Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044: Kurtuluş Savaşçısı

Bölüm Nasıldı ?

  • İyi

    Kullanılan: 278 52.8%
  • Orta

    Kullanılan: 58 11.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 191 36.2%

  • Kullanılan toplam oy
    527
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes bu adamı yeni tanıştığı 3 tane amazon kadınını kurtarmak için bütün amacını, gayesini tereddütsüz terkedebilecek iradeye sahip olduğu için sevdi, Mihawk'ın da dediği: denizlerdeki en tehlikeli güç, herkesi yanına çekebilme yeteneği yüzünden etkilendi. Yıllarca özenle bezenle bu kadar güzel bir şekilde inşaa edilmiş bir karakterin, yediği meyve yüzünden seçilmiş kişi olma yoluna girmesini yediremiyorum arkadaş, çok üzüldüm.
Buna bir şerh düşeyim. Meyve onda olduğu için seçilmiş değil, seçilmiş olduğu için meyve onda. Çünkü bugüne kadar onun yanında olan insanlar meyvesine bakarak olmadılar. Hatta belki de bu güç yüzünden meyve onu seçti.
 
Ben de diyorum niye bu Kaido'nun başı dönüyor... Bu Nika'nın gücü müymüş... Toon Force üzüyor.

Cidden çok garip bir tercih ya. Oda neden böyle bir şey yaptı ki acaba
Luffy isterse şu an Kaido'yu atomlarına ayırsın, gözümde hiçbir değeri yok. Benim için bu dövüşün kazananı Kaido'dur. Nerede Lucci ve Katakuri karşısında her şeye rağmen yıkılmadan ayakta durarak dövüşü kazanan Luffy, nerede bu yazar ittirmesiyle ilahi güçler edinerek ölümden dönen Luffy. Ben Luffy fanı olsam, bu bölümü beğenmek bir yana, hafızamdan silmek isterdim.
 
Bu bölüme hakaret serbest olması lazım.luffy şifre yazmış sanki bana, ne yaparsan yap kazanamayacağın biriyle mücadele etmenin anlamı yok.

@Alpamis luffy kendi ağzıyla kaybettim dedi, kabul ediyor musun?
 
Buna bir şerh düşeyim. Meyve onda olduğu için seçilmiş değil, seçilmiş olduğu için meyve onda. Çünkü bugüne kadar onun yanında olan insanlar meyvesine bakarak olmadılar. Hatta belki de bu güç yüzünden meyve onu seçti.
Alakası yok bunun söylediğinle, şuan Luffy'nin kişiliğinin ne kadarı meyve ne kadarı kendisi o bile belli değil.
 
Özgürlük: Luffy'nin nihai amacıydı başından beri. O, bir yerleri fethetmekle değil, özgür olmakla ilgileniyordu. Korsan Kral olmayı da bu yüzden istiyordu.
Eğlence: Luffy, tayfasında doktor bile yokken, tayfasına müzisyen almak istiyordu. Aklında hep o vardı. Her zaferden sonra, bulduğu her fırsatta ortamı partiye çevirdi. En yorgun, en depresif anlarda bile yüzleri güldürdü, insanları bir araya topladı.
Şöyle bir geçmişe, Luffy'ye baktığımda; özgür ruhlu olmak, dövüşürken bile kıkır kıkır gülmek, rakiplerini bile güldürmek, Kurtuluş Savaşçısı Nika olmak, Joy Boy olmak; bunlar en çok Luffy'ye yakışırdı zaten.

Ay önünde gülen Luffy silueti beni en çok etkileyen şey oldu bölümde. ''Toon Force'' muhabbetinin olacağını sanmıyorum. O toplara girmez umarım Oda. Sadece eğlenceli göstermek için kullandığı bir teknik olarak kalırsa ve Luffy'nin gücüne yansımazsa, bu bölümdeki aptal çizimleri sindirebilirim. Biraz daha görmek lazım Luffy'nin nasıl dövüştüğünü.

Kadimler'in, meyve hakkındaki yorumları ve Luffy'nin peşine adamakıllı düşmemeleri de çok eleştiriliyor haklı olarak. Ancak ben bunun, bu bölümde ortaya çıkan bir kurgu boşluğu olduğunu düşünmüyorum. Bu boşluk her zaman vardı. Meyve muhabbeti yokken de, aynı kurgu boşluğu Robin için de geçerliydi, ''Dragon'un oğlu'' için de geçerliydi, Enies Lobby'yi basan ve hükumete savaş açan tayfa için de geçerliydi, İmper Down'a sızan ve oradan mahkumlarla birlikte kaçan Luffy için de geçerliydi... diye diye uzar gider bu. He, n'oldu? 800 yıldır arama ama ele geçirememe muhabbetiyle birlikte, kurgudaki bu boşluk daha da derinleşmiş oldu. Rahatsız edici mi? Evet, kesinlikle rahatsız edici. Seride olan diğer birçok kurgu açığı gibi...

Bir diğer rahatsız edici şey de, bir anda meyvenin türünün değişmesiydi. Bunun benim açımdan en rahatsız edici yanı, meyvenin gerçek doğasının tam olarak açıklanmamasından kaynaklanıyor. Zoan bir meyvenin, nasıl oldu da yıllarca Paramercia olduğuna inandık? Serideki geri kalan tüm Zoanlar, Zoan olduklarını açıkça belli ediyorlar. Peki bu meyve, nasıl oluyor da tam olarak Paramercia gibi görünüyor? Öyle ki, kullanıcısı bile Zoan olduğunu anlamıyor? Bu soru, bence bölümdeki en rahatsız edici kısımdı ve gerçekten yeni bir ''kurgu boşluğu'' yarattı. Bunu ileriki bölümlerde çok güzel, ayrıntılı bir şekilde açıklaması gerekiyor Oda'nın. ''Yaptım, oldu'' şeklinde geçiştirilecek bir şey değil.
 
Luffy'nin daha önce yapmayıp da bu bölüm yaptığı tek şey yeri kaldırarak gelen saldırıyı geri göndermekti. Kalan diğer her şeyi Lastik Meyvesi kullanıcısı olarak yapsaydı, hiçbirimiz itiraz etmez ve tuhaf bulmazdık. Ayrıca senin dediğin sınırlamaların çoğu iki yıl sonra yoktu. Dördüncü Vites'in fazla dayanmama sebebi hakisinin bitmesiydi. Diğer iki vitesi sorunsuz ve uzun süre kullanıyor, yan etkilerini de yaşamıyordu.
Daha önce yaptıklarını belli bir kurala göre yapıyordu. Her formun gerektirdiği bir çalışma prensibi vardı. Uyanış ile artık prensiplere bağlı kalmadan yapabilecek. Misal Kaido'yu yakaladığı ve vücudunun üst kısmın kas yığını haline getirme durumu gibi olacak. Bu şekilde G2, G3, G4 gibi tek bir forma girmeden aynı güce sahip olacak ya da aynı anda iki formun gücünü kullanabilecek. Özgürlük dediği işte bu yani.

Sınırlamalar yok ama üstte de dediğim gibi o formu kullanması için yapması gerekenler var. Onlar da ortadan kalkacak artık. Tabi bu uyanışın da bir sınırı olacaktır ki zaten daha uyanış açar açmaz süre sınırı ile alakalı cümle geçti bölümde.

Kalan diğer her şeyi Lastik Meyvesi kullanıcısı olarak yapsaydı, hiçbirimiz itiraz etmez ve tuhaf bulmazdık.

Bunları lastik meyvesi olarak yapıyor adam zaten. Fark eskiden paramecia idi, şimdi mistik zoan oldu. Ha tabi ki bu değişimin getirdiği sancılar olacak. Bu noktadan sonrası biraz kişisel düşüncelere giriyor ya da beklentilere giriyor diyelim.
 
Buna bir şerh düşeyim. Meyve onda olduğu için seçilmiş değil, seçilmiş olduğu için meyve onda. Çünkü bugüne kadar onun yanında olan insanlar meyvesine bakarak olmadılar. Hatta belki de bu güç yüzünden meyve onu seçti.
Bu meyve değişikliği o kadar abuk bir durum ki, senin söylediğine gölge düşürüyor. Aksini düşünen adama da bir şey diyemezsin. Belki gerçekten de meyveyi yediği için seçilmiş kişi olmuştur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık