Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya olay şu Pica her zaman Dressrosadaki gibi Taş cennetinde olamazki gücünü çok bölgesel değerlendiyorsun. Tamamgo, Pekoms'u zaten ezebilir buna itirazım yokta Daifuku dediğimiz adam Sanji'yi Ciniyle dövüyor :d Taş parçalamak için çok büyük saldırı gücü gerekmiyor. Ha Zoro gibi, belki taşları çok büyük alan vuruşları ile hızlıca yok edip minimum eforla, Picayı dışarı çıkarıp, Kokasını aşmayı yapamazlar ama. Pica avantajlı olduğu Dressrosada olacak şeklinde güç yorumlayamayız. Bu küçük kafeste Magellanı bir üst ligindeki adamla karşılaştırıp, Magellan bu seviye eder demekten farkı yok. Her yerde o kadar taş bulamayacağına göre çok büyük saldırılar atıp yenmek tek çare değil. taşla kendisini sürekli yenileyemeyecek demek oluyor Dressrosada savaşmamak. Zaten Dofun sağ kolu, Corazon'u Vergo yani. Oven, Daifuku falan Vergo'nun altına atılacak adamlar değil. Vergo ve Pica uçan altılı seviyesi işte. Linlin'in uçan altılısı da; Perospero, Snack, Oven, Daifuku, Pekoms ve Tamago. Peros, Snack'in altına Tamago, Peros'un üstünde Oven, Daifuku seviyesine atıyorum ben onları. Kendi deyimimle ortalama Uçan altılı :d
Sanji'yi çok referans almamak lazım. Suit giyene kadar eziğin tekiydi çünkü. Daifuku da döver Amande falan da döver Sanji'yi asdffdsa.

Yav Dressrosa kadar olmasa da taşla kayayı her yerde bulursun. Elmas değil ya bu. Ayrıca Pica>Vergo. Şu denklem her zaman herkes için geçerli.

Bu adamı yenmek için ya sağlam bir gözlem haki+saldırı gücün olacak ya da sadece çok sağlam bir saldırı gücün olacak. Bu seviye özelliklere sahip kişiler Pica'yı indirir.
Vergo bambuyla mı parçalayacak Pica'yı. Birkaç sene uğraşır artık :/

Pica güç/yetenek olarak gerçekten istisna bir karakter.

Benim sorduğum soruyu tam olarak anlayamadın, ya da ben düzgünce soramadım.

Rakip çıkartması o kadar zor değil, ama mesele bunlarla nerede ne zaman ve kurgunun hangi aşamasında ve nasıl kapışacağını belirtmekte. Mesela benim Akainu'yu Elbafta yener dememe bir ton laf etmişsin ama bu ettiğin lafların neredeyse hepsi bu saydığın karakterler için de geçerli.


Şimdi bak diyelim senin dediğin gibi olsun, Luffy Kaido'yu 10 kişi dalarak alsın ve bu dövüşten sonra amiral seviyesine yükselsin. E iyi de peki bu çocuk sonrasında kimle dövüşerek seviye atlayacak?

Amiraller? Zaten onlarla eşit seviyede bu denkleme göre?

Gorosei? Bu amcaların dövüş gücü olduğunu zannetmiyorum. Tamam seri shounen de adamlar askeri gücün başında değil ki? İceberg amca dövüşçümüydü? Hadi diyelim öyleler hangi aşamada karşılaşacak? Akainu'nun Elbaf'a gelmesini bile beğenmiyorsun bunlar Mariejoisten kalkıp Elbaf'a mı gelecekler?

Karasakal?

E az önce sen de kabul ettin Roger seviyesi her türlü yüksektir şuanki yonkoulardan diye. Karasakal son düşman olacaksa bu ayarda olduğu kesin. Son düşman değilse de hükümetle savaşılmadan önce Luffy'nin bu seviyeye çıkması gerekir. Yani senin hesapta eğer Luffy bu arc amiral seviyesi olursa o çekirge zıplamasını amiralden kk'liğe yapacak yc1'den yonkou yerine. Ne fark etti?

Sana bir şey diyim mi? Akainu kısmını aslında başta sildim çünkü kendi elimle sana koz verdiğimi düşündüm :hhh: . Sonra amaaaan kavga değil bu ne olacak dedim.

Neden mi? Çünkü senin dediğin sadece böyle oturuyor. Yonkou seviyesine çıkmış bir filo amirali iyi basamak.

Diğerleri izler mi? Hmmm

Mr. 3'le dövüşürken ne oldu?

PH'de herkes illa eşleşti mi?

WCI'da Luffy hariç dövüşü olan var mı?

Yani basitçe Oda farklı bir kurguyla diğerlerini bir süre uzak tutacak bir şeyler ayarlayabilir. Çok zor değil yani.

Son savaşta zaten Luffy'nin bir rakibi var. Akainu'nun yeri doldurulur yani. Yeter lan bu sefer halledeceğim bizzat gidecem der dayağı yer geri çekilir.
Lan Luffy İm'le dövüşsün diye hükümeti koruyacak olan askeri gücün başındaki adamı tek başına Elbaf'a getirip Luffy'ye rakip yaptın yaa :D Ne diyim haha.

Goroseilerin Elbaf'a gelmesi daha mantıklı. Çünkü adamlar İm'in verdiği isimleri halletmek için harekete geçtiler. Oturdukları yerden mi halledecekler ? Shanks-Viking-Elbaf-Gorosei bağlantısı ile goroseiler çok rahat Elbaf'a bağlanabilir. Bu adamları İceberg, Spandam gibi adamlarla karşılaştırmak hata olur. Zira hiç kimse olmasa bile Shodai Kitetsu'yu taşıyan adam boş çıkamaz. Süs değil o kılıç; 1. nesil, en iyi 12'likten biri olan saykoooo-psiko bi' kılıç. Enma'yı kullanan adam filo amirali seviyesi iken Shodai'yi taşıyan kişi amiralden aşağı çıkamaz mantıken.

Bu arada devrimcileri de hiç hesaba katmıyorsun.

Bana Elbaf-Gorosei, Raftel-Bb ve Marijois-İm gibi bir sıralama mantıklı geliyor ufaktan. Öteki türlü Elbaf-Bb zaten mantıksız ve Akainu da Luffy ile karşılaşmaz.

Diğerlerine rakip aramaya gerek yok dövüşmek zorunda değiller demişsin. Evet, Usopp, Namı, Brook vs. dövüşmek zorunda değil ama Zoro dövüşmek zorunda. Bir anda Mihawk karşısına ya da o anki hedefi/rakibi kimse nihai hedefi karşısına mı çıkacak bu adam ? Hedef tahtasında hali hazırda Gandhi, Shiryu ve Mihawk varken ? Klasik Mihawk senaryosu gerçekleşse bile en azından 2 rakibi var.
 
Yav Dressrosa kadar olmasa da taşla kayayı her yerde bulursun. Elmas değil ya bu. Ayrıca Pica>Vergo. Şu denklem her zaman herkes için geçerli.
Yav elmas değil de olayı o kadar büyük taştan golem oluşturması değildi ki sürekli onu yenilemesiydi. Yani Dressrosadaki gibi kendini yenileme şansı yok öyle pek. Ayrıca Vergo > Pica, Vergo'nun Koka > Doflamingo'nun Kokası
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık