Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Yamato'nun Seviyesi

Yamato'nun Seviyesi Sizce Nedir?


  • Kullanılan toplam oy
    387
Kaido canavarlar kralı değil. Hyakujuu sözlüğe göre tüm canavarlar demek. Yani tüm canavarların kaidosu manasına geliyor. Kaido kral anlamına gelen bir kelime ise dediğin doğru olur. Ama bildiğimiz kadarıyla öyle bir anlamı yok. Biz tüm canavarların kaidosu tüm canavarların kralı gibi düşünüyoruz sadece. Oysaki ortada bir krallık yok. Zira wb insandı ve daha güçlüydü. Roger da öyle. Sadece hayvanları kast edersek en güçlü zoana sahip olduğu için kral diyebiliriz. Ki en güç zoan olduğu bilgisi de geçmedi. Japonlarda ejderha en güçlü olduğu için ve yonkou meyvesi olduğu için en güçlü diyoruz. Yoksa mangada geçen bir veri hatırlamıyorum.
İşin teknik detaylarına çok takılmıyorum. Yani canavarlar kralı olsun ya da olmasın bu adam her şeyden önce bir yonkou ve böyle bir meyveye sahipken BM siz o şeyi yenemezsiniz demişken Kaido bunların hakkını vermeli. Hee herif 16 kişiyle dövüştü ama zaten bunların hiçbiri Kaido'nun sikleti değil. Normalde mangaka yonkou gücünü aptalca işlemese Kaido'nun bunların her birini atomlarına ayırması lazımdı.
 
Yamato kaidonun tek cocugu kral hakisi var ve kaido için önemli olan bir meyveyi yemiş bulunmuş babası tarafından sevilmesede atsan atılmaz satsan satılmaz konumunda biri o yüzden kaido yamatoyla ölümüne dövüşüyormuş gibi bir çıkarım yapmak çok doğru değil . Oda Yamatoyu ace ile denk çizilirek zirve potansiyeline sahip olduğunu göstermişti zaten ama şuanki seviyesi kesinlikle sağ kol üstü değil o ligin karakterleri yıllarca dayak yiyip dizini kırıp bir yerde esir beklemez.
Bende Kaido kendi çocuğu olduğu için Luffy kadar yada diğer dövüştü adamlar kadar ciddi dövüşmüyordur diye düşünüyordum ama öyle değil. Bu psikopat Kaido daha 8 yaşındayken bile Yamato'ya yumuşak davranan birisi değil ki yumuşak davranmayı bıraktım ölüme terkediyor la bebeyi. O hapsettiği mağaradaki samuraylar Wanoda sayıyla olan onurlu insanlardan birisi olmasaydı şuan Yamato ölmüştü. Yani çocuğunun daha küçükken bile ölüp ölmemesini umursamayan adamın şuan elini korkak alıştırdığını sanmıyorum. Bence güçle karakteri bağdaştırmamak lazım yani o ligin adamı bunu yapmaz demek saçma, özellikle Oden gibi 10 iq bir karakterin hikayesini gördükten sonra hiç dememek lazım.
 
Ne Marco'dan, ne Katakuri'den, ne de King'den böyle bir seviye gördük. Luffy'nin sağ kol olduğu seviye Udon'daki haliydi zaten. Ryou hakiyle sağ kol üstü seviyeye çıktı. Ben Katakuri'yi Beckman'la birlikte zirve görüyorum. Luffy'nin Udon'daki hali artık sağ kol seviye haliydi. Ryou ve Haoshoku seviyeyi saldırılarına eklediği andan itibaren daha üst seviyeye çıktı.

Yamato'nun fiziksel dayanıklılığı bile Kaido'yu çileden çıkardı. Kaido'yu defalarca kez yakalamalarına rağmen hasar veremedikleri düşünülürse hiçte ağır yaralayamazlarmış.

%100'ünü kullandığını düşünmüyor musun gerçekten? Kıza Haoshoku'lu saldırılar yapıyor, Kaido'yu ilk defa bu kadar canavar halde gördük. Yani ciddiye almıyor olsa bir kere hibrid formuna girmez. Saldırılarında Haoshoku kullanmaz, normal bir biçimde saldırırdı. Siz kendinizi kandırıyorsunuz sadece? Ne Luffy'ye, ne Zoro'ya, ne de Law'a bu kadar ciddi girişmedi. Bunu nereden anlıyoruz biliyor musun? Yamato gibi bir Mistik Zoan kullanıcısı, fiziksel savunması çok sağlam bir karakterin Kaido'nun saldırıları sonrası yüzünün kan revan içinde kalmasından anlıyoruz.

Kısacası Yamato amiral seviyedir belki en zayıf amiral seviyedir ama net amiral seviyedir. Kaido'ya hasar verememesi gibi bir durum da söz konusu değil çünkü Kaido'nun ne kadar sağlam bir derisi olduğunu biliyoruz. Neredeyse aşılamayan bir deriye karşı Kanabou ile hasar vermeye çalışıyor.
Her sağ kolun öne çıktığı belli başlı olaylar var. Luffy'nin Katakuri'ye karşı kazanmasının temel sebebi geleceği görmesi ve hızlı olmasıydı. Katakuri bu gözlemle kolay bir rakip değil. Net bir galibiyet alamamıştı zaten.
Marco'nun meyvesi belli. Direkt çatıya çıksa benzer şekilde tutardı.
Shiryu muhtemelen Zoro'nun bir sonraki rakibi. Herifin sağlam çıkacağı çok belli. Görünmezliği çok büyük sıkıntı.
Beckman en yakın sağ kol olarak görülüyor. En güçlü çıkabilir.
Bana göre en azından Shiryu ve Beckman üstün gelir. Gözlem konusunda zayıfsa Kata'yı da üste yazarım. Bu adamlardan üstün görürsen yine şaşırmam ancak amiraller fazla. Ne dersen de. Herifler Marineford'da hem beyazsakal hem de Marco'ya karşı üstünlüğünü gösterdi. Kaido'ya karşı daha fazlasını yapabilirler diye düşünüyorum.

Kaido gücünü kullanmıyor demiyorum. Bana göre tüm gücünü kullanmıyor çünkü ikna etmeye çalışıyor. Önümüzdeki bölümlerde Luffy'e karşı daha güçlü teknikler gösterdiğinde aynısını söyleyecek misin? Gözü döndüğü paneli gördük zaten, o haliyle girişse canını alacak kızın.
 
Kata'dan güçlü olduğunu düşünüyorum tam emin olmamak ile beraber.Çünkü Kata'dan sonra Luffy çok güçlendirme aldı.Luffy'nin o hali kadar hatta daha fazla dayandı Yamato.Diğer sağ kollar için beklemedeyim.
Ama Luffy kral hakiyi kullanmaya başladığı sıra çoktan çok ağır darbeler almış ve de gücünü baya harcamıştı. Ayrıca o 30 dakikalık savaşta ne oldu nasıl yenildi tam belli değil. Belki de Kaido'dan daha üstün daha güçlü görmediğimiz şeyler göreceğiz onlara düştü belki de o yüzden biraz daha beklemek lazım.
 
Bende Kaido kendi çocuğu olduğu için Luffy kadar yada diğer dövüştü adamlar kadar ciddi dövüşmüyordur diye düşünüyordum ama öyle değil. Bu psikopat Kaido daha 8 yaşındayken bile Yamato'ya yumuşak davranan birisi değil ki yumuşak davranmayı bıraktım ölüme terkediyor la bebeyi. O hapsettiği mağaradaki samuraylar Wanoda sayıyla olan onurlu insanlardan birisi olmasaydı şuan Yamato ölmüştü. Yani çocuğunun daha küçükken bile ölüp ölmemesini umursamayan adamın şuan elini korkak alıştırdığını sanmıyorum. Bence güçle karakteri bağdaştırmamak lazım yani o ligin adamı bunu yapmaz demek saçma, özellikle Oden gibi 10 iq bir karakterin hikayesini gördükten sonra hiç dememek lazım.
Olayın sevgiyle alakası olmadığını yazdım zaten kaido yamato kendi malı görüyor ve yamatoyu öldürürse zarara giricek kaido yamatoyu öldürmeye calısmadıgında gucunun 10 da 1 ini kullandığını ima etmiyorum ama genel olarak karşı saldırılarla savunma ve yıpratma kullandığı belli . Yamato tek basına kaidoyu bir süredir tutuyor tam süreyi bilmesek bile kaidonun uzun süredir etrafta gözükmemesinin garip olması jimbei tarafından vurgulandır aşağı yukarı catı beslisinin kaidoyu oyaladığı süreye yakın bir zaman ozaman diyebilirmiyiz 5 tane adam bir tane yamato etmiyormuş düz adam olsam yazardım hatta paneller var paneller diyede savunurdum .Kaido belirli bir seviye üzerindeki karakterleri tutsak tutup iradelerini kırmak yerine infaz ediyor oden buna örnektir misal herhangi bir amirali wanoya tek basına koy orayı cehenneme cevirmeden ölmez.
 
Üstat koca seride ölen demirbaş diyebileceğin kaç tane karakter var? Kidd, zoro, luffy, law hepsi yedi yedi dayandı. Şimdi yamato da yiyor, dayanıyor diye amiral oldu bir anda. Ben gücünü küçümsemiyorum yc2 diyordum mangadaki şu durumda yc1 derim ama amiral falan ne bileyim
Ben de amiral demedim. Ama küçümsememiştir yamatoyu. Kendini tuttuğunu gösteren bişey yok.

Şimdiye kadar hep komutanlar küçümseniyor gelen geçene yc2, yc3 demeyin demekten bıkmıştım. İlk defa komutanların abartıldığını görüyorum.

daha önceki arc big mom delirince kimse tutamaz dendi. Ülke elden gidiyordu.

Dof’a şehir turu attıran kong gun’ı kadın normal armamentli kolla durdurdu. Meyvesini ve kral hakisini kullanmasa da çok zorlanmadan dövecek gibiydi.

Udon’da queen’i haki ve meyve kullanamıyorken paketledi. Queen tüm gücüyle kafa attı big mom çizik almadı hafızası geri gelince uyudu. Bu queen bm’den öyle korktu ki kaido ve bm dövüşürken bile orda duramıyor.

Kaido’nun 1 vs 9 dövüşüp tertemiz çıktığı ve hibrit açmadığı kınların içinde 3-4 tane yc3 vardı.

Marco daha dövüş başlar başlamaz boğazından yakalandı. Big mom’ın tek derdi işini bitirememekti onun için de ruhları lazımdı.

Luffy arc başında hemen yenildi. Çatıdayken de g4’süz hali pek dayanamadı o halinin artık yc2-yc3 aşağısı olmamasına rağmen.

Law teke tek kaldığı an thunder baguayla indi.
______
Şuana kadar defalarca gördük komutan ligi yonkoulara karşı bişey yapamıyor. Amiral eder mi bilmem ama komutanların gücünde değil bu.

Sağ kollar özel olsa da bu kadar değil. Luffy Cracker’e karşı da dezavantajdaydı kata’ya karşı da. Namiye ve ormana rağmen kazanamıyordu nerdeyse. Ama gelecek görme alınca direk katayla dövüşebildi.

Mf’de jozu da marco da amiral oyalayabiliyordu. Ama ikisi de amiral aşağısıydı. Jozu ve marco arasında çok fark olsa zaten marco bile amiral aşağısıyken jozunun hiç şansı olmazdı. Ama jozu kendi açık verene kadar gayet dayanıyordu amiral karşısında. Ve kendine çok ters birine denk gelmişti.

Sağ kolların üstünlüğü net olsa da çok çok ayrı lig değil. 3-4 tane yc3’ün bulunduğu grubu düşük zorlukta döven birini sağ kol tutamaz.
 
Şaka mı yapıyorsun? Cidden soruyorum şaka mı yapıyorsun? Dünyaya kapalı bir ülkeden nasıl kaçacak? Acaba dümencilik yeteneği var mı? Bir cümle kuruyorsunuz ama sırf kızı karalamak için yazıyorsunuz, komik duruyor. Bu kız 20 yıl boyunca Onigashima'da yaşanacak olan savaşa hazırlık yapmış. 20 yılını bu savaş için çürütmüş. Kaçmak için ne yaparsa yapsın yakalanırdı. Oden gibi biri bile özgür olduğu halde Wano'dan kaçamamış. Yamato elindekilerden kurtulsa bile gemiyi tek başına nasıl hareket ettirecek? Hadi gemiyi haraket ettirdi sence Onigashima'dan kaç yüz metre uzaklaşabilir. Babası bir ejderha, sağ kolu King uçan biri. Uçan Shinuchileri ve giftersleri de cabası 20 bin kişilik ordusunun altında her türlü techizat var sence ne kadar uzaklaşabilir. Yani gerçekten şu kıza ısınamadık diye kıza bahane bulmayın.
saçma sapan ithamlarda bulunduğun için sadece şaka yapmadığımı belirtmek istiyorum .
 
Benim için şıklar hatalı olduğu için oy kullanmayacağım. Ancak açıkça sağ kol/amiral seviyesindedir. Meyve desen var. Haki desen var. Kral haki zaten var... Tam Luffy'e yakışır nakama daha ne olsun...

Geleceğin yonkou seviyesidir kendisi...
 
Kınların hiçbiri yc3 falan değildi.yc3seviyesindeki birisi 12 saat dinlenerek dövüşmesine rağmen Jack'i 5 günde indiremeyecek durumda falan olmaz.Yc3 ya da üstündeki birileri Kaido'nun rüzgar bıçaklarına bile zar zor tepki verecek seviyede bile olmaz.Jack'i anca indirecek sulongla birlikte İnu belki zaten.Ki o Jack de çatıda ölümün eşiğine gelmiş bir durumdaydı.İnu yaralı da Jack daha da yaralı.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık