Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1033: Shimotsuki Kozaburo

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 237 90.8%
  • Orta

    Kullanılan: 18 6.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 6 2.3%

  • Kullanılan toplam oy
    261
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zoro ve King savaşı ile başlıyor bölüm. Enma Zoro'dan bağımsız olarak hareket ediyor ve enerjisini çalıyor. Zoro'da bu durumdan rahatsız tabi. bkz. sayfa 4, orta panel.
Enma burada kendi kafasına göre King'e saldırıyor. Zoro'nun daha önce hiç yapmadığı, dik bir şekilde direkt King'in vücuduna saplıyor. Tabi King etkilenmiyor ve vücudu natural mayın misali patlıyor.

Bir sonraki panelde enkaz içerisindeki Queen'den gerekli bilgiyi alıyoruz. King'in ırkı ve geçmişi ile alakalı bir kaç bilgi veriyor. "O canavarlar bu dünya üzerindeki her türlü ortamda ayakta kalabilir!" buranın altını çizelim. Sonrada ekliyor: "Böyle varlıkları nasıl ortadan kaldırabildiler?"


Bunları teker teker yorumlayacağız, önce bir sayfaları karıştıralım. Bir sonraki sayfaya geçiniz efenim.

Zoro haki kullandığı için zarar görmemiş. King kendini havaya uçurmuş ve hiç zarar görmemiş. Zoro buna oldukça şaşırıyor ve en güçlü saldırılarından birisini, aslanın şarkısını kullanıyor lakin işe yaramıyor. King karşı saldırıya geçerken Enma tekrar çıldırıyor. King teşhisi koyuyor, kılıcı tarafından yenilen bir kılıç ustası peh! deyip sırıtıyor. Sonrada flashbacke geçiyoruz.

Fazla detaya inmeye gerek yok, çoğu bilgiyi biliyoruz zaten. Yeni öğrendiklerimiz arasından dikkatimi çekenleri toparlayayım yeterli.

  1. Kozaburo 50 yıl önce ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmiş. "Oden henüz 9 yaşında iken." Yani Kozaburo Enma'yı 50+ yılda yapmış olmalı. Bu ne için önemli? Kozaburo ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmiş. Doğu Mavide hanesinin adını taşıyan köyü kurmuş ve bu köy korsanlar tarafından kurulmuş. Yani bu ihtiyar zamanında korsan ve aranan biri. Zaten "sessiz ol, denizciler peşime düşebilir" demesinden de anlıyoruz. OP dünyasında tarih tekerrürden ibaret. Bu dayımızda çağının Rogeri, Luffy'si ile kaçmış kurtarmış işte kendini. :d (bence)
  2. İhtiyarın dediğine göre kılıçlar sadece insanları kesmek için var ve ne kadar fazla can alırsa o kadar güçlü olacağına dair üstü kapalı yorumunu katıyor.
Bir sürü şey diyor da hepsini yazarsak destan olur, devam edelim. Flashback bitiyor ve günümüze dönüyoruz. Zoro aslında kılıcı kullanacak seviyede olmadığını söylüyor ve Oden'in gücüne vurgu yapıyor. Ezelden beri Oden'in aşırı güçlü olduğunu söyleyen biri olarak göğsüm kabardı. 20 yıl öncesi ya da sonrası fark etmez, Oden 39 yaşında serinin en güçlü karakterlerinden biriydi.

Gelelim 17.sayfanın en alt paneline. Yüksek ihtimal buradaki kral hakiyi Enma salıyor. Yanlış duymadınız, Enma salıyor. Zoro farkında bile değil olayların. %100 doğru olmamakla beraber tahminim şu şekilde;

  1. Zoro "lanetli" olarak adlandırılan kılıçların gerçek doğasını anladı.
  2. Enma'yı bastırmak yerine ona istediği şeyi, enerjisini (hakisini) verdi.
  3. Enma Zoro'nun kral hakisini emdi ve dışarı saldı.
Ve sanırım Zoro'nun bunu yapan ikinci kılıcı oldu.

Bölüm sonunda geçmişe gidiyor ve"Korsanlar kralının sağ koluna yakışır" manasında Luffy'nin sözü ile pekiştiriliyor ve bitiyor.

Bende bitirmeden önce King hakkında bir kaç şeye değinmek istiyorum.

King'in ırkı ne olabilir? Aralarında benimde yazmış olduğum teorilere malzeme olan meşhur Enel'in uzay serüvenindeki kapak hikayeleriyle başlayalım.

Duvarın sol tarafındaki kanatlılara bakalım. İlkinde mink kulağı, arkasındakinde balık kafası var. Bunlar minkleri ve balık adamları simgeliyor. Birisi denizde, diğeri karada diğeri de yani sonuncusu da havada yaşıyor. Üçüncüsü yani en soldaki yüksek ihtimal King'in kabilesi Lunarya. Kanatlarının King'in kanatları gibi aşağıya doğru bakması fiziksel olarak benzeyen özelliklerden. Henüz tam belli olmasa da göz altı çentiği de var gibi King'de. King ve ırkının Red Line üzerinde yaşaması ve kanatlarının olması gayet normal. Yaşadıkları coğrafya ile uyumlu.

Bir diğer dikkatimi çeken şey King'in saldırı isimleri oldu.

Vermilyon Yay İmparatoru
Gururlu Sansar İmparatoru

Eski tarihte tanrı olarak adlandırılan bir ırk için gayet normal saldırı isimleri. Alakası olduğunu düşünüyorum. Daha uçuk düşüncelerim var, ipucu geldikçe birleştirip öyle konuşuruz. Sayonara kfc. :*
Ben de bu King neye benziyor diyordum bu bildiğin Balrog ya ateşiyle falan. Zoro yiğidim bunu bana bırak ve kaç.
 
Gelelim bölüme. Uzun zamandır bölüm analizi yapmıyordum ama bu bölüm sonuna kadar hak ediyor bunu. Ufak çaplı bir şeyler yazalım.

Benim için Wano'nun en iyi, en inanılmaz, en profesyonelce çizilmiş bölümüydü. Şiir gibi, kompozisyon gibi. Giriş, gelişme, sonuç harikaydı.

Enma sadece kral hakiyle idare edilebilen bir kılıç. O yüzden kendisini kullanan kişiden kral haki bekliyor. Kılıcın testi bu yönde. Aksi halde dün de yazdığım gibi silahlanman çok iyi olsa bile Law'ın ope ope'sinin absürt enerji kullanımı gibi Enma da absürt derecede haki yiyecek ve kullanıcısını bitirecekti. Lakin kral haki kullanımı kılıcı sakinleştirip daha dengeli bir hale getiriyor. Kılıç adeta diyor ki "ben ancak krallara layık bir kılıcım" :a: Off be efsane. Kılıçtaki bu trip çok hoşuma gitti.
Zoro'nun bu zamana kadar hiçbir kılıçla bu kadar uğraştığını görmemiştik. Dizginlemesi, kullanması gerçekten zor bir kılıç.

Bölümde en çok hoşuma giden iki detaydan biri Zoro'nun kılıçlarına kral haki eklediği ana kadar geçen sürecin çok doğal bir akışta, ustaca işlenmiş olması. Bir yandan King'den dayak yiyip dövüşün olağan seyri devam ediyor diğer yandan Zoro her bir kılıcını ayrı ayrı tuttuğunda kılıçlarıyla ilgili söylenenleri hatırlayıp bu anıları bir sonuca bağlıyor. Muazzam. Yani kral haki ekleme olayını tüm kılıçlar elindeyken aha buldum şeklinde de işleyebilirdi ama konu Zoro olunca öyle olmadı. Her bir bağlantı bir saat gibi tık tık tık birleşti. Bu anlatım tarzı çok iyiydi gerçekten.

Hoşuma giden ikinci detay da Enma. Kozaburo'nun en büyük şaheserim dediği anda Zoru'nun gözlerinin faltaşı gibi açılması ve o anda Enma'nın Zoro'nun sağ tarafında sanki bir kılıç değil de etten kemikten bir efsanenin ayakta dimdik duruyor oluşu gibi durması... Tüyler ürpertici ya. Şahane. Ve en az bunun kadar etkileyici olan şey, Kozaburo'nun "kılıçlar sabırla kendilerini kullanabilecek kılıç ustalarını bekler" cümlesinden sonra Enma'nın Zoro daha hiçbir şeyin farkında değilken bile aslında Zoro'yu bekliyor oluşu. Ve kılıcı yapan Kozaburo'nun, şaheserim dediği Enma'yı kullanıcak kişinin karşısında duran Zoro'nun ta kendisi olduğunu bilmeden bu cümleleri kurması.. Bu bilinmemezliklerin Zoro, Enma ve Kozaburu'yu birbirine bağlanması.. Ya şahane şahaaaaaane!

Başka bir güzel tema. Zoro'nun yanına gelen çöplerin Zoro Enma'ya kral haki basarken bayılmaları. Direkt olarak onları hedef bile almadı Zoro. Enma'ya kral haki bastığında adamlar kendinden geçmiş :a:

Bu bölüme ait olmayan başka bir hoş detayla Enma ve Zoro arasındaki bağlantıyı yazmak bugüne nasipmiş:

Tanrı diye anılan Lunarian ırkı karşısında ters haç şeklinde çizilen Zoro. Edindiğim bilgilere göre ters haç satanizmi ve Tanrı karşıtlığını simgeliyormuş. Zoro-King tezatlığını ve rekabetini yansıtması açısından güzel bir nüans olan bu sahne, "Cehennem Tanrısı" ismiyle ön plana çıkan Enma ile de tam cuk oturmuş bir bağlantı oluşturmuş aslinda. King'in ateş üreten bir ırk olduğu düşünüldüğünde katmerli kaymaklı bir şekilde mesajı vermiş mangaka. Tanrı karşısında Tanrı karşıtlığı, Ateş karşısında Cehennem Tanrısı ;)

Lunarian ırkı demişken... Bu ırkın bir şekilde Sanji'yle bağlantılı olduğuna yönelik ciddi şüpheler var artık. Çünkü bu zamana kadar hiçbir dövüşte ne Sanji Zoro'nun rakibinden konuştu ne de Zoro Sanji'nin rakibinden konuştu. Bu seferki farklılığın sebebi cidden Sanji'nin Lunarian genleriyle bir bağlantısı olması olabilir. Bu durum sadece Judge'ın işi mi yoksa Vegapunk'ın da böyle çalışmaları var mı ? Son savaş bizim düşündüğümüz gibi sadece Pasifistalardan ibaret olmayacak gibi duruyor ama bu bilimsel çalışmalar sıkıntı yaratacak gibi duruyor.

King'e de değinelim biraz. Kral hakiyle yenilecek adam gözlem hakiyle yenilmiş adamdan daha güçlüdür. Bu bölümle King>Kata kesinleşti. Çok çırpınmadan kabullenme sürecine girin artık.

King'in maskesinin ya da kostümünün altından tamamen ateşten müteşekkil bir form çıkabilir. Ateşi istediği gibi manipüle eden bir adam var şu an Zoro'nun karşısında. Adamın ne zaman patlayacağını bilemiyorsun. Saatli bomba gibi. Shishi son son'dan sonra kendini iyileştirdi adam. Ben öyle anladım. Acayip bir yenilenme hızı var. Marco'ya kapışır o derece. Yani King öyle bir ırk ki insana deney ürünüymüş gibi geliyor adam bi' acayip. Herif ateş ama sanki su gibi şekilden şekile giriyor. Queen'in söylediği her türlü şartta hayatta kalıyor cümlesinin ucu çok açık. Sanki adam sonsuz mutasyon geçirme döngüsüne sahipmiş gibi. Hücreleri sanki aldığı her hasarı onarma kabiliyetine sahip gibi. Valla bi' acayip adam. Nasıl yenilecek bilmiyorum.

Tadı damağımda kalan bir bölüm oldu. Zoro bu seri için neden farklı bir noktada bu bölüm bunun kanıtı olmuş resmen. Adamın işleniş şekli kimseyle kıyas kabul etmiyor. Detaylar falan müthiş ve hiçbir karakterde bulamayacağın boyutta özenilerek hazırlanmış. Shounen aleminde bırakın klişe ana karakterleri emsallerinde bile bulamayacağınız bir karakter. Zevkten kafam üç bin dünya(san zen sekai) oldu :respect::alkis:
 
Son düzenleme:
Kılıç zoronun kolunu küçültecek kadar haki çekmesine rağmen sadece Zoro "bu saldırıya herşeyimi vereceğim" ve "sana istediğini vereceğim" dediği zaman h.haki çekmesi garip geldi biraz bana.
 
King için her türlü ortamda hayatta kalabilir dendi yani magma saldırısına karşı bile dayanabilir demek mi oluyor. Magma içinde yüzmek terimi gerçek mi olacak.
 
Son sahne aslında çok güzel bir sahne ama Oda yine çizimleriyle içine etmiş bana göre. Epik olacak sahneyi böyle küçücük panelde çizmesini hoş bulmadım. Zoro kral hakiye sahip olduğu artık tescillenmiş. Eline kılıçları almış, kılıçlardan haki ve o yıldırım akmaya başlamış. Şöyle detaylı bir şekilde tek sayfa boydan karizmatik bir sahne çizsene. Bu sahne bu küçücük paneli haketmiyor bana göre.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 22)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık