Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Savaşın Bir Kanunu Var mıdır?

Bir Kural Var mı?

  • Evet, belli etikleri olmalı

    Kullanılan: 40 65.6%
  • Hayır, kökünü geçtim toprağıda karartacaksın

    Kullanılan: 9 14.8%
  • Ortaya karışık, ne gerekirse o ama kararında

    Kullanılan: 10 16.4%
  • Kararsızım

    Kullanılan: 2 3.3%

  • Kullanılan toplam oy
    61
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu nasıl hanedan sürgününe geldi merak ettim ama okumaya üşendim.

Siyasi olarak ikisi grup da ülkenin başına gelmemesi için sürüldü ama etik olarak arada çok büyük fark var. Karamanoğulları dediğin gibi büyük bir beylikti sürgünde çok daha fazla zorluk çektiler. Osmanlı'dan sürülenler ise trenle gemiyle filan gittiler ülkeden. Dönem farkı var evet ama etik olarak ikisini karşılaştırmak pek doğru değil.
Karamanoğulları'nın ''sürgün'' edildiği dönemde göç etmek ya da bir yerden başka bir yere seyahat etmek çok zor şeylerdi. Karamanoğulları hanedanı ya da ailesi Selçuklu hanedanı sonrası Anadoludaki en güçlü siyasi ailelerden biriydi. Hele başkent Konya ve çevresinde yerleşik olmaları onları daha da kuvvetli bir hale getirmişti. Türk halkları nezdinde itibarları yüksekti. Nitekim Osmanlı Konya yöresine sefer düzenlerken yoğun bir direnişle karşılaştı. Eğer sürgün gerçekleşmeseydi muhtemelen Karamanoğulları, batıdaki herhangi bir bocalamada halk desteğiyle yeniden ayaklanabilirdi. Devletin bekası için kardeş katlini vacip gören bir anlayışla yönetilen Osmanlı devletinde, siyasi bir rakibin katledilmeyip sürgüne gönderilmesi ve hatta yeniden önemli görevlere getirilmesi bile büyük bir hoşgörü örneği kabul edilebilir. Karamanoğullarının torunlarından bir yeniçeri subayı olan Ahmed ''paşa'' (paşa unvanını kendi kendine vermiştir) bir 'darbe' ile Osmanlı Devletinin Trablusgarp valisi olmuştur ve birkaç nesil boyunca, tam hatırlamamakla birlikte 100 yıldan daha uzun bir süre eyaletin yönetimini üstlenmişlerdir. Görüldüğü üzere aradan 2-3 asır geçmesine rağmen bu aile bir eyaletin yönetimini ele geçirecek güce sahip olabiliyor. O yüzden, Osmanlı hanedanı ile Karamanlı hanedanının sürgün edilmelerinin nedeni aynıdır. Hatta, Osmanlılar Karamanoğullarını ülke içinde bir yerden başka bir yere gönderirken; cumhuriyet aklının Osmanlı hanedanını ülke dışına göndermeleri de geçmiş tecrübelerden ötürüdür. Eğer Osmanlı ailesi ülke içinde tutulsaydı yüksek ihtimalle isyana kalkışacaktı.


Türkiye'den ayrıldıktan sonra İsviçre'ye giden Abdülmecid Efendi, 11 Mart 1924 günü haber ajansları vasıtasıyla bir bildiri yayınladı ve Türkiye hükûmetinin kararını reddettiğini duyurarak Müslümanları bir kongre toplamaya çağırdı. Birkaç gün sonra İsviçre hükûmeti tarafından kendisine, siyasal propaganda yapmama şartıyla oturma izni verildiği hatırlatıldı. Ekim 1924'te Fransa'ya geçen Abdülmecid Efendi hilâfet konusunda İslam âleminden umduğu ilgiyi bulamadığı için kendisini daha çok ibadete, resim çalışmalarına ve müziğe vermiştir.
Aynen aga baya sıkıntı çekmiş gibi :D Müslümanlar da ne çok seviyorlarmış ya halifeyi...

Dediğin dönem, İngiliz hükümranlığındaki Müslümanların halifeyi kurtarmak için savaştıklarını sandığı bir dönemdi. Haber ajansları öyle posta atmıyor herkese. Atsa bile zaman alır gitmesi. Zaten insanların ve özellikle Müslüman insanların %90ı kırsalda yaşıyor. Öyle bir şeylerden haberi olmaları imkansız gibi bir şey. Bunun yanında İsviçre devleti yüz yıllardır tarafsızlığını bozmayan bir devlet-ti. 2022'ye gelinceye kadar. Fransa ise o dönem hatırı sayılır bir Müslüman nüfusa sahip bir koloni imparatorluğuydu. İçlerinde böyle bir ismin İslam liderliğine soyunmasını istemezlerdi. Bunun yanında savaş sonrası buhranında bir Avrupa ve muzaffer bir Türkiye vardı.

Bakmayın sosyal medyadaki Osmanlı hanedan üyelerine. İngiltere'de komedyenlik yapan aile üyesi bile var şu an. :D
 
Aşağılık psikolojisinden öte değil türk devleti olmayıp batı devleti olsaydı yağlayıp ballarlardı.Osmanlının birçok yanlışı vardı elbet ama durum bu olsun yine de bu düşünceyi savunanları dahi seviyorum hepsi benim memleketlim neyse ne Atamızın dediği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızda gezen asil kanda gizlidir.
Atalarımıza selam olsun.
Haha hayır. Çok yanlış bir mesaj olmuş bu. Neyse umarım atalarımız Korsanfan aracılığıyla gönderdiğin selamı almıştır. Yaşasın tam bağımsız Türkiye!!!
 
Savaşın sebebine ve çağına göre değişir.
Örneğin;
- bir toprak için ise bu savaş Halk kesimine direnmedikleri sürece saldırmak mantıklı bir hareket olmaz sonuçta savaştan sonra oradaki halk senin himayene girecek senin onlara yaptığın her türlü hareket sana uzun zaman periyodunda yol su elektrik olarak dönüyor.
- tamamen yıkım amaçlı olan bir savaşta ise 100 yıl önce olsaydık evet büyük ihtimalle herşey serbest olurdu ama günümüzde bir savaşta bunlar yaşanmaz en büyük sebebi ise bunun dünyaya çok hızlı yayılmasıdır bunun neticesinde ülkenin itibarı zedelenir dış ilişkileri bozulur. Kimse bu topa kolay kolay girmez bu çağda.
Amma,gel gelelim insan faktörüne sen ne kural koyarsan ne yaparsan yap fark etmez işin içinde insan oldu mu herşeyi görebilirsiniz bundan emin olun.
 
Elbette bir sınır olmalıdır.İster savunma,ister zenginlik,ister güç isterse başka bir nedenle savaşılsın her zaman bir sınır olmalı.Bana göre o sınırda masun sivillere işkence,tecavüz ve katliam yapılması ve çocukların öldürülmesi.Bunları hangi sebeple yapmış olursan eylemi haklı çıkaramazsın.Bu suçları işleyen kişiler artık insan değildir.Hayvandan bile düşüktür benim nazarımda çünkü insanı diğer canlılardan üstün kılan düşünme yetisi değil,iradesidir.
 
Savaşta amaç nedir ? En basit şekilde düşmanın silahlı kuvvetlerini veya ekonomisini bitirmektir. Nokta. Bundan ötesi hayvanlığa girer.
Bundan 20 yıl sonra bu çocuk/lar benim başıma iş açar kafasıyla savaş olmaz. Savaşın da bir adabı, onuru olmalı.
 
Savaşta kazanmak adına her yol mübahtır. İnsanı etikleri baz alacaksan savaşa hiç girmeyeceksin. Zira gerek tek hücreli gerek çok hücreli bir çok canlının yok olmasına vesile oluyorsun. Senin etiklerin olsa bile karşı tarafın aynı etiklere sahip olması düşük ihtimal. İnsani değerlerin varsa şayet, savaşı kazanır sonra inşa ettiğin yapıda bunu kanıtlaman gerekir. Oradaki halkı absorbe etmemek, Monarşinin kökünü kazıyıp güçler ayrılığını esas kılmak gibi.
İsim-yorum uyumu mükemmel.
 
60.000-100.000 kişiyi öldürdüğü tahmin edilen Kuyucu Murat Paşayı eleştirdik diye aşağılık psikolojisine sahip batı sevicisi Türk düşmanı olduk iyimi :oops:
Türk Eğitim sisteminden kaynaklı bir durum. Cumhuriyet neden yıktığı devleti kitaplarda yalandan yüceltmek gibi bir yol seçti hala anlam veremem. Osmanlı'da Türk düşmanlığı diye yığınla kaynak, araştırma var. Normalde Türk düşmanı bir devlet desen itiraz edilemeyecek Osmanlı'yı eğitim sistemimiz muhteşem mükemmel diye aktarıyor. Sonucu ise Osmanlı hayranı bir halk.

Kaybettiğimiz savaşlar bile yok la kitaplarda o_O
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık