Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044: Kurtuluş Savaşçısı

Bölüm Nasıldı ?

  • İyi

    Kullanılan: 278 52.8%
  • Orta

    Kullanılan: 58 11.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 191 36.2%

  • Kullanılan toplam oy
    527
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu emir kullarının genel bir görevi var, korsanları ya hapsetmek ya da öldürmek. Ağızlarının içine gelen çocuğu öldüremeyenler meyve için peşine düşseler ne yazar diyorum ben. Bakın Luffy Crocodile'ı yendi ödülü arttı ama sebebi açıklanmadı, Enies Lobby'i bastı ödülü arttı açıklanmadı sebebi. Doflamingo denen adam bile sebebini bilmediği halde bu çocuğun ödülü niye arttı diye düşündü. Sırf meyvesi için çocuğun peşine düşmek onu diğer korsanlardan ayrıcalıklı ve öncelikli hale getiriyor. Hiç bir şey olmasa bile dikkat çeker. Hükümetin içinde ajanı olan korsan ya da yonkou olabilir. Rütbelilerin bilmeme sebebi bu bile olabilir. Hükümet daha önce hamle yapmıştır ters tepmiştir artık bu taktiği yapıyordur bile diyebilir Oda. Bunu sonradan eklemiş diye eleştirmeniz sizin açınızdan yanlış olabilir o sizin görüşünüz bir şey diyemem. Ben Oda ta en başta hikayeyi yazdı bitirdi sadece karakterlerin tipini zamanla oluşturuyor gibi bir bakış açısında değilim, bunu iddia edenler var da demiyorum ha. Hikaye ilerlerken tıkandığı noktada belirli bir mantık çerçevesinde bir şey oturtabilirse benim açımdan sıkıntı olmaz. Benim bu noktada sizin eleştirilerinize katıldığım nokta zoan dönüşümlerinin olmadığı halde meyveye zoan demesi. Buna da mitolojik zoan hito hito no mi farkı diyebilir vs.
Senin yaptığın yorum tamamen kişisel görüşlerinden ileri geliyor. Mesele Luffy'nin yakalanıp yakalanmaması değil, buna dair hiçbir girişimin olmaması, olduysa da bize gösterilmemesi. Hani bir panelde bunu görmüş olsak, zamanında denendiğini anlamış olurduk ve en fazla beceriksiz olduklarını söylerdik, ancak böyle bir durum da yok. Haliyle Oda bize bu durumla ilgili mantıklı bir açıklama yapana kadar serbest eleştiri hakkımız var. Bunu bir mantığa oturttuğu takdirde benim için de bir sorun yaratmaz, ancak o mantık henüz yok ve olana kadar ağzıma geleni söylerim, söylemek de hakkımdır. Meyveyle ilgili de senin dediğin gibi bir açıklama yapacak, çünkü başka çaresi yok.
 
Gücünün azaldığını söyleyen yamato aynı bölüm içinde luffye ayakta durmakta bile zorlandığı halde kaido ile savaştığını söylüyor bu herşeyi açıklıyor.
Kaidonun dövüştüğü kişilerin kaidoya verdiği hasar ile cp-0 ajanı yüzünden luffynin yediği hasarı karşılaştırma yapsana hangisi daha fazla diye ?.
Herhalde luffynin her seferinde sıfırlanıyor sanıyorsunuz.
Bak ikinci kısımda iki cumleni kalın hale getirdim ikisini oku ne yazmışsın bi düşün
O ayakta kalamayan luffy tek yemedimi?Hala anlamadin. Bak çok basit söylicem. Aynı güçte olan bir karakter sürekli tek yemez. Ok? Uyanıştan önce bile luffy cp0 tutmasa bile gidiciydi yenemezdi. Sonra sen bana hala kaido kadar güçlü diyorsun. Ayrica luffy aldigi her darbe ile bayildi bir süre sonra kalkti. Yeni ögrendik ki zoan. Zoanlar toparlaniyor az veya çok. Queen, drake hep öyle oldu. luffy ise zaten seri baslangicindan beri bir sekilde kalkiyor. Kaido ise duraklamaksizin vs. atiyor luffy gibi ölmedi. Aldigi hasarlar ne boyutta olursa olsun dinlenmedi. Uyanış olmasa görürdüm ben luffy'nin aldigi hasari bildigin ölüden dirildi. Yav süt içerek disleri büyüyen karakter luffy :)

Son olarak egerki eze eze şimdi yenerse uyanışla o zaman demekki güçlü wano basindaki kaido ile teke tek yenerdi derim ama çekismeli vs. olursa bu uyanışla bu haldeki kaido'ya o zaman degil. Bu kadar basit. Bana sürekli tek yiyip sonra kalkip yenecek karaktere güçlü falan deme. Adama 10-20 kisi dalmis hala ayakta 3-5 kez tek yemissin birinde ölmüssün sonra uyanış alincada çekismeli yenicen. Sonra güçlüyüm. Oldu. Eze eze yenerse bu uyanışla güçlü derim tekrar diyorum. Okumadan yazma çok basit. Sen bunlari net oku emin ol yazmassin ama anlayarak oku.
 
Son düzenleme:
Dünya hükümetinin lastik meyvesinin peşinde olması hikayeye sonradan eklenmiş gibi duruyor şimdilik. Enies Loby'de mesela sadece Robin'in değil Luffy'nin de peşinde olunduğu konusu işlenseydi okurlar bu kadar hayal kırıklığına uğramazdı. Ya da mesela Arabasta sonrası dünya hükümeti bi suikast timi yollasaydı sırf Luffy'yi öldürmek için ve bugüne kadar da suikast girişiminin sebebini bilemeseydik herkes tatmin olurdu bugün. Koskoca dünya hükümeti bu çocuğun lastik meyvesini yediğini öğrenmiştir değil mi? Burada ciddi plot hole var. Cevap vermesi lazım Oda'nın. Bazı arkadaşlar dünya hükümeti ve denizciler Luffy'ye karşı savaştı diye cevap bulmaya çalışıyorlar ama bütün bu savaşlar başka olayların sonucuydu. Luffy'nin lastik meyvesi yemesiyle, onun dünya hükümeti için önemli biri olmasıyla hiç bir ilgisi yoktu.
 
Gemiye ilk olarak kim Thousand Sunny demişti ?

Monkey D.Luffy algı oyunlarına kurban gitmiş bir çocuktur. Beynini ele geçirmişler çocuğun.

 
Mantğımıza oturmayan konularla ilgili Oda'nın bir açıklama yapması mümkün değil.

Güncel hikayede meyveye sahip çıkamayan Whos Who'ya ağır bir ceza veriliyor ancak geçmişte, yani meyve ilk kaçırıldığında geri almak için hiç bir girişim yapılmıyor. Geri almak için hiç bir şey yapılmadığı gibi Nika kullanıcısı ortaya çıktığında sadece kellesine ödül koyup, arttırmakla yetiniyorlar. Gibi daha çok şey yazılır, bi dünya ipe sapa gelmez şey işte.

Şu an geldiğimiz noktada Nika meyvesinin tanrısal özellikleri var; Wg'den kaçıp, kimin bedeninde hayat bulacağını seçiyor, 800 yıl öncesinden ne zaman yeniden hayat bulacağını gün gece dakika olmak üzre taşlara yazmış... Her şey hazır hikaye yazılmış, bu tabloda Luffy ile ilgili bir şeylerin olduğunu düşünmek hayli iyimser bi yaklaşım.

Bir de biz bu çocuk ne kadar ballı falan diyorduk, böyle tanrısal özellikleri olan bir meyvenin taşıyıcısına tabi ki hiç bir şey olmayacak. Seriideki mantık yok olurken saçma bulduğumuz şeyler perçileniyor.
 
Son düzenleme:
Şeytan meyvelerinin içi genellikle Sanji'nin kaşı gibi kıvrık kıvrık oluyor. Luffy'nin de kaşının değişmesinin sebebi meyvenin vücut bulması (meyvenin asıl uyanışı) sonucu gerçekleş mi olabilir mi?

Belki de Nika'nın görünüşünden dolayı o hale gelmiş de olabilir.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 57)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık