Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Naruto

Aşağı yukarı öyle. One Piece'de olduğu gibi arclar içinde değişik olaylar, ilginç plotlineler vs buna benzer şeyler yok. Mesela Punk Hazarddaki dev çocuklar sonra yapay şeytan meyveleri ve bunun üzerinden dönen şeyler gibi ilgi çekici unsurların hiçbirisi yok.





Kaido henüz işlenmiş bir karakter değil tam olarak. Geçmişini bilmiyoruz zira. Geçmişini bildiğimiz yegane yonkounun ise fanı oldun.



Yav Naruto'daki karakter gelişimi çok derin sanki. Tövbe eden kötü karakterler, 30 bölümde 1 Konahayı yok edecem diyen Sasuke....
1- Yav illa garip garip şeyler mi olması gerekiyor iyi hikaye için? Naruto'nun yeni bir teknik olan rasengan'ı öğrenmesi bile Punk Hazard Arc'ın tüm hikayesinden iyidir.

2- Öyle bir yazmışsın ki, geçmişini bilince tüm yonkoların fanı olacakmışım gibi. :d
Sasuke gayet derin karakter bu arada. Ergenlik ile çocukluk travmasını bir arada yaşıyordu. Hiç sevmem ama bunu da inkar edemem.
 
Yonkou komutanlarıyla akatsuki üyelerini kıyas etmek doğru bir yaklaşım değil. Çünkü One Piece'de Naruto'dakinin aksine çok daha fazla kötü karakter var. Hani Akatsukide varolan kötü karakter sayısı kadad kötü karakter neredeyse One Piece'in bir arcında ortaya çıkmakta. Eh doğal olarak daha fazla sayıda karakter yaparsan her bir karakterin az karaktere odaklanmış bir serideki karakterler kadar iyi olmasını bekleyemezsin. Şimdi yapmasaydı o zaman kardeşim diyeceksin de yooo bunun yerine One Piece'in asıl.kötülerinin zirve isimlerini kıyas edersek topluca(Akainusudur Crocodile'sıdır) belki Naruto'ya gene daja iyi desek bile aradaki fark ezici olmaz.

Yani kısaca bir arc kötüsünün 3. Adamıyla az sayıda olan Akatsuki üyelerini aynı klasmanda değerlendirmek doğru değil.

Kaldı ki konu güç dengesi. Karakterizasyon bu tartışmanın odak noktası değil.
Çok karakter olayı bozuyor o zaman. Bir manga az sayıda karakteri efsane işlerken, diğer yerde tasarım dolu olup sıfır işlenme ile geçen bir manga varsa bunun savunması nasıl "ama orada daha az karakter var" oluyor:confused:. Çizen adam öbür tarafı da 100 tane tasarım harikası shinobi çizip de işleyebilir ama az karakterle karakterde derinleşmeyi tercih ediyorsa bu bir artıdır, tabi ki karşılaştırılır. Karşılaştıramazsın demen bence yanlış. Çünkü One Piece'in pozitif yönlerinde karakter fazlalığı kesinlikle her zaman dillendirilen bir mevzu. Kaldı ki bir korsanlık serisinde dünyanın en güçlü 2 korsan tayfasını güzel işleyemiyorsan ne anlamışım o işten. Zoro ile Sanji rakiplerini yener, tayfa tarihin karanlıklarına atılır bitti gitti. Ne güzel.
Şimdi bak Oda'nın biraz absürt bir tarzı olduğu doğru ve bu tarzdan bdn de çok hazzetmiyorum. Ama bu sadece bir hikaye tercihinden başka bir şey değil. Yani karakterleri, onların davranışlarımı absürt yansıtmayı seviyor. Big Mom'ı kendisine hiçbir hareket yapılmayacak soğukkanlı bir karakter olarak yansıtmak zor bir şey değildi. Sen daha ciddi bit esrr ve daha ciddi bir evren bekleyebilirsin. Ama adamın istediği ve tercih ettiği şey bu. O yüzden böyle şeyleri kendi içinde değerlendirmek lazım


Kaldı ki One Piece'de tüm kötü karakterler Big Mom gibi değil de. Kaido gayet ciddi ve asla öyle şeyleri hayal edemeyeceğimiz birisi. Aynısı Doffy Lucci ve bilimum kötü karakter için de geçerli. Hayır yani şunu da anlamıyorum şuamki serinin ana karakteri halihazırda fazlasıyla absürt bir ana karakyet ve bu çocuk evrenin zirvesine çıkacak. Bu karakterin yaptıklaro batmıyor da sadsce bir kötü karakter bu çocuk gibi absürt olınca mı batıyor?
Sıfır ciddiyet hikayeyi bozuyor. Sen 200 bölüm şöyle tehlikeli, böyle bunlara bulaşılmaz, şöyle İmparator ve tayfası dediğin kişileri kendi altındaki kişilere madara edersen ne anlamı kalır ki? Adam mekan basıyor, çarşafı yorganı alıp çıkmadığı kalmış. Ben Tüm Kekte de çok söyledim, bu tayfa bu halde nasıl yıllarca okyanuslara hükmedebiliyor? Bir pasta krizi bir ihanetle tayfa çökecek, direkt bitecek. Düşmanlar bu aşırı ama aşırı ama aşırı derecedeki zayıflık, gedikleri kullanacak akıllara sahipler.
Doflamingo'ya laf yok. Hatta Shichibukailar şu halde Yonkoulara net üstünler genel olarak(tabi ki güç olarak değil, olurda yanlış anlayan olursa). Croco, Kuma, Doflamingo, Hancock falan Yonkouların yanında çok efsane korsanlar kalıyorlar. Denizlere hükmetmek karakterleri mallığa itiyorsa sonuna kadar hükümet köpeği fanıyım ben arkadaş.

Güç dengesi muhabbetine de yakın zamana kadar inanıyordum ama biraz düşününce bunun bir illüzyon olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü seride adamakıllı dövüş var mı? Suya sabuna dokunmazsan ellerin Neutragena el kremi kullanmış gibi yumuşacık olur. Şunun seviyesi bunun seviyesi konuları bin sayfaları bulmuş. Millet paneldeki mürekkep lekelerinden karbon 14 metoduyla tarih bulmaya çalışan arkeologlar gibi seviye tespit çalışması yapıyor. Shichibukaiları Yonkou tayfalarına yerleştirelim dersek forumda 4. Dünya savaşı çıkar. Kimsenin seviyesi belli olmadığından dolayı bir güç dengesi var. Marineford bu konuda en güzel özeti içeriyor zaten, o zamandan bu yana da çok değişmedi güç dengesi(!). Gücü çok net olan 1-2 adam onların da her daim aleyhlerine etki edecek bir durum oluşur, kalbe kılıç, kuş kafesi, ada taşıma, hasar yemeye alışkın olmayan birinin kendine mızrak atması vs. Gücü net belli olmayanların karşılıklı mücadelesi. 2 yumruk 3 tekme. Amirallerin seviyesi mesela yıllardır tartışılıyor herkes kendince haklı. Bir panelde Yonkou Amiral'i dümdüz eder. Diğer panelde Amiral kendisini durdurmaya çalışan koca yonkou tayfasını hiç tınmadan yoluna devam ederek işini bitirmeye çalışır. Onu durdurmaya çalışanların arasında da Wano'da Yonkou sağ kol ve 2. adamını 1 saate yakın etkisiz halde tutmuş bir Marco da vardır. Adam Akainu'yu 5 dakika tutamadı. Savaşın başında Kizaru'yu uçurdu. Şimdi bana biri bu güç dengesini bir kursun. Benim gördüğüm kaos.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık