Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1024 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banım açıldı yettim ulen :D 3 gündür kılıç kokluyorum :D

Şimdi spoileri okurken şunu fark ettim. 3 samuraydan sadece ushimarunun kafası gözü ciddi sargılı. Diğerleri biraz daha az dayak yemiş. Muhtemelen 3 daimyo da teke tek yakalandılar kaidoya. Zira 3 daimyo kaidoya mutlaka bir yara bırakırdı diye düşünüyorum. Ne yani ushimaru o zaman bir zoro kadar bile güçlü değil miydi? Veya tehdit edilmiş olabilirler. Ushimaru muhtemelen eşini adadan hamile gönderdi. Kadın gemide doğurdu ve öldü. Zoro annesini hiç tanımadı. Babasını da bilmedi. Kimse de bahsetmemiş ki zoronun wanodan haberi yok. En ilginci de bu. Shimotsuki köyündesin ama wanoyu brooka soruyorsun. Belli ki Zoroyu bilerek sakladı koshiro. Belki de büyüyünce anlatacaklardı ama zoro erken yaştan oradan ayrıldı. Koshiro da belki de kaderciydi. Kaderinde varsa wanoyu bulacaktır diye düşündü.

Kaido içeriye girince 3ü neden saldırmadı diye düşündüm. Meğersem kılıçları yanlarında yokmuş. Sonra kaido bunlara kılıçlar atıyor ama dandik kılıçlar. Ushimaru reis bir tanesine koka basıyor ve zinciri kesiyor. Kılıçlar oradayken kaidoya saldırmama sebepleri ise hem aç kaldıkları için güçsüzler hem de yaralı haldeler. Muhtemelen asuranın ekip ile beraber ikinci saldırıyı yaptılar.

Ushimarunun göz gitmiş. Zoronun da gitmiş. Bilin bakalım ikisinin bulunduğu yerde ne vardı? Kitetsu! Zoronun göz sandai kitetsunun laneti yüzünden gitmiş olabilir. Ushimarunun da nidai kitetsu yüzünden gitmiş olabilir. Nidai kitetsu zoronun babası için dövülmüş bir kılıç çıkacak muhtemelen. Ayrıca çift kılıç ustası. Zoro babasının kılıcını alıp gücüne güç katacak. Peki neden nidai kitetsu ushimarunun dedim? Çünkü bir foreshadow mudur nedir ondan var. Ushimarunun zinciri kestiği kılıç, nidai gibi alevimsi desenli. Kılıcın koruyucu kısmı ise kitetsuninkine benziyor. Hatta ben önceki sayfaları görmediğim zaman nidai kitetsu sanmıştım direkt. Atılan kılıçlar arasında wadoya benzeyen kılıçlar da var. Belki de wado da onundur? Ölmeden önce kılıcı koshiroya vermiştir. O da kuine ölünce kılıcın gerçek varisi olan zoroya verdi. Yoksa kim dünyanın en iyi 21 kılıcından birisi olan ve ciddi pahalı bir kılıcı bir velete versin? Zoronun ne hakkı vardı ki? Ama verdi.

Gelelim yamatoya. Yamato ile kaido arasındaki dövüş şöyle oluyor. İlk önce yamato saldırıyor. kaido işe yaramadığını gösterip o öyle değil böyle yapılır diyor. Belli ki dövüş böyle olmuş hep. Kaidoda çizik bile yok. Kaido aralıksız saldırmamış görülüyor. Yamatoya karşı saldırı yaptıkça yamato düşe düşe hasar alıp durmuş. Arada bir denklik falan yok. En sonra raimeyi hakkede de bir denklik yok. Direk kaidonun olduğu taraftan bakıyor ve gene fena çakmış. Sonraki sayı yamatonun sopa kırılmış olabilir. Veya son hakisini patlatmış da olabilir. Ortada denk bir dövüş var diyemeyiz. Aksi halde kaidonun tatsumakisini kendi tatsumakisi ile aşıp kesen zoro kaidoya o saldırı ile baskın geldi diye zoro > kaido demek lazım. Ama mantıklı değil. Veya son asurada kaido saldırıyı durduramadı ve yaralandı.

Yamato zoro ve king arasındaki güç dengesi hemen hemen aynı denebilir. Genelde yamato kral hakiyi saldırılarına ekleyebiliyor diye yamato king ve zorodan güçlü çıkarımı olmuş. Ama bu da doğru değil. Kral hakiyi ekliyor olması mutlak üstünlük değil. Saldırıdan kaçabilir veya başka karşı saldırı yapılabilir. Kral hakili bir saldırı illa kral hakili saldırı ile bloklanacak diye bir şey yok. Gene de netleştirmek için zoro vs kingin bitmesini beklemeliyiz. Fakat şu bir gerçek ki, Zoronun kaido karşısındaki performansı yamatondan iyi. Neden? Zoro kaidonun tatsumakisi aşıp kesti. Ateş saldırını kesti. Asura ile yardı geçti. Tüm kemikleri kırık yaptı bunu. Tüm kemikleri kırık yerde yatarken aldığı kral hakili saldırı ile kan kustu ama gene de bilinci yerindeydi. Sapa sağlam bir zoro o saldırıyı yese ayakta kalacaktı demektir bu. Bu durumda kaidonun bile tek atamayacağı zoroya yamato zor dayanır. Zaten zoro da kingi indirirken kral hakisini kullanmayı öğrenecek. Babasının olayını duyacak ve çıldırıp kaidoya son darbeyi vurmaya gidecek. Şuan tayfada wano için bir sebebi olan tek kişi zoro. Ve zoronun bundan haberi yok. Karşısında babasının katili, ülkesinin diktatörü var. İlacın etkisi geçince zorodan bir ilaç hikayesi daha görebiliriz.
 
Son düzenleme:
Benden başkada Yamato-Kaido savaşını garipseyenler olduğuna eminim nasıl oluyorda bu savaş bu kadar dengeli gidiyor demekki gerçekten Yamatonun yanında luffy olsa Kaido sallanacak bir.Ben anlayamadım bu işi.
Benim kanaatim dengeli olmasından ziyade Kaido Yamato ya ne kadar zayıf olfuğunu göstermek istiyor. Boşuna çabaladığını ve yenilmez olduğunu göstermeye çalışıyor ve Yamato Kaido nun birçok zorlamasına maruz kalmış biri. Yeni sayıda mesajı verilecektir. Dolayısıyla Yamatoda çok tecrübesiz değil. Burada Kaidoya verilen gücün karşılığında Luffy nin yaşayacağı atlama tamam dedirtmeli aksi takdirde aman ne olsa luffy günün sonunda yenecek gibi bir durum ortaya çıkar.
 
Banım açıldı yettim ulen :D 3 gündür kılıç kokluyorum :D

Şimdi spoileri okurken şunu fark ettim. 3 samuraydan sadece ushimarunun kafası gözü ciddi sargılı. Diğerleri biraz daha az dayak yemiş. Muhtemelen 3 daimyo da teke tek yakalandılar kaidoya. Zira 3 daimyo kaidoya mutlaka bir yara bırakırdı diye düşünüyorum. Ne yani ushimaru o zaman bir zoro kadar bile güçlü değil miydi?
Aslında eline emmayı verip bi 5dk ıkınıp kral haki açması için zaman verirsen eminin kaidonun kafayı alırdılar.
 
Yamato da niye kral hakisi var? Neyin iradesi var ki bu kızda? Ben Oden'im Oden gibi olacam Oden gibi denizlere acilicam diyen birisinde niye bu haki türü var? Bu hakiye sahip olan kişilerin ideallerine günah değil midir bu? Onları küçük görmek bence.
 
Yamato da niye kral hakisi var? Neyin iradesi var ki bu kızda? Ben Oden'im Oden gibi olacam Oden gibi denizlere acilicam diyen birisinde niye bu haki türü var? Bu hakiye sahip olan kişilerin ideallerine günah değil midir bu? Onları küçük görmek bence.
Bunu şöyle düşün belki fskrlı bir konu ancak sanjiyi dikkate al. Sanji her ne kadar ailesi itibari ile germa olsada illede bir hayale sahipti. O hayal belki ileride fatihin hakisine sebep olacak. Coby mesela sanji den dahamı çok istekli. Sanjinin yaşadıklarına bakarsan Coby den aşağı kalır yanı yok. Yani Yamatonun geçmişinide tam bilmiyoruz. Dolayısıyla o istek neden oluştu yüksek ihtimalle gelecek sayılarda değinecek
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık