Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1031: Bilimin Savaşçısı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 197 78.2%
  • Kötü

    Kullanılan: 20 7.9%
  • Orta

    Kullanılan: 35 13.9%

  • Kullanılan toplam oy
    252
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SODA bey, artık bende SODA diyorum malesef bunu hiç tasvif etmesemde.!

Şu karakterlerin karşılarında ki düşmanı ciddiye almama durumunu çok uzatma işinden vazgeçmesi gerekiyor. Her ne olursa olsun karakterlerin mevkiileri gereği bir ağırlığı var.

Böyle çaylakların önünde maskara oluyorlar hiç birşey yapmadan. Tamam en başka diyebilirler siz kim veletsiniz bize kafa tutuyorsunuz ama kardeşim 100 küsür bölüm sürmez bu davranış ya bir kez olsun ciddileşmeleri gerekir yani bir yerden sonra, illa bu hale mi gelmesi gerekiyor.
 
Sanji Queenin işini tek hamlede bitirdi mi şimdi? Bu kadar da çabuk bitmesini beklemiyordum.
Apoo numberslara emir veren kişi ilginç bir yetki ve drake e karşı savaşta onlara güveniyor. Tayfasına noldu acep.
Brookun robinle kaçması da ne kadar sürecek nereye varacak acaba.
şimdi size aneliz gibi aneliz yapacağım. Dövüşler bitecek sanji kafayı yemiş halde kafası kesik tavuk gibi dolaşırken, zoro bunu görecek ve Ashura gizli teknik kıvrık keşiş saldırısıyla sanjinin yüreğine dalacak ve bu sırada saldırı işlemeyecek ve Sanji Soranın hamileliği zamanında kalan hormanlarla tekrar normal bir insana dönecek. Zoronun iblis biçeni kırılacak ve 2. Nesil olanı alacak. Tam bir kazan kazan durumu. Bunun geleceği hep gösterildi bize, zoro 2. Nesil iblis biçeni eline alamadı bir türlü, sanji kılıç kırdı ve duygusal değişiklikler yaşayıp durdu, ayreten bu anlatım biçimi one piece e çok uygun çünkü mantık aramanız gerekmiyor.
 
Bölüm her ne kadar iyi denilebilecek bir bölüm olsa da, şu kapağın kalitesi tarafından gölgeleniyor resmen. Tasarım ve karizma icabı (Bepo hariç) sağ kolların seride zirve olduğunu hatırlatır nitelikte olmuş. Cidden gözlerimi alamıyorum, dolasıyla da gözüme sürekli bir şeyler çarpıyor. Kapak ince detaylar katılarak hazırlanmış, elbette birkaçı fark edilip yazılmıştır ama hadi bir derleyelim.

-En önemli nokta, tayfada resmi olarak sağ kol veya yardımcı kaptan olarak çağrılmasalar da (veya çağrılsalar da) realitede kimin 2 numara olduğunun açıklığa kavuşturulmuş olması. Kimsenin itiraz etmeyeceği üzere tayfada kaptandan sonra en güçlülerin listesi yani. Çünkü normalde Shiryu 2. geminin kaptanı, Bepo rotacı, Zoro ve Killer savaşan (combatant) rolünde ve Katakuri sadece Şeker Komutanı.

-Biliyorsunuz Zoro ve Sanji daha yeni ''Korsanlar Kralı'nın Kanatları'' olarak adlandırıldı. Buna rağmen resmi olarak geçmese de Zoro'nun her zaman 2 numara olduğu ve yardımcı kaptan/sağ kol kılıfına uygun olduğu kuşkusuz, bunun altı çizilmiş. Ben kanat mevzusunun tamamen sembolik mana taşıdığını düşünüyorum zaten. Ayriyeten Bartolomeo ve muhtemelen OP dünyasının kalanı da Zoro'yu yardımcı kaptan olarak görüyor, bunu da biliyoruz.

-1. geminin kaptanı olduğu için güçsüzlüğüne rağmen sağ kol sanılan ve Karasakal Korsanları'nın ezik görülmesine neden olan Burgess'ın sağ kol veya en azından en güçlü olmadığı açıklığa kavuştu. Teach'in tayfa hiyerarşisini ve 10 Titanik Kaptan arasında nasıl konumlandırmalar yaptığını bilmesek de, güç sırası olmadığı aşikar. Elbette çoğunluk Shiryu'nun en güçlü olduğunu biliyordu fakat şüphe edenler de vardı. Güzel cevap oldu. Benim fikrime göre Burgess'ın 1. kaptan olma sebebi Teach'in en çok güvendiği kişi olmasıdır. Malum Shiryu dediğimiz kişi şerefsizlikte Teach'ten pek de geri değil. Teach gibi kendini tanıyan zeki biri, kendisi gibileri de tek bakışta tanır.

-Kapakta bize anlatılmaya çalışılan bazı çok önemli şeyler var. Güç sıralaması falan değil elbette, daha kesin ve görülebilir şeylerden söz ediyorum. Öncelikle Zoro'nun kılıcının üstü Killer'i kapatmış. Bunun nedeni oradaki isimler arasından Zoro tarafından yenilen tek kişinin şu anlık Killer olması.

-Bir diğer detay da King ile kafasının aynı hizada çizilmiş olması. King hem okuyucuya tehditkar bir bakış atıyor, hem de Zoro'ya yukarıdan bakıyor gibi görünüyor. Kafasını yukarıda tutuyor göreceğiniz üzere, perspektif meselesi. Hatırlarsanız 1023. sayıda da bu bakışı Zoro'ya atmıştı kendisi. Yani Zoro çoktan yendiği Killer'ın üstünü çizmiş ve şu anki rakibi King olduğu için hemen onun yakınında çizilmiş. Fakat Zoro'nun odaklandığı tek şey kılıcı ve bu, yürüdüğü yolda bakması en doğal şey elbette. Bu yüzden Zoro kusursuz bir şekilde resmedilmiş bu kapakta, bayıldım.

-Son olarak Zoro'nun sağ kollar arasından final rakibi, ''Yağmur'' Shiryu ile çaktırmadan bakıştığını görüyoruz. Bu en net fark edilen detay olmuş haliyle. Zoro kılıcına bakıyor evet, fakat göz hizası tam sağ alta baktığından ve Shiryu'nun da bizzat Zoro'ya bakmasından geleceğe yapılan göndermeyi çok net anlayabiliyoruz. Şöyle detaylar insanı gerçekten gaza getiriyor.

-Birkaç detay daha var. Kim hakkında mı? Zoro elbette! Bence anladığınız üzere bu kapak gerçekten Zoro için tasarlanmış. Merkezde durması bir yana; ''Senle işim bitti!'' dercesine üstünü çizdiği geçmişteki rakibi Killer, şu anki rakibi King ve yansıtılış icabı baktığı gelecekteki rakibi Shiryu ile çeşitli şekillerde eşleştirilmiş. Şimdi Zoro'nun kılıcına sırıta sırıta bakıp verdiği pozun ''Hepinizi geçeceğim'' pozu olduğu reddedilemez, değil mi? :ehe: Diğer isimler de buna dahil elbette. Açık olduğu üzere seri sonunda gelmiş geçmiş en güçlü ''sağ kol'' Zoro olacaktır, belli bir fark bile atacaktır. Oda'ya Zoro'yu bu güzel resmedişi için teşekkür ediyor, karakterin bir an önce hakkını vermesini istiyorum. Şimdiyse son detaya geçelim.

-ONE PIECE yazısı yeşil renkte yazılmış, niye ola ki? ''O'' harfinde ise tanıdık bir amblem var: Shimotsuki Ailesi'nin amblemi. Evet arkadaşlar, bunu tespit eden olmuştu ama çok önemli görülmemişti. Bunu da ilginç buldum çünkü Oda bize apaçık bir şekilde Zoro'nun bölümlerine geldiğimizi söylüyor. Sanji bölümlerini geçtikten sonra istikamet belli. Yürü bakalım Zoroo! Yıllardır beklenilen an geldi diyebiliriz ki şahsen seri adına umutlarım yeşerdi bu kapak ile. Hep beraber görelim Oda'nın Zoro için neler yapacağını. Hadi be Oda, Zoro'nun hakkını ziyadesiyle verme zamanın biraz geç de olsa geldi. Öyleyse ben son hatırlatmamı da yapıp izninizle kaçayım: Her şeyden önce Wano, Zoro'dur.

:sapkali:
Okuyan herkese çok teşekkür ederim. Bana göre yorumlamaya fazlasıyla değer bir kapaktı.
 
Sanji'nin dövdüğü(?) kızdan başka bir şey çıkabilir. Eiichiro Oda seviyor böyle beklenmedik şeyleri. Orayı direkt kesip göstermiş. Dövüş sırasında bu kadına rastlarsa ve bu kadın "Beni kurtardığın için teşekkürler." derse hiç şey yapmam. Hatta Queen bile olabilir o kızı bu hale getiren. Arkasından gelen oydu sonuçta.
Ama tek sıkıntı Sanji'nin çok ruhsuz bir şekilde kadına doğru yürümesi.
Valla çok ilginç ya bakalım
Adamın kaşları bile değişti. Korumuş olabilir ama tam bir canavarın koruması gibi yapmış olabilir ondan dolayı da kız çok korkmuş olabilir. Oda Sanjiyi bir kıza el kaldıracak duruma düşürmez bence.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık