Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Kaido'yu Zoro'nun Öldürme Olasılığına Dair

Ne düşünüyorsunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    228
Çünkü ana karakter o :D
Hatta daha da ileri giderek şunu söyleyeyim Luffy olmasa Zoro en başta bağlandığı yerde açlıktan ölmüş olurdu. Hadi bir şekilde kurtuldu kaçtı varsayalım kurtulsa da ortada Luffy olmadan Hasırşapka Korsanları olmazdı -ne Nami ne Sanji ne Brook vs. hepsi kendi hâlinde takılır ve potansiyellerini kullanamazlardı geliştiremezlerdi yine burada takımın ve en önemlisi Luffy'nin etkisi var- Ayrıca Zoro'yu geliştiren şeyin sadece hırs ve çalışma olduğunu düşünmüyorum, Luffy'e olan bağlılığının da -üst ast ilişkisi olarak değil de arkadaş ilişkisi olarak- geliştirdiğini düşünüyorum Morioh arcındaki acıyı üstlenme sahnesini örnek verebiliriz mesela buna. Demek istediğim karakterleri sevmek başka bir şey ana karakteri kabullenmek başka bir şey. Ne Luffy'nin ne de başka bir karakterin fanı olmasam da Luffy'nin seriye olan etkisi yadsınamaz.
bu nasıl mantık hacı o zaman oda yazmasaydı luffy olmasaydı gibi.

Ee zoro olmasaydı kuma bu bebeyi hükümete teslim etmeyecek miydi yada öldürmeyecek miydi? Zoro neyin bedelini ödedi?

Luffy'nin zoroya bir hayat borcu zaten var.
 
KAİDO BİG MOM 2 kişiyi lufy alamayacağı için olası Zoro olabilir. Ama Zoronon geçmişinin buraya dayandığına dair bir şey çıkacağını düşünüyorum mezardan çıkan elinde içkiye yönelmesi kaidonun içki düşkünlüğüne atıfta olabilir :)
Oha, Big Mom'u Luffy Kaido'yu Zoro alacak teorisi hala yaşıyor mu?
 
Gün içinde yoğun olduğumdan mesajlara tepkime atıp geçiyordum, şimdiyse geri dönüş sağlamak istedim. Yazı kalabalığı olacaktır ancak çoğu yazılanı cevapsız bırakmak istemedim. Sonuçta açtığım konu hakkında tartışma dönmesi mutlu edici oluyor ve geri dönüş yapmazsam içim rahat etmez. :sapkali:

Yeni jeton düştü Oniye Onigiri gelmesi yok mu :oleyo2:
Kaido'nun Oni ırkına mensup olduğu ortaya çıkar çıkmaz benim de aklıma geldi o, ama buraya yazmadım. Senin yazman çok iyi olmuş, sayende konu daha çok kişiye ulaşmış ve tartışma dönmüş.

Dediğin gibi bu da bir paraleli netleştirmiş olabilir. Kaido, Oni çıkmasa bile benzerliği zaten aşikardı ama yazar bunu bizzat karaktere söyletti. Bu da karakterin ölümünün Zoro elinden olması ihtimalini kesinlikle güçlendirdi. Düşünsene, bir karakter var ve bu karakter hem ejderha hem de Oni. Yenilmesindeki merkez figür Zoro olmayacaktır ama ''ölüm'' konseptinde kesinlikle birbirleri ile eşleşmişler. Sembolik, epik, tekdüze olmayan ve seri adına güzel bir karar olacaktır ya. Gerçekten çıkacağını düşünüyor ve istiyorum. Çıkmalı. Kınlar pert, Momo'nun gücü yetmez, Luffy öldürmez, ee ama bu adam ölmek istiyor... Zoro da öldürmek istiyor. Zoro'ya hiçbir şeyi layık görmeyen çok kişi var ve bu üzücü ya.
Bu seride hangi Arcın sonunda bir villain öldü ki burda ölsün? Bir de ana karakterlerden birinin eliyle... İmkansız gibi bir şey...
Bak aslında çok haklısın, hatta öyle ki bu en mantıklı karşı tez bile olabilir. Çünkü seride kötü karakterlerin öldüğü falan yok ama öyle bir arktayız ki ana düşman ölmek istiyor. :bilmem: Aynı şekilde ana düşmanı öldürme isteğinin ortaya atıldığı ilk ark da Wano oldu. Kınlar dedi, Zoro dedi... İşte kritik fark tam da bu. Kaido görkemli ölümüne bir şekilde kavuşmalı ve canını alabilecek (öldürme isteğini baz alıyoruz) çok ama çok sayılı kişi var. Oda eğer Kaido'yu öldürmezse yazarlığını hepten sorgulamalıyız bence.

He ama şöyle bir şey de var, Kaido'yu Zoro'nun öldürmesinin ''nasıl'' olacağı sorusu tartışmaya çok açık. Ben Zoro'nun günü kurtarması tarzında bir şeyi bekliyorum şahsen.
Bu teori tutarsa Kf'deki Zoro fanlarına benden birer çeyrek altın.
Oda'nın adresine tehdit mesajları yollamaya başlıyorum öyleyse. :good: Tutacak!
Zoro'yu ben de severim ama bu teorinin tutacağını hiç düşünmüyorum.
Sevgi meselesi değil aslında ya, her şeye şöyle bir bakınca böyle bir ihtimalin olduğu görünüyor bence. Olacağını düşünmezsin ve böyle düşünmenin pek çok sebebi olabilir, kesinlikle normal ama ben bu teoriyi sembolik ve tesadüfi olması biraz abes duran şeyleri baz alarak derledim. Seri içinden mana çıkarmak kesinlikle daha önemli ama çoğu paralelliği herkes biliyor zaten. Yani demem o ki fanlığı böyle şeylerin üstünde tutmam, objektif göründüğümü umuyorum. Olmasını çok istediğim ayrı bir konu tabii, onda dürüst olayım.
Bırakın Kaido'yu, King'i öldürebilme ihtimali yok. Jack'i de öldüremez. Belki P1'e karşı öldürme ihtimali olabilir.
Gelen yorumlardan en alakasızı bu olmuş. Ne alaka ki? Zoro'nun gücünün yetmesi anlamında veya artık her neyse, o manada değerlendirmiyoruz ihtimali. Bir şeylere dayandırarak, Kaido'ya son vuruşu yapanın ve günü kurtaracak kişinin Zoro olabileceğini konuşuyoruz.
onigiri pirinç topu değil miydi
:hhh:

Aynen öyle Çoppır ama ''onigiri'' pirinç topu demek. ''Oni Giri'' ise ''Oni Kesici'' demek. Boşluk çok şey fark ediyor anlayacağın, kelime oyunu var.
@Demetreth dilersen şu tweet'imi ekleyebilirsin yazıya.
Daha da zenginleşir
Ekleyeceğim, sağ olasın Capori. :respect:
*Punk hazard yani Kaidouya giden yolun ilk aşamasında Zoro ejder kesti

*Yousei nin idamında 20 senedir kimse onun kellesini alamadı denilirken Zoro gösterildi

*Kaido kınlara , kendimi size öldürtebilirdim ama Oden kadar değilsiniz.Oden gibisi gelmeyecek dedi

*Zoro Kaidouyu kesmeye çalıştığında bigmom un ağzı kulaklarına varmış ve zoro ıskaladım demişti.

*Ryuma ejder kesmişti.Zoronun onun kılıcını getirmesine kaderin cilvesi olarak bakılıyor



Demem o ki , geliyor gelmekte olan:sapkali:
Ve en önemlisi; Big Mom'ın Kaido'ya ''kaç'' dediği saldırıda Zoro'nun aldığı poz, ejder keserkenki Ryuma ile aynıydı. Ittoryu... Öhöm öhöm.

Şu anda Kaido'yu kaptanına bıraktığını hepimiz biliyoruz ama sonda ne olacağını da az çok çıkarabiliyoruz. Gelmekte olanı hep birlikte bekleyelim öyleyse. :sapkali:
Tüm bunları teoriyle birleştirdiğin zaman Zoro'nun Kaido'yu öldürmesi ya da en azından ölümcül bir yara vermesi farz oğlu farz oluyor. Hayır bunları çizen de Oda, lan acaba olacak mı, olur mu diye sorduran da Oda. Ulan cibiliyetsiz madem çizmeyeceksin ne diye altyapı yapıyorsun ?

Çizmesi lazım bunları. Zoro alsın o kelleyi :at:
Yazarlığı çok tahmin edilemez kendisinin ama maalesef iyi bir manada değil, özellikle son zamanlarda. Bir yandan da tekdüzelikten kurtulmak istiyorsa bunu yapmalı, yapacaksa da sinyalleri her yerde çalıyor zaten sorun yok. :tmm:

Mesela ben Luffy ve Zoro'yu ayırmakta çok zorlanan biriyim, neredeyse eşit severim ancak yeter artık diyorum... Seri haddinden fazla Luffy merkezli oldu. Zoro'nun hak ettiği değeri fazla fazla görmesi gereken bir arktayız, bu kadarla kalmamalı.
Artık kesin gözüyle bakıyorum.
Sevindim. :utan:
Kaido'nun şu "oni" bağlantıları ve Zoro'nun "oni" teknikleri. Kaido şeytan çıkarsa, şeytan kesen adamı sahneye davet etmek gerekir.
:mincika:Aynen öyle!
5v1-3v1 derken ve şimdi de Yamato adamı bu kadar yıpratmışken, Luffy bu adamı dinlene dinlene dövüyorken, Zoro'nun herhangi bir şekilde öldürücü vuruşu yapmasının neresi bu kadar saçma ki. Luffy yendi, Zoro öldürdü olacak işte. Ejder kesen Ryuma'nın ülkesinde hele ki torununun böyle bir şey yapması hiç sırıtmayacak bir olayken bazılarınıza ihtimali bile saçma geliyor :bilmem:
O kadar haklı bir yorum ki anlatamam. ''Zoro'nun herhangi bir şekilde öldürücü vuruşu yapması'' kısmı da çok kilit çünkü insanlar, ''nasıl yapacak'' kısmına çok takılı kalmışlar. Oldu mu olur, sanki Oda kılıf bulamayacak. :hıh: Mantıklı bir şekilde olduktan sonra, Zoro'nun kendi arkında böyle temelli ve çaktırılmış bir olayla parlaması en ama en doğal şey.
Adamın karakter tasarımı şiir gibi yemin ederim. Sen +850 bölümlük oni giri tekniğiyle +500 bölümlük Ryuma-ejderha-Zoro bağlantısını al Wano'da birleştir (birlestirmezsen adam değilsin Oda). Bir tane daha böyle karakter varsa çıkarın gösterin len!

Çok farklısın Zoro'jurocuğum çokkkk :utan:
Doğru bu, Zoro'nun rakipleri hep belli bir temayı (Zoro'ya bağlı) takiben ayarlanıyor geçen bunu fark ettim. Yakında bunu yazıma ekleme olarak koyacağım.
Herkes yeni power up beklerken ters köşe gelecek.Bu tekniği East Blue’da bulmuştum meğer senin için bulmuşum Kaido der.İşte gerçek onigiri diye bitiren teknik gelir.
Bir de Zoro'nun bizzat kendisi Buz Onisi'ne dönüşmüşken bunu yapması yok mu? :at:
Bu konunun acilen kapatılmasını rica ediyorum.
Şakayla karışık diyorsan bilemiyorum ama olur mu öyle şey? :ehe: Teori yazıyor alt tarafı, neden bu insanlara batıyor ki diye merak etmişimdir. Yanlış anlama ama hani bu kadar emin bir şekilde görmezden gelici yorumlar yazıyorsunuz, diyelim ki çıktığı zaman ne yapacaksınız? Hem yakışık olmuyor, hem de fazla iddialı laflar oluyor. Yine de saygı duyarım sana. Zaten böyle yorumları konuyu açmadan da bekliyordum, sorun yok. Forumun yarısının sevmediği bir teori ne de olsa.
Objektif bir Zoro fanı olarak böyle bir ihtimal olmadığını düşünüyorum.Teşekkürler.
Ben de objektif bir Zoro fanı+Luffy fanı olarak ihtimalin çok yüksek olduğunu düşünüyorum, teşekkürler. Haha, kilide aldım seni. :a:
@Demetreth eline sağlık. Yanlış anlama, konu ve teori güzel. Yine de fikrim bu yönde. Olağandışı bir şeyler olmadığı sürece Luffy, Momo veya Yamato dışında birinin son darbeyi vuracağını sanmıyorum, hikaye açık şekilde bu yönde ilerlerken hiç yoktan Zoro'nun gelip çevrimiçi oyunlarda dendiği üzere "kill çalması" garip olurdu. Olağandışı dediğim de BB ya da BM gibi karakterler.
Yok yok dostum, yanlış anladığımdan üzgün tepkimesi koymadım. Sadece Zoro'nun bu işi yapmasını manasız gördüğün için koydum, yoksa yazıma dilediğin şeyi diyebilirsin. Konumu beğendiğin için de çok teşekkür ederim. Fikrine de saygı duymaktayım. Hikayenin ilerleyişi üzerinden yorum yaptığın için seni suçlayamam, hatta Zoro ''kill çalıp'' da mı Kaido'yu alacak demene de saygı duyuyorum çünkü yazımda da o düşünceye yer verdim zaten. Ama benim düşündüğüm, Oda'nın dilerse istediği gibi bunu oturtabileceğidir. Bak hani en büyük etken olarak Luffy çok harika işler yapmıştır, ölümden beter konuma düşmesi pahasına da olsa Kaido'yu devirmiştir. Fakat Kaido bu, değil mi? Ayağa kalkacak gücü kendinde bulabilir ve terör estirmeye devam edebilir. Ona karşı koyacak kimse kalmamıştır, ancak Zoro gibi biri kendinde bir gayret bulduğu güçle günü kurtarabilir. Veya yazımda yer verdiğim, ''Buz Onisi'ne'' dönüşme olasılığı da var. Var oğlu var yani de bu konuda takılı kalmak bence gereksiz, mantıklı olsa yeter değil mi? Çünkü bu olayın seri içinde fazlaca çaktırıldığını düşünüyorum. Ayrıca Oda, ejder kesme sahnelerini çizmeyi çok seven biri ve bunu da demekte fayda var.
Zoro-Kaido'nun altyapısı nedir?
Tek kelime: Ryuma!
konuyu geyik sanıyordum ben.
o_O Maalesef konu teori. Sen konuyu geyik görecek kadar küçümsüyor olabilirsin, buna bir şey diyemem ama geyiktense gerçeğe dönme ihtimaline karşı tetikte olmakta fayda var. Açık fikirli olalım derim. He katılmıyorum, ihtimali falan yok desen de yeterli.
Abi bağlantıya bak abi ya. Zoro gibi alt yapısı olan karakter var mı abi yavvv. Adamın dedesi 500 bölüm önceki Ryuma çıktı abee yav.:D

Vallaha komik duruyonuz hacılar.:D
Onu demek istemiyorlar ama ya, tüm bu Ejder-Oni-Zoro üçgenine ve şu ana kadar ne kadar planlıymış gibi gittiğine dikkat çekiyorlar. Sen ne düşünüyorsun mesela?
Zoro daha onu ısıran sivri sineği öldüremez. O kadar yumuşak kalpli biri
Serinin ana karakteri Zoro değil Luffy, -ayrıca hadi Zoro Kaido'yu kesti Luffy kimi kesecek? Shanks'i falan mı? :D ne olursa olsun böyle bir şeyin imkânı olduğunu düşünmüyorum yardımı fazlasıyla dokunur o ayrı konu.
İşte, ana karakter merkezli olmayı fazla abartmadık mı sanki son zamanlarda? Bu kadar monoton gitmektense, hem oldukça temelli gözüken hem de son derece epik bir ark sonunu kim istemez ki? Bunun olasılığını tartışıyoruz. Altta arkadaşın dediği gibi, Luffy niye birini kesmek (indirmek manasında dedin herhalde) zorunda ki? Zaten en büyük işi Luffy yapacaktır ama işi bitiren, Kaido'yu 'öldüren'' Zoro olacaktır. Bu da mantıklı işlenirse hiç ama hiç sırıtmayacak bir şey.
Luffy niye birini kesmek zorunda oluyor?
:good:
Luffy yendikten sonra düşer Kaido yenilir ama Zoan olduğu için daha erken ayağa kalkıp halkı tehdit edicek bir şey yapmaya çalışabilir.
O arada Zoro devreye girip öldürebilir Kaido'yu.
Hem Zoan olduğu için hem de ''Kaido'' olduğu için ayağa kalkar desek daha doğru olur. Tamamen aynı düşünüyorum senle, yazımda da uydurmuştum mesela bir şeyler. Olası senaryolardan birisi. Ne olacağı, nasıl olacağı çok mühim değil zaten. Mantıklı ve efsanevi olması yeter de artar.
 
Gün içinde yoğun olduğumdan mesajlara tepkime atıp geçiyordum, şimdiyse geri dönüş sağlamak istedim. Yazı kalabalığı olacaktır ancak çoğu yazılanı cevapsız bırakmak istemedim. Sonuçta açtığım konu hakkında tartışma dönmesi mutlu edici oluyor ve geri dönüş yapmazsam içim rahat etmez. :sapkali:


Kaido'nun Oni ırkına mensup olduğu ortaya çıkar çıkmaz benim de aklıma geldi o, ama buraya yazmadım. Senin yazman çok iyi olmuş, sayende konu daha çok kişiye ulaşmış ve tartışma dönmüş.

Dediğin gibi bu da bir paraleli netleştirmiş olabilir. Kaido, Oni çıkmasa bile benzerliği zaten aşikardı ama yazar bunu bizzat karaktere söyletti. Bu da karakterin ölümünün Zoro elinden olması ihtimalini kesinlikle güçlendirdi. Düşünsene, bir karakter var ve bu karakter hem ejderha hem de Oni. Yenilmesindeki merkez figür Zoro olmayacaktır ama ''ölüm'' konseptinde kesinlikle birbirleri ile eşleşmişler. Sembolik, epik, tekdüze olmayan ve seri adına güzel bir karar olacaktır ya. Gerçekten çıkacağını düşünüyor ve istiyorum. Çıkmalı. Kınlar pert, Momo'nun gücü yetmez, Luffy öldürmez, ee ama bu adam ölmek istiyor... Zoro da öldürmek istiyor. Zoro'ya hiçbir şeyi layık görmeyen çok kişi var ve bu üzücü ya.
Odanın Zoroya böyle bir şey yaptıracağını açıkçası düşünmüyorum ama bütün fanlığımı bir kenara bırakıp söylemek istiyorum ki olması gerçekten çok güzel olur millet Luffy varsa Zoro bossa selam vermez kafasında biz beraber indirecekler demiyoruz ki. Bazıları bu konuyu tartışmaya değer bile görmüyor ben olmaması için bir engel göremiyorum
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık