Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kaido vs. Edward Newgate

Kaido Vs WB


  • Kullanılan toplam oy
    377
Ben mevzu ne bilmediğimden direk yazdım da tabi shanks olayından sonra 2 ay falan geçti mf savaşı oldu. H.haki kullanıyordu bu adam o krize kadar ki aka delmese bellkiii kullanırdı. Gerçi b.haki de 1 kere kullandı. Baya adam önde et tank olarak duruyordu sadece...
Mevzu o değil reis hiç savaş başından itibaren bile kullanamıyor durumda da olabilir. Ben sadece sahneyi söyledim. Mf savaşından kesin yargılara varmak yanlış olur çünkü hakiyi o zamanlar böyle göze sokmuyordu. Sadece başkasının ağzından duyabiliyoduk birinin haki kullandığını. Yani MF WB handikaplıydı onu inkar etmez kimse ama haki kullanamadığının kesinliğinden anca Oda söylerse onun ağzından emin oluruz. Ya da bir karakterin ağzından söyletirse.
 
Mevzu o değil reis hiç savaş başından itibaren bile kullanamıyor durumda da olabilir. Ben sadece sahneyi söyledim. Mf savaşından kesin yargılara varmak yanlış olur çünkü hakiyi o zamanlar böyle göze sokmuyordu. Sadece başkasının ağzından duyabiliyoduk birinin haki kullandığını. Yani MF WB handikaplıydı onu inkar etmez kimse ama haki kullanamadığının kesinliğinden anca Oda söylerse onun ağzından emin oluruz. Ya da bir karakterin ağzından söyletirse.
Aynen öyle. B.haki yi de yancılar söylüyor karakterin adı sanı belli değil :D
 
Yok, değil ya. Kolunu kopartacak kadar savaşmış Yonkō ile ama YC4 seviyesi falandır Kid maksimum. Kolunu koparıp "Git hadi kerata :D" demiş olabilir Shanks.
Yav arkadaşım verdiğin bilgi kesin bir seviye biçebiliyor mu karaktere ? O zaman neyin boşunu yapıyorsun ?? Arcın başında bu yana Odanın seriyi hızlandırdığı senaryoda Kid ve Law, Big Mom'u indireceğini yazıyorum. İllaki güçlü bitirecekler arc'ı ama kimse çatıda bu iki karakterin sağ kol ligi bir performans gösterdiğini kanıtlayamaz bana. Kid şuanki gücüyle sağ kol falan etmez.
 
Yav arkadaşım verdiğin bilgi kesin bir seviye biçebiliyor mu karaktere ? O zaman neyin boşunu yapıyorsun ?? Arcın başında bu yana Odanın seriyi hızlandırdığı senaryoda Kid ve Law, Big Mom'u indireceğini yazıyorum. İllaki güçlü bitirecekler arc'ı ama kimse çatıda bu iki karakterin sağ kol ligi bir performans gösterdiğini kanıtlayamaz bana. Kid şuanki gücüyle sağ kol falan etmez.
İyi sen Kid aksine bir şeyler söylemeye başladıysan haftaya Kid şov var.
 
Teke tek ham hallerinin değerlendirilmesi gerekirken marineford savası komple getiriliyor ve kaidoda denizci tarafındaymış gibi varsayımlar üretimiş yani kaidonun da kazanabilceği tek seneryo o zaten :)
İki tarafın ve one piece in ana kanunun kendimce analizi yapmaya çalıştım .Zamanını ayırıp okuyan olursa şimdiden teşekkür ederim.

Saldırı gücü olarak birbirlerine denk olucaklarını düşünüyorum babalık kral haki silahlanmasinı kullanmasa yapısı dolayısıyla ryou haki yada kral haki gibi maddenin icine nufuz edebiliyor pik halinde içinde halinde dünyayı yok edebilicek bir güce sahip kaido hibrit formunda elde ettiği fiziksel güç ve hakileriyle uzun süre silah tokusturabilir.

Şimdi gelelim savunmalarina ikiside insan azmanı fakat kaidonun derisi kendi gurur ve övünç kaynagı kendi özel gen yapısı ve ejderhanın derisinin karışımından ortaya bu deri kaidonun belirli bir seviyeye kadar acıyı belkide hissetmiycek derece emen bir savunma sağlıyor hakkındaki ölümsüz rivayetleri ayyaşlığı bir yaşam tarzı getirmesi ve intiharı ekstrem spor olarak yapmasına olanak sağlamıs ama aşıldığı zamanda kaidonun zayıf noktası haline geliceğini düşünüyorum .Çünkü bu deri yüksek ihtimalle aşılmadığı takdirte acıyı hiç iletmiyor ve kaidoyu acı hissine karşı tecrübesiz bırakmış her canı yandığında ölümsüz olmadı aklına gelip kontrolünü yavas yavas kaybedicektir cunku adam yürüyen hurafe sebebi derisi en büyük hayranı kendisi ve derisinde iz kalmasınıda bu yüzden sevmiyor bu adam defalarca yenilmiş yakalanmıs hep aynı şekilde olduğunu düşünüyorum wanodada sonu aynı şekilde olucak çünkü yeteneğin zayıf tarafına bir çaresi yok .Öbür yandan marinefordda kafasının yarısı kopunca dönüp bakmayan sakazuki göğsüne kolunu sokup ic organlarını kızartınca bile sadece diz çöken babalık kaidonun derisini aşabilcek potansiyelde olduğu için ve kaidonun da sakazukinin yaptığının üstünde yapabilceği hiç bir saldırı yok olay tamamen kimin enerjisi daha fazlaysa ona yani hakiye bağlanıcak.

Hakiye gelmişken öncelikle one piecede kalıp olan bazı kanunlardan bahsetmek istiyorum. Odanın tasarladığı bazı karakterler özel ve bu karakterlere sembolik manalar yüklüyor yonkolar bunun en basında geliyor her bir yonko bir fikrin yada fikirlerin,değerlerin ve yönünün vucut bulmus hali ,elçisi olarak tasarlamış adete insan üstüler(hindu tanrıları) ,amiraller farklı bakış açışına sahip olsada ortak bir fikre en çok inananlar ve schibukaileri de keskin insani özelliklerin olan ortak değeri bulunmayan hali fakat amiral ve schibukailer hayvanlar ile ilişkilendirerek(ruh hayvanları) insan olarak bırakıyor. Çoğu mangakanın yaptığı gibi oda da bölgesel mistizmi ilham kaynağı olarak kullanıyor etkisini en çok gördüğümüz hinduism temelli ve diğer Uzak doğu felsefelerinde kendine genişçe yer bulan dualizm , zihnin maddeden üstün olması başka bir deyişle ruhun varlıgı one piece de kendine haki olarak karşımıza çıkıyor ve shounen bir seri olduğu için ruhların birbirine üstünlüğünün öncelikle kendisine ne kadar inandığı ve ahlaki temeli yani one piece de kendisini yeterince inanan iyi niyetli biri kendisinden üstün ve iradeli ama kötü yönlü birini alt edebiliyor . Ana kahramanımız luffy böyle bir karakter oda luffyi peygamber saflıgında kurguladıgı için seri basından beri bu cocuk hep kendisinden cok dusmanları ekstrem şekillerde hiç pes etmeyerek alt etti ve böyle gidiyor bu arka mekaniğin luffynin haricinde en belirgin görülüceği durumlar 2 yonkounun karşılaşması olucaktır çünkü bu karşılaşma bireylerin savunduğu değerlerin değil değerlerin vucut bulmuş hali olucak . Haki bize ismiyle tanıtılmadan önce ve tanıtılmadan önce bu serinin arka plan mekaniklerinden biriydi daha sonra one piece bir battle shounen olduğu için dallandırıp seriye ekledi hem kendi modelinin sağlamlaştırdı hemde dövüş kurgularında kolaylık sağlıyan alet edevatına dönüştürdü bu mekanik odanın kolaya kaçıp tekrara düşmesine yol açsada bir bildiği vardır.

Şimdi gelelim bu 2 pehlivan güreşirse ne için güreşicek

-Babalık kaidonun ilerlemesi için köstekti kişisel bir kini olmamasına rağmen kendi çıkarı için düşünmeden öldürürdü fakat yapamıycağını bildiği için cüret edemiyordu kaidonun kendi gücüne inancı cok yuksek ve babalıkta ona layık sayılı insanlardan biri ama kaido etrafında topladıklarına güvenmiyor sürekli ve her şekilde (insan ,silah,yapay meyveler,ittifak ,antik silah arayısı) tayfasını güçlendirme çabası içinde kendisinin genç babalığın yaşlı olduğunu bildiği için çünkü korsanlar arasında teke tek savasmak teknik olarak imkansız bir olay bu yuzden babalık ölene kadar beklemek zorunda kaldı.

-Kaido babalığın hayatta en değer verdiği şey olan ailesine zarar vermişti hayatında kardeşi olarak gördüğü tek kişi odeni öldürmüştü .Babalık denizcileri kendi kaderlerini tayin edemiyen emir kulları olarak görüyordu bu yüzden ace i öldüren sakazuki bile sadece duygusal öfkesini gördü . Ama kaido bir korsan ve kendi kaderini tayin ediyor ve karşılaştıklarında babalığın en kötü tarafıyla karşılacaktı ama wano ülkesi donanmaların kabusu bir ülke olası çıkartmada babalık kendi intikamını almak için oluşturdugu tüm birikimini yok edebili birikimi komutası altındaki herkes babalıgın çalışan elemanı yoktur hepsi çocugudur babalık onları kendinden cok sever ve kendi varlığının onları güvende tuttuğunu bilir ve onları yaşatmaktan keyif alır ayrıca roger babalığı çok etkilemisti rogerın sarhoşken anlattığı d nin iradesi ardından rogerin kendini feda ederek buyuk korsan cagının baslaması ve bu caga liderlik eden kisinin ace olduguna inanması ve ace kontrolü eline alana kadar kendi varlığını devam ettirmesi gerekliliğine inanışı babalığın acısını kalbine gömmüş.

Şimdi mf babalığın marineford performansını kendimce analiz ttim çünkü marineford op tarihinin en büyük savaşı olarak geçti her karakterin her saniye savastıgı bir ortam kaidonun 9 kın ile yaptıgı antreman büyük ragbet görürken marineford gibi bir er meydanı bana kalırsa hak ettiği değeri görmüyor.
Babalık bu meydan muharebesinde yaşına rağmen inanılmaz bir performans gösterdi ama tek tek bir savaşta kesinlikle daha iyisini yapar.

-Squardo kendi boyundan uzun kılıcı göğsüne saplanmıycak.
-kurtarılması gereken bir ace olmadığı için kral patlatmasına gerek kalmıycak ve bu şekide olası kalp teklemesi sayısı oldukça azalıcak
-Babalığın offpanelde durmadan savuşturup koridor açması gereken bir denizci askerlerinden oluşan insan duvarı yok ve bu adamlar piyade olmalarına rağmen sayıları yüzünden binlerce mermi , top ve kılıç darbesi yedirmiş
-Babalık koridor uğraşı sırasında kizaru ve sakazukiye 2 tane temiz delik açtırdı

Benim aklıma gelen ve dahil edilmemesi gereken meydan savaşı handikapları bunları birçoğumuzun mf babalığın güç seviyesini kısas alırken yaptığımız teke tek sakazuki savaşına etkisi çok oldu.
-Sakazuki ile olan mücadelesini incelersek olayın hemen öncesi ace kurtarılır ve babalık 2. koridoru oluşturucaktır bu sefer kendisi ölene kadar tek başına savaşarak rakiplerine geçit vermemeyi planlıyordur fakat düşman sayısı göz önüne alındıgında bir kendisini savunmaya kalkması bile intihar sebebidir bu yüzden tam ofansife geçiyor.
-Ace kendini öldürtmeyi başarınca sakazuki babalığın ilk hedefi oluyor babalık öfkesininde etkisiyle sakazukiyi oldukça hızlı şekilde aradan çıkartıyor ama stili ve zaman oynaması kendisine kafasının yarısı ve iç organlarını komple kızartan ölümcül iki saldırı bırakıyor.
- Ve babalığın finaline geldiğimizde savasması gerektiğine inandığı için savasıp artık vucudunun limitine gelen babalık teach en kötü duygularını uyandırarak bize intikam pesindeki bir babalığın ne olabiliceğini gösteriyor BU Fakat bu ani haki artışı vucudunun durumu tasıyamıyor ve donuyor ve ayakta ölüyor.
-Sonuç olarak beyaz bıyık odenin intikamını alıp huzur icinde ölü kaidonun yanına kıvrılır.
 
Son düzenleme:
Romantik bir şekilde yaklaşan arkadaşlar olmuş, bi kere kaido ünvanı oyaji yaşarken aldı, ondan sonra alması diye bir şey yok, o kısmı uydurmayın. One piece evreninde şimdiye kadar introsu en iyi yapılmış karakter diyebilirim. İnsanların yıllar yılı kaido hakkında söyledikleriyle yapıldı introsu. Kaido 20 sene öncesine göre bile çok daha güçlü bir durumda şuanda bunu da biliyoruz. Her iki karakterin en güçlü dönemlerindeki halini karşılaştırmak daha mantıklı olur. Çünkü Mf Wb nin şansı kaidoya şansı yok. Marinefordda Kaido olaydı talan ettiydi ortalığı :) . Genç Wb vs Kaido (şimdiki hali) ben bu savaşta ikisini birbirlerine çok denk görüyorum. Roger vs Wb ye dönebilir bi yerden sonra, buna benzer birşey olur diye düşünüyorum. Dostane bir son olmayacaksa da pestilleri çıkıp bayılırlar gibi geliyor.
 
Romantik bir şekilde yaklaşan arkadaşlar olmuş, bi kere kaido ünvanı oyaji yaşarken aldı, ondan sonra alması diye bir şey yok, o kısmı uydurmayın. One piece evreninde şimdiye kadar introsu en iyi yapılmış karakter diyebilirim. İnsanların yıllar yılı kaido hakkında söyledikleriyle yapıldı introsu. Kaido 20 sene öncesine göre bile çok daha güçlü bir durumda şuanda bunu da biliyoruz. Her iki karakterin en güçlü dönemlerindeki halini karşılaştırmak daha mantıklı olur. Çünkü Mf Wb nin şansı kaidoya şansı yok. Marinefordda Kaido olaydı talan ettiydi ortalığı :) . Genç Wb vs Kaido (şimdiki hali) ben bu savaşta ikisini birbirlerine çok denk görüyorum. Roger vs Wb ye dönebilir bi yerden sonra, buna benzer birşey olur diye düşünüyorum. Dostane bir son olmayacaksa da pestilleri çıkıp bayılırlar gibi geliyor.
Bu senin romantik yaklaşmayan halin mi hacı
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık