşısında ezilmezler tabi, hatta belki yenerler. İşi oraya sürükleyince etki, tepki, eleştiri birbirine karışıyor.
Zoro bundan sonra sağ kollarla uğraşmaz. Sanji de zorlasa bile sağ kola kaybetmez artık. An itibariyle yonkou tayfaları geride kalıyor.
King'in hiç yenilmediği söylendi mi?


Marco ile Perospero'nun tanışıklığından iki tayfanın daha önce bir araya çokça geldiği belli gibi. Tabii savaştılar mı orasını bilemem.
Sağ kollar savaştılarsa da ya ölümüne savaşmadılar ya da yenişemediler.
 
Okudum yanlışlama için yazmadım ya. King ırk falan dendi de cacık çıktı k.haki daha özel bence de. Şunu atayım aslında soru işareti kalmaz
yamato rey-san hariç(yaşlı-genç halini baz almadım) alayından güçlü ki burada ki karakterler tayfalarında ki en güçlü olanlar.
İşte Yamato tayfada olsa şurada King yerine Yamato olacaktı. Zaten Ace savaşırken şaşrııyor nasıl komutan değilsin sen diye. Yamato Marco ve King'i kesin yener bence de.
King Zoro dövüşü bittiğinde ben King'in Kata kadar gösterilmemesini Luffy ile savaşmamasına bağlamıştım. Ama mevzu zaten Kata kadar güçlü olmaması. Jack Peros dövüşünde de birbirine denk köpek ve kedi dük tarafından yendirince anlaşıldı bence bu. Mangaka böyle dengelemiş kafasında benim gördüğüm kadarıyla.

Yamato(eğer Oden'im diye dönmeseydi 1. komutan olacaktı) - Katakuri (Bu da anasını yenecek adam arıyor zaten ama en azından tayfada olduğu için ilk komutan)
King-Smoothie
Queen-Cracker
Jack-Peros
Burada yazdığım gibi benim gözümde mangaka dengeyi böyle kurmuş.

Kata bence de şuana kadarki sağ kollardan iyi göründü. Ama yamato ayrı bi ligde göründü sanki.

Kata gelecek gören luffy ligindeydi. Yamato ryuo öğrenen luffy’den iyi performans gösterdi.
Kata'nın gelecek görme dışında diğer statları kötü değil ki. Gelecek görmesi olmasa bile Marco ve King kadar olur, onlarla aynı konuma koyulabilir bence. Üstüne gelecek görme veriyor buna adam. Luffy savunma olarak gelecek görme, saldırı olarak ryuo alıyor besbelli. Eşit güçlendirme denebilir. Yamato'nun yaptığı da ryuo gibi bir şey zaten saldırı olarak anladığım kadarıyla. Yamato kazanır ama Kata'nın 1 sınıf üstüne koymam ben. Yamato Kaido'yu tuttu o kadar eyvallah da Luffy gelmese tuttuğu o kadardı zaten. Bi 10-20 dakika tutmuştur yani. Bakmak lazım yanlışım var mı bilmiyorum.
Kata'nın marco ve kingten özel olduğunu düşünmüyorum sadece daha iyi işlendi bunun sebebi de özel olması kral hakisine sahip olması vs. Degil Luffy'nin rakibi oldugu icin marco çok hızlı biri serideki en hızlı adamlardan biri olan kizaru'yu sollayacak kadar hızlı saldırı gücüde lunarian ırkından olan King'ten kan alacak kadar güçlü katakurinin savunma ve dayaniklilik alaninda diger sag kollara gore zayıf kalması ona dezavantaj yazar
King'in Kizaru'dan hızlı olduğu nereden çıktı? King Zoro'yu döverken sınırıma yaklaştım diyen karakter. Etrafta uçup adamı dövüyordu Zoro enmayı anlayınca hemen indirdi, atışamadı King onunla. Kata şu King'den her konuda üstün stat olarak. Üstüne bu adamın özel olarak gelecek görmesi var. Kral hakisi var. King, Marco'da yok mesela.
İlk düşüncen doğruymuş aslında. King şanssız bir adam, biraz şansı olsaydı Luffy'i iki gün dövüp kendini gösterebilirdi ama ne yaparsın karşısında Zoro vardı ve hiç bir şekilde eşit bir savaş değildi.
Yaptığım denklem konusunda ne düşünüyorsun peki? Yonkou tayfası bu. Denk güçleri olması lazım.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık