Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] One Piece'i Özel Yapan Ne?

Herkese hitap ediyor olması.Oda deha mıdır bilmem ama pazarlama dehası olduğu kesin.Aslında Seinen konuya sahip mangadan çok kıvamında bir herkese hitap eden iş çıkardı ortaya.Şimdi mesela Naruto’ya bakalım.Daha çok 13 yaş civarı kitleye hitap ediyor.Yani anime takipçilerinin en yoğun olduğu yaş aralıkları.Kimse kendini kandırmasın Türkiye dahil 20 ve üstüne doğru animenin popülerliği azalıyor.Takipçi sayısı gitgide düşüyor.Haliyle en popüler seriler de bu yaş aralığına hitap eden seriler oluyor.Op bu konuda yediden yetmişe hitap ediyor popülerliğinin sırrı budur.Şimdi bleach fanıyım ama kabul ediyorum mesela bunlar kadar popüler değil.Niye ? 20 yaş üstüne daha çok hitap ediyor çünkü ve alıcısı daha az.Korku öğeleri dolu felsefi altyapı sunan bir hikaye düz de anlatılmayınca popülerliği sınırlı kalıyor.Aksiyon olsa bile.Hunter’da op gibi herkese hitap etmeyi iyi deneyen serilerden örneğin.Koyarsan oraya Gon ve Killua gibi karakterler kaliteli hikayenin de yanında alıcısı yüksek olur.
Örnek ile eskide kaldı ama şöyle sahnelerin varlığı...

Çoktandır bozdu ama samimiyet varmış eski bölümlerde, yani karakterleri hakikaten seviyorsun, bağlıyorlar seni. Naruto, Bleach gibi eserlerde aynı ekolden, uzun uzun yavaş yavaş ilerlerdiler ama kendilerine bağladılar. Şimdi çok daha kaliteli eserler çıkıyor, eskide kalite adına hiçbir şey yok ama samimiyet var. Zamanla da alakalı tabi.., zaman değişti.
Kusura bakma da yenide ne kaliteli eserler çıkıyor.Bir ikisi haricinde hepsini topla bir dragonball z bile edeceği şaibeli.
 
Şimdi bleach fanıyım ama kabul ediyorum mesela bunlar kadar popüler değil.Niye ? 20 yaş üstüne daha çok hitap ediyor çünkü ve alıcısı daha az.Korku öğeleri dolu felsefi altyapı sunan bir hikaye düz de anlatılmayınca popülerliği sınırlı kalıyor.
Biraz alakasız olacak ama ben Bleach'in 20 yaş üstüne hitap ettiğini kesinlikle düşünmüyorum aksine bir birey 13-14 yaşında izler ise daha fazla zevk alır Bleach'den.
 
Biraz alakasız olacak ama ben Bleach'in 20 yaş üstüne hitap ettiğini kesinlikle düşünmüyorum aksine bir birey 13-14 yaşında izler ise daha fazla zevk alır Bleach'den.
Hayır.Alsa Naruto gibi kitlesi olurdu o aralıkta ama ben pek görmedim çok forum gezmişimdir.17 - 18 üstü belki olabilir 20 düz rakam olarak söyledim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık