Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Magellan vs. Charlotte Katakuri

Sizce ?


  • Kullanılan toplam oy
    231
Serinin en abartılan karakterlerinden birisi Magellan. İmpel Down gibi kapalı ve dar bir alanda, kairoseki kelepçeli mahkumlara bekçilik yapan bir adam.
Bu laf pek çok açıdan yanlış.

1.si Bir hapisanede gardiyan sadece tutukluları beklemek için oraya seçilmemiştir ayrıca olabilecek isyanlar, kaçma girişimleri ve baskınlar içinde oradadır.
2.si Kairosekili olmanın 4, 5 ve 6. kat mahkumlarını(özellikle de 5. ve 6.) sanıldığı kadar baskıladığını sanmıyorum. Zira Wano arkta Kairosekili Luffy ve Kid ya da yıllardır zehirli yemek yedirilen Kawamatsu neler yapabiliyor oranın gardiyanlarına gördük. Zaman atlaması öncesi Luffy, Ace için meyvesiz bile benden çok güçlü demişti. Ve Magellan, kairosekili Ace'i kafasından tutup yere basmakta bir sıkıntı çekmedi.
3.sü Impel Down kapalı bir alan evet ancak kesinlikle "dar" bir alan değil. Ivankov 5. ile 6. kat arasında kendine ait bir bölgesi var kimsenin haberi yok. Öyleki katın içinde ormanlar, kurtlar falan vardı. Her bir kat o kadar büyük. Katakuri'nin Luffy ile dövüştüğü yer Impel Down'dan çok daha kapalı idi ve "dar" idi. Luffy, Doff'a karşı kullandığı hava saldırılarını bu mekanda kullanma imkanı bulamadı. Nitekim Magellan kapalı bir alanda parladıysa, kata da kapalı bir alanda parladı. Bir tünelde dövüştüler.

Magellan'da haki yok
Kardeşim zaman atlaması öncesi şu an ki gibi bir haki sistemi yoktu ki ? Luffy 2 tane savaş lordu yendi, yeni dünya korsanı yendi hangisi haki gösterdi ? Şimdi karşımızag gelseler Hakileri olacak %100. Marco ve Vista bile Akainu'nun ana bedenine vuramıyorlardı çünkü o zamanlar haki konsepti, meyve etkisini bozmuyordu ancak hasar verebilmeni sağlıyordu. Şİmdi ise Haki Kairoseki Etkisi + Meyve Becerileri karması bir şey oldu. Magellan şu dönem çıksa sanki en az koramiral seviyesi üzerinde haki göstermeyecek.

Ayrıca 3 tip haki sahibi olmak maalesef yeni dünya ile beraber biraz standart haline geldi. Dof da gösterdi bu dediğini.


Magellan fiziksel olarak 2 sene önceki Luffy'ye zar zor dayandı.
Baş karakter olmanın faydaları. Aynı Luffy'e magellan tek atmadı mı ? Bon Clay ile Ivankov olmasa ve plot armor gelmese Luffy ölü değil miydi ? Aynı Arc, Ace'e vurunca neredeyse boynunu koparacak kadar güçlü ve meyvesi sebebiyle 2 kat fazla acı hissetmeye dayanabilen bir hayvan olan Karasakal'a da vurur vurmaz yere devirdi Luffy :D Ace ile Kata arasında bir uçurum olduğunu düşünmediğin takdir de bu olay dediklerimizin doğruluğunu açıklar.

Katakuri G4 ve hayvan gibi hakili Luffy'yi ne hale getirdi.
Magellan'da o Luffy'nin çok da arkasında kalmayan Jinbei + MF Crocodile + Ivankov + Zaman Atlaması Öncesi en güçlü halinde olan Luffy + Bir sürü 5. kat mahkumunu önüne kattı kovaladı. 5. kat mahkumları fodder falan diyecek olursan da şunu söyleyeyim. Beyazsakal bile MF'de Buggy'nin saygısızlığına katlanıyor , getirdiği mahkum gücünden faydalanmak için, savaşta bir fark yaratabileceğini düşünüyor. İşte Buggy'nin ordusu + Bu saydığımız tümen komutanı seviyesi 4 adamı Magellan ark boyunca kovaladı. Hatta bu sırada da Karasakal ve tayfasına tek attı. Tüm bu olaylardan öncesinde de Shilliew'ü yenip içeri tıkmış birisi.


Katakuri muhtemelen tekler.
Katakuri'nin elit birini henüz teklediğini görmedik. Ancak Magellan en güçlü savaş lordlarından birini tayfası ile tekledi.

Yani aptalca bir "tekler" sohbetine gireceksek. Dof'u ancak Law + Sabo + Kolezyum Gladyatörleri tayfası yardımı ile anca alabilen Luffy'den daha güçlü kimseyle dövüşmemiş Kata kusura bakma da Shillew''ü canlı ele geçirip içeri tıkmış, Yami Yami Teach'e tayfası ile beraber tek atmış ve de 4 tane tümen komutanı level adamı yanlarında elit bir orducuk varken topuklarını götlerine vurdurtmuş bir adama tek atamaz.

Ha yenebilir mi ? Evet yenebilir. Ancak öyle kimilerinin düşündüğü gibi çantada keklik bir durum değil yani.
 
Kata'nın şuan ki Luffy seviyesinde olması için gereken tek şey janjanlı içten patlatmalı hakiyi bilip bilmiyor olması bence ne eksiği ne fazlası var. Janjanlı'yı öğrendikten sonra kral hakisini yumruklarına tekmelerine eklediği zaman adamı ağlatır.
Başta tek eksik var demişsin sonra da kral hakisini uzuvlarına eklese diye de eklemişsin. E oldu olacak KK Seviye kral haki de ekleyelim :D bu mantıkla serideki her karakteri çok güçlü ilan ederiz zaten :D

Kaldı ki Kral Haki eğitilen bir şey değil ve o konuda asla Luffy'den iyi olmayacak o yüzden Kata için Luffy treni artık kaçmıştır. Hala denklermiş gibi konuşmak manasız.

Şu adama mochi mochi yerine magu magu'yu yedirselermiş ahh ah
Aynen bak, halamın bıyığı olsa mantığının bir diğer örneği :D
 
Başta tek eksik var demişsin sonra da kral hakisini uzuvlarına eklese diye de eklemişsin. E oldu olacak KK Seviye kral haki de ekleyelim :D bu mantıkla serideki her karakteri çok güçlü ilan ederiz zaten :D

Kaldı ki Kral Haki eğitilen bir şey değil ve o konuda asla Luffy'den iyi olmayacak o yüzden Kata için Luffy treni artık kaçmıştır. Hala denklermiş gibi konuşmak manasız.


Aynen bak, halamın bıyığı olsa mantığının bir diğer örneği :D
:S :S Kral hakiyi eklemesi için bir dövüş geçirmesine bile gerek yok sadece böyle bir şeyin varlığından haberdar olsa yeter anlamında söylemiştim o kral haki olayını kendisinde de var ya hani, kendisinde h.haki olduğunu bilmeyen eleman bile kullanıyor saldırılarında farkına varmadan. Öyle veya böyle Magellan'a bir tık ağır gelir Katakuri. Ben Kata'nın ileride karşımıza çıktığında hangi seviyelerde olabileceğini konuştum sizin yaptığınız gibi aynı sizin tüm varsayımlarınız bana laf vurduğun şeyin alasını sen yapmışsın yukarı da "halamın bıyığı olsa" :D ? Yok Magellan geri geldiğinde 2 tane haki ile gelirse ne olacak gibi varsayımlar benim Kata varsayımlarından çok farklı değil.
 
Son düzenleme:
Magellan yeni düzende karşımıza haki ile çıkar demek ile yok magma meyvesi olsa yok ataklarına ryou eklese aynı şey değil.
Magu magu sadece yazarın Kata gibi güçlü birine yedirilse ne olurdu diye bir soruydu yani öyle bir şeyi olmasını bekleyen yok zaten ryou eklese nasıl aynı şey değil bir anlat da bilelim reis ? Sonradan adım adım güçleri ortaya çıkaran ODA Magellan'a 2 tip hatta 3 tip hakiyi verebiliyorken Kata'ya niye Ryou'yu vermesin ki hatta verdiğinin emareleri bile var en azından janjanlı vol1'i biliyor gibi Kata.
 
Lastiğe benzemez o meyve. Magellan o Mochi denen pirinç kekini eritip pestilini çıkarır. Logia olsa bile dünyası kararır Katakuri'nin Magellan'ın zehri karşısında.
 
Lastiğe benzemez o meyve. Magellan o Mochi denen pirinç kekini eritip pestilini çıkarır. Logia olsa bile dünyası kararır Katakuri'nin Magellan'ın zehri karşısında.
Sonra asar ayaklarından tavana. Biner üstüne, vurur kırbacı, vurur kırbacı. Sonra başlar anasına küfretmeye. Katakuri de o anda teşekkür eder. (!)
 
Son düzenleme:
ODA Magellan'a 2 tip hatta 3 tip hakiyi verebiliyorken
Kardeşim 3 tipten kim bahsetti. Kaldı ki Magellan da durum şu, Oda bir şey vermiyor, evrenin yapısı gereği Magellan'ın rütbesinde biri %100 hakili çıkacak bunu biliyoruz . Bu Oda'nın serinin mekaniklerini baştan işleyememesi ve o an plot için ne gerekiyorsa onu icat etmesi sonucu oluşan maalesef zaman atlaması öncesi ile sonrasının bir sorunu.

Jinbei zaman atlaması öncesi silahlanma hakisi olsa, Luffy'e mum giydirene kadar o vururdu Magellan'a ancak şimdi var. Çünkü adamın itibarı ve tasviri bunu talep ediyor otomatikman. Bu verip almalık bir şey değil.

Ancak, Şİmdiye kadar sadece WB, Roger, Kaido (yani yonko, kk ve filoamirali ayarı insanlar) gibi insanlardan gördüğümüz kral haki ile desteklenmiş bir teknik. Karşısına bir ark önce yardım almasa Dof'a ölecek Luffy kadar güçlü biriyle dövüşmemiş ve Luffy ile dövüştüğünde de yenilmiş biri neden bu tekniği yapsın ki ? Bu Magellan ayarı birinin tekrar görsek en azından koramiral + seviyede gözlem ve silahlanma hakisi ile karşımıza çıkmasından daha doğal ve de olağan değil.


Haa Katakuri bu yetenekle gözükemez mi ? Gözükebilir elbette burası One Piece, plot için can feda. Ancak Kata'nın denk olmasının tek gerekçesi şu deyip sonra da bir de bu olsa bir de ondan koysalar dersen bu halamın bıyığı olsa olur yani. O özellikleri kime koysak zaten o lige girer :D Bunun lafını etmek abes.

Kaldıki, Katakuri, çok iyi kantırlayabildiğı bir meyveye karşı tam da kendi istediği mesafede dövüşülen bir dövüş içinde idi Luffy e karşı. Luffy'den genel bağlamda 1-2 tık güçsüz olup da Kata'ya, Luffy'den daha ters gelebilecek tipler var.


Daha hakisiz yumruğa diz çöküyordu.
O yumruğa meyvesi yokken Shanks'a yara vereni meyvesi ile de Ace'i zorlanmadan alan Karasakal da aynı ark içinde diz çöktü.

Ya da Sengoku Buda formuyla, Luffy'den kan getirse de kokasız fusen tekniği ile yumruğu durduruldu. Ancak aynı yumruk, Karasakal'ın tüm tayfasını bir anlık bilincini kapattı resmen.


Yani Luffy baş karakter ve evren onun için gerekirse bükülüyor. Croco'ya karşı, adam suyunu çekti içinden su geri üstüne düştü de yaşadı da bilmem ne. Enel'e karşı bağışık idi vızır tızır.

Katakuri de bile her haltta Kata daha üstün dediler, hiç yenilmedi dediler .Yamuldu :D :D

Luffy'den daha güçlü biriyle dövüşmemiş biri Kata (en azından ölümüne dövüşmemiş), çok abartılıyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık