Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Charlotte Katakuri vs. King

Dövüşü kim alır ?


  • Kullanılan toplam oy
    444
Senin bakış açına göre öyle olabilir, ancak benim bakış açıma göre kullanıyor. Keza King'e dair koka bile göremedik. O zaman bu adam haki bile kullanamıyor diyebilirim. O zaman logia olan Kata'ya vurmayı unutabilir. Anlatabiliyor muyum? Ama biz King'de koka olduğunu biliyoruz, Kata'da h.haki olduğunu da biliyoruz. O zaman kullanamıyor diyemem.
Kanıt yok işte o yüzden değerlendirmeyi ekliyememesi üzerine yapıyorum
 
King Kaido’da kalıcı yara açabilen bir rakibe bile savunması ile ecel terleri döktürmüş birisi. Açıkçası ben Katakuri’ye ayrılan bilmemkaç sayılık dövüşteki Luffy’ye karşı olan performansına bakınca, King ile dövüşlerinin sonunu kafamda sizden daha farklı canlandırıyorum. İkisi de sağ kol olduğu için iki tarafa da oy gitmesi normal ama King hafife alınıyor gibi geldi bana.
King, Kaido'da kalıcı yara açabilmiş bir adama ecel terleri döktürmüş baya olayı saptırma oluyor. Evet kağıt üzerinde düz bakınca öyle ama Zoro, Kral haki kullanmadığı ve Enmayı salamadığı zamanlarda Kaido'yu çizemedi bile, Enmayı salınca, zarar verdi. Fatihin hakisini en güçlü saldırısına ekleyince de kalıcı Odeninkine oranla küçük bir yara verebildi. King'eyse bu güç bir beden büyük geldi bu güç altında ezilerek yenildi King. Savunabildiği saldırılar sadece Enmaya güç verebildiği standart silahlanma hakisiydi.

Luffy Katakuri'yi mola verip, çay molası gibi saçma bir olayda gözlemini uğraşmadan etkisiz bıraktığı senaryoların yardımıyla alt etti ki Katakuri ayağa kalkıp kendini geriye bıraktı çok eşit şartlarda yenilmedi, Kingse Zoro'dan daha rahat şartlarda yok oldu.
 
Zoro Kaido'ya Ashura yaptığında kral hakiyi bilinçsiz olarak kullandı. King dövüşünde ise birden aydınlanıp daha bilinçli kullanıyor ve bu sefer tüm kemikleri de kırık olmadığı için tam gücüyle abanma fırsatı buluyor. Bu güce karşısındaki gücü indirebilmek için ulaşıyor ve sonrasında kendi de bilincini kaybediyor zaten. Zoro'nun ciddi dövüşleri de bu kumar üzerine kurulu zaten, her şeyini koyduğun son hamlenle kazanamazsan ölürsün. Luffy'nin tek yeme olayına shounen klasiği diyip geçeceksek, serideki çoğu şeyi de göz ardı edip sineye çekmemiz gerekir yalnız. Luffy şonen klasiği yüzünden saçma sapan tek yedi diyeceksek ben de King ana karakterle eşleşmediği için her şeyini gösteremeden saçma sapan yenildi derim. Bu düşünce tarzını doğru bulmuyorum.
Yani Kaido direkt asfalta yapıştırdı demek biraz acımasız sanki. Luffy o sahnede bodoslama daldı ve tek yedi. Ne gözlemini kullandı ne de başka bir şey görebildik. Sonucunda da arc boss'unu yüceltmiş oldu işte. Bu yüzden shounen klasiği diyorum yoksa yorumlanabilir tabii ki. Arc başında tek yemese 3-5 numara gösterse sonra tekrardan karşısına çıkıp daha iyi olmaz mı? Şimdi aynı Kaido karşısına çıkıp gülerek saldırı yiyor. Bu gidişle 50 tane daha saldırı yer. Sırf bu yüzden Kaido'nun saldırı gücü düşük mü diyeceğiz? Yoksa Oda bey Luffy'nin savaşlarını böyle işlediği için mi böyle? Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
 

Luffy'nin saldırısı için sinirli bir saldırı bile denmiş. Normal bir saldırı orada yok. Boşuna ilk karşılaşmalarını öne sürüp durmayın.
 
Normalde Kata daha donanımlı. Ancak King de lig olarak daha aşağıda olan biri değil, yani aradaki fark çok olamaz.
Bu yüzden Kata'nın onu özel kılan donanımlarına bakalım, sonra da vs içinde ne kadar işe yarar ona ele alalım.

Öncelikle Kata'nın meyvesi bildiğin kötü. Gözlemi sayesinde yapabildiği savunma, meyvenin hanesine yazılmamalı bence, her ne kadar meyve buna fırsat veriyor olsa da. Oda baya baya sağ kol çizgisini çekmiş burada. Böyle bir gözlemin yanına çok iyi bir logia verse, bu adam artık sağ kol olmaz çünkü. Bu sebeple gözlemini logia savunması dediğimiz yöntemle kombine kullanabileceği en dandik meyvelerden birini vermiş. Saldırılarına meyveden gelen pek bir katkı yok. Meyve gücünü kullanarak verdiği hasarları, meyvesi olmadan da verirdi. Uyanışı da iki kişide gördük. İkisinde de dövüşün akıbetini değiştirmeye yetmedi. Karakterlerin meyvelerine hakimiyetini vurgulamaktan öte gitmedi. Uçabilen bir karaktere karşı, Kata'nın uyanışının gerçekten bir anlamı olacağını düşünen var mı?

Kata, h. hakiyi saldırılarına ekleyemediği sürece, bu dövüşte bir katkısı olmayacaktır. Evet, daha donanımlı olarak Kata hanesine yazılacak bir özellik. Ancak bu vs'de ne kadar işe yarar diye de düşünmek gerek.

Kata'nın b. hakisi gerçekten çok iyi. İçten patlatmalı seviye olmasa da koka sertliğinde sağ kollar arasında en iyi olabilir.
Son olarak Kata'nın gözlemi. Meyvesini ortalama seviyeye çeken yeteneği de bu. Saldırılardan kaçmasında çok etkili. Ancak saldırıyı isabet ettirmek konusunda değil. Bunu hem Sanji'de hem de Luffy'nin mızraktan kaçtığı sahnelerde gördük. King, Kata'nın geleceği görüp yaptığı saldırılardan gayet kaçınabilir.

Uyanış ve h. haki'nin bu dövüşte belirgin bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Avantaj yaratmıyor bana kalırsa.
B. haki'de daha iyi olabilir ancak bu fark çok değildir.
Gözlemi ise zaten eşsiz ve Kata'yı gerçekten sağ kol yapan özelliği bu.
King, bu iki avantajı dengeleyebilir mi? Bence evet. Alev tabanlı saldırıları, antik zoandan ve ırkından gelen dayanıklılığı bunun için yeterli. Zaten bu sebeple dövüş oldukça başa baş gidecektir.

Nihayetinde daha donanımlı olduğu için bilhassa H. hakisi olduğu için, kazanan kıl payıyla Kata olur.
 
Son düzenleme:
Normalde Kata daha donanımlı. Ancak King de lig olarak daha aşağıda olan biri değil, yani aradaki fark çok olamaz.
Bu yüzden Kata'nın onu daha donanımlı yapan özellikleri, vs içinde ne kadar işe yarar ona bakalım.

Öncelikle Kata'nın meyvesi bildiğin kötü. Gözlemi sayesinde yapabildiği savunma, meyvenin hanesine yazılmamalı bence, her ne kadar meyve buna fırsat veriyor olsa da. Bu sebeple saldırılarına meyveden gelen pek bir katkı yok. Meyve gücünü kullanarak verdiği hasarları, meyvesi olmadan da verirdi. Uyanışı da iki kere gördük. İkisi de dövüşün akıbetini değiştirmeye yetmedi. Karakterlerin meyvelerine hakimiyetini vurgulamaktan öte gitmedi. Uçabilen bir karaktere karşı, uyanışın gerçekten bir anlamı olacağını düşünen var mı?

Kata, h. hakiyi saldırılarına ekleyemediği sürece, bu dövüşte bir katkısı olmayacaktır. Evet, daha donanımlı olarak Kata hanesine yazılacak bir özellik. Ancak bu vs'de ne kadar işe yarar diye de düşünmek gerek.

Kata'nın b. hakisi gerçekten çok iyi. İleri seviye olmasa da koka sertliğinde sağ kollar arasında en iyi olabilir.
Son olarak Kata'nın gözlemi. Kendisinin meyvesini kullanılır hale getiren yeteneği de bu. Bu saldırılardan kaçmasında çok etkili. Ancak saldırıyı isabet ettirmek konusunda değil. Bunu hem Sanji'de hem de Luffy'nin mızraktan kaçtığı sahnelerden gördük.

Uyanış ve h. haki'nin bu dövüşte belirgin bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Avantaj yaratmıyor bana kalırsa.
B. haki'de daha iyi olabilir ancak bu fark çok değildir.
Gözlemi ise zaten eşsiz ve Kata'yı gerçekten sağ kol yapan özelliği bu.
King, bu iki avantajı dengeleyebilir mi? Bence evet. Alev tabanlı saldırıları, antik zoandan ve ırkından gelen dayanıklılığı bunun için yeterli. Zaten bu sebeple dövüş oldukça başa baş gidecektir.

Nihayetinde kazanan kıl payıyla Kata olur.
Güzel bir yazı olmuş yüzde yüz katılmasam da objektif yaklaşmışsın, ama Katakuri yener dediğin için değil, Kata çöp Luffye yenildi, King, Fatihin hakisi olan Zoroya kaybetti kadar basit yorumlamaların üzerine çıkmışsın, bu arada o yorumu yapan arkadaşları aşağılamıyorum aynı olayın Katakuriyi destekleyen tarafda da biraz uçuk yorumlar gördüm fan grubu faketmiyor yani, kasti olmasada yorumlar fanlığa kayıyor işte.. Ben 37 sayfanın sonunda böyle bir yorum gördüğüm için mutlu oldum açıkçası.

Bir de A veya Y'yi seçtiğim için bir fan grubuna itelenmekte hiç hoşuma gitmiyor. Bana göre Tüm Kek Luffy, Katakuri, Kinge ve Şuanki Zoro'yu kıyasladığımız senaryoda en güçlüleri Zoro. Ama ben King yerine Katakuriyi seçtiğim için neden Luffy fanı veya yanlısı oluyorum :d
 
Kingin Kataya ulaşabileceği bir saldırı yok malesef. Kata ise King'in savunmasını aşıp zarar verebilir mi o da şüpheli. Ama Kata'nın gözlem hakisinin Luffy ile dövüşünde çok uzun bir süre kullanabildiğini gördük, King ise çok çok daha az bir sürede yenildi. Kata hiç bir şey olmasa bile sırf gözlem haki farkı ile savaş uzadıkça Kinge üstün gelecektir. Kata'nın gösterdiği şeyler King'in çok çok ötesinde. Adam uyanış açtı, iyi derecede haki kullandı vs.. Ama king ırkının getirdiği özellikler dışında hiç bir şey yapmadı neredeyse.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık