Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1035: Zoro, King’e Karşı

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    233
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şaşırtacak bir bölüm geliyor dediler diye spoiler'ı okumadım ama şaşırdığım bir şey olmadı.

Queen isimli rezil karakterin bu kadar çizilmesine bile gerek yoktu. On numara bir son olmuş. Sanji'de bayağı bir güçlenmiş, fıstık gibi iş.
King'in eli yüzü düzgün biri çıkması sevindirici olsa da hikayesi, tahmin edildiği gibi çıktı ve Zoro vs King eşleşmesi de gayet tadında ilerledi. İki tane aygırın dövüşü. 10/10.
Seriye çok fazla dini motif ekledi Oda. Bu benim canımı sıkıyor ama yapacak bir şey yok.

Deriye yapışan tayt giyen ergen Kaido'yu tekrardan görmek biraz şaşırtmış olabilir beni. Biraz ama.

King bu saldırıya düşerse, 17-18 bölüme kurtulacağız gibi duruyor bu Wano illetinden. Hadi bakalım.
 
Sanji jyubara, Zoro kaku dövüşleri şu anki dovuslerden çok çok daha iyiydi.

Ne Sanjinin dovusunde ne de zoroda Hiç heyecan duyamadim... daha iyi yapabilirdi. Katakuri dovusunde bunu göstermişti ... Yinede tayfanin güçlenmesi açısından güzel bölüm. Sadece heyecanlandırmadi....

Dünyanın degismesini isteyen king ileride bizim tayfa ile birlikte savaş yapacak galiba
 
Kapak hikayesi ile başlıyor bölüm. Germa66 Tüm Kek Adasından kaçıyor. Umarım serinin devamında Katakuri ve Cracker'i görürüz.

Germa66 ile başlayan kapak hikayesi, Queen'in dünya turuna çıkmasıyla devam ediyor. Hikaye'nin peşine Sanji'yi çizmesi manidar. Önce Germa66'yı kapakta gösteriyor, ardından fare ile geçmişe dokunuyor. Seviyorum Goda'nın inceliğini. Sanji'nin bacağında geçen bölümde de gördüğümüz açık renkte yıldırımlar var. Sanji'de de kral haki çıkabilir. Neden bu renkte çizmiş? diye düşünenler olabilir. Sanji'nin alevlerinden ötürü sanırım. Tabi bu kesin değil, çıkmasada sırıtmaz yani.

Queen gibi bir azmanı o kadar yükseğe uçurmak... Sanji inanılmaz güçlendi. Zaten eşleşmeden dolayı avantajlıydı. Queen her ne kadar yonkou komutanı olsa da hız ve çeviklikte bir Jozu değil. Sanji normalde de aşırı hızlıydı. Üstüne gen gücünden gelen hızda eklenince inanılmaz bir hıza ulaştı. Queen'in buna ayak uydurması imkansızdı. Bakmayın Sanji "acaba kadına ben mi zarar verdim?" diye deli taklidi yapmasaydı Queen ile bilardo oynar gibi oynardı.

Yk2'yi terlemeden yendi yenmesine de, sonrasında bayıldı. Bence yoğun haki kullanımı ile alakalı, hatta bacağındaki yıldırıma bile yorarım artık bunu. Sanji'nin dövüşü bitti, geçelim Zoro'ya.

Zoro'nun en sevdiğim yönlerinden birisi dövüş içerisinde rakibini analiz etmesi. Genellikle analizleri doğru çıkıyor ve bu onu zafere götürüyor. Çok çabuk King'in yeteneklerini ve zayıflıklarını çözüyor ve ona göre saldırılarını yapıyor. Mükemmel bir dövüş aklı var.

King'in maskesiz halini görüyoruz. Fena değil, bence serideki en karizma karakterlerden birisi. İlk başlarda Goda bunu da peluş insanlar listesine ekler mi? diye şey ettim ama korkulan olmadı.

Dövüş panellerini geçtim, üstüne konuşulacak bir şey yok. Gelelim 10.sayfa ilk panelin sağ tarafı, Zoro'nun söylediklerine. "Fazla zamanım kalmadı... Eğer bu şekilde devam edersek, bu kılıç beni öldürecek!!"

Zoro'nun dediklerinden anladığımız kadarıyla kılıç hala Zoro'yu haki kullandırmaya zorluyor. Zoro'da buna istinaden "bu kılıç beni öldürecek!" diyor. Zoro bu gücü kontrol edebilse ve öğrenmiş olsa böyle bir şey söylemezdi. Haki'ninde altını çizmek lazım. Kılıç tanıtılırken silahlanma ya da şu hakisi bu hakisi diye herhangi bir şey belirtilmiyor. Yani kullanıcısında ne varsa onu kullanma ihtimali var, ihtimal dahilinde. Bu bağlamda daha öncede söylediğim üzere üst düzey kral haki enma sayesinde ortaya çıkıyor. Üst düzey kral haki kullanımı silahlanma hakisi ve kral hakisinin birlikte kullanılması ile ortaya çıkıyor. Yani kılıç Zoro'da ne varsa aldığı için doğal olarak üst düzey kral haki ortaya çıkıyor.

Zoro hakisini vermese, kılıca karşı gelse bunu göremeyiz.

Geçmişe gidiyoruz. Kaido ve King'i hükümet lab.'ında görüyoruz. Meğer ikisi de denekmiş ve yolları burada kesişmiş. King'in gerçek adını öğreniyoruz, Arber.

Tip olarak shandianlılara benziyor evet. Yüzünde dövmesi, kanatları ve ten rengi acaba dedirtiyor. Birden fazla gökyüzü halkı olabilir, yani illa shandian bağlantısı olmayabilir.

Zoro Arber'den Kutsal Ejder muamelesi görünce biraz sinirleniyor. En sevmediği tiplerden birisi, kendisi de dile getiriyor bunu.

Zoro üst düzey kral haki saldırısı ile ejderhanın kafasından King'in sağ göğsüne kadar uzanan bir saldırı yapıyor ve King'in kanadı kopuyor ve bölüm orada bitiyor.

Bana kalırsa King'in işi bitmedi. Goda'nın tarzı değil bu, böyle biterse çok şaşırırım. Genelde burada karakterin yüzünü gösterir, Zoro'yu görürüz. Yenilen karakter az da olsa geçmişe gider ya da bir iki kelam eder orada biter. Queen bile "bu yaratıkları yok etmeyi nasıl başardılar?" diyor. Bu laf havada kalmaz umarım.

Eski tarih ile alakalı bir ırktan geliyor, yonkou sağ kolu, zoan meyvesine sahip bu şekilde yenilmesi tatmin etmez beni. Zoro'nun biraz daha zorlanarak ölümüne dövüşünü görmek istiyorum. En son Daz Bones'te görmüştük bunu. Zoro kendini daha fazla aşmalı, dövüş içerisinde gelişimi tatmin etmeli. Böyle çok torpil gibi oluyor.

Neyse, bitirelim artık. Gelecek hafta ya bu dövüşün devamını göreceğiz. Ya da dövüşün bitişi ile diğer sahnelere geçeceğiz.
 
Millet niye bu dövüşler 1.5 bölüm sürmüş gibi tepki gösteriyor ki? Sanjinin dövüşü 1015. bölümde başladı, 1017. ve 1019. bölümlerde dövüşten ikişer sayfa gördük. Öncesinde Maria hırpalamıştı, 1022.bölümde Sanji yerde yatıyordu ve sahne dışı aynı anda King ve Queenle dövüştüğünü öğreniyoruz. Sonraki sayfa ayağa kalkıp yine Queene vuruyor ve ardından Zoroyla beraber King ve Queene saldırıyorlar.
Bölüm 1023de 2vs2 dönüyor. Sadece buraya kadar 16 sayfa Sanji vs Queen var. Daha asıl dövüş bölümleri başlamadan Zoro ve Sanjinin çoğu dövüşünden uzun sürmüş
Dövüş bittiğinde toplam 44 sayfa sürmüş Sanji vs Queen, tam doğru sayamamış olabilirim ama sonuç olarak Luffynin çoğu dövüşünden uzun sürmüş.

Bölüm olarak saymadım, saymak isteyen sayabilir ama yanlış görmediysem Sanjinin tek başına karşı Queen ile dövüştüğü, ana olayı bunların dövüşü olan 3 yada 4 tane bölüm var. Zoro vs King de 40 sayfa civarı sürmüş, bence gayet yeterli.
 
One Piece Chapter 895 (manga4life.com)

Şu savaşın üstüne, bu savaşlar çok yavan kaldı.
Katakuri hiç değilse en zor anda bile çözüm üretti vurmak için. Adam çok yönlü bir savaşçı.

King resmen ezildi Zoro karşısında. Uçup gaga ile vurmaya çalışmak düz kılıç ile vuruş ateşten ejderha atmak.

Katakuri Kinge göre çok daha donanımlı bir dövüşçü ki muhtemelen Kingi pestil edermiş gördüğüm kadarı ile.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık