Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1007: Tanuki-san

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    276
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başı çok kötü sünmüş de sünmüş, diyecek laf bulamıyorum.
Chopper'ın tedavi değil de virüs yapması, bunu birkaç dakikada başarması ve solunabilir hale getirmesi güzeldi ama. Çin'e gönderme miydi neydiyse artık :D
Yalnız Tanuki'nin Queen tokatladığı evrende Sanji'nin, King'in gagasını yamulttuğuna inanmayanlar vardı sanki... Ah be.
Şu meyve muhabbeti ilginç geldi yalnız. Epey zaman sonra one piece'te ilgimi çeken bir bilgi. İnşallah 100 bölüm sonra açıklamayı düşünmüyordur. Bölümü her ne kadar beğenmesem de bundan sebep iyi diyorum.
Bölüm sonu içinse tepkim;
Hiyori koş, baban sana daha iyi oiranlık yapabil diye dans öğretmeye gelmiş.
 
Momo'nun meyvesi bence daha tam olarak hazır olmadığı için başarısızlık olarak geçiyor.Ejderha formuna dönüştüğünde Kaido'nun meyvesine kıyasla daha küçük olması bunun sebebi olabilir.
Bence bir şekilde atılım yaptığında, örneğin yaşa bağlı, Kaido'nun yaşlarına geldiğinde aynı etkileri gösterebilecek potansiyellidir.

Öyledir de benim demek istediğim meyve Momo tarafından yenmeden önce, meyvenin başarısız olduğu üzerine kanaat getirilmiş olabilir.
Bende bu kanaate yenmemiş meyveden nasıl varmış olabilirler onu anlamıyorum işte.
 
Hala boş bölüm çiziyor adam ya. O kadar malzeme varken sen git 10 bölüm Chopper'ın ilaç yapmasını, Gifter dövüşlerini çiz.
 
Şimdi yetenekliler tama tarafından taraf değiştiriliyor.

Hazcılar ve bekleyenler de chopper tarafından değiştirilecek muhtemelen.

Kaido tarafında sadece ana güçler kaldı sayısal üstünlük taraf değiştiriyor. Cp-0 işin bu noktasında olaya dahil olacak bence. 2 yonkou bu şekilde düşecek gibi.
 
Adam ada uçuruyor ☁
Rüzgar bıçaklarıyla samuray kesiyor ?
Hortum yaratıyor ?
Ateş saldırısı dağ deliyor ?
Yıldırımları cirit atıyor ⚡
Bu meyve daha ne yapsın. ??
Akainu, Enel, Magellan üçlüsü Kaido'yu tekler. Big Mom ile Kaidou'nun meyveleri hayal kırıklığı oldu. Ne hayallerimiz vardı. Big Mom ilk gözüktüğünde ağzından asit çıkarıyordu dedik asit Logiası çıkacak. Kaido'yu da ya meyvesiz saf güç olacak ya da daha çok Gura Gura gibi çok güçlü bir meyve filan çıkar diyorduk. Karasakalın meyve ikisininkinden de iyi. Roger ile Shanks ne çıkacak bakalım. Roger gomu gomu çıkacak muhtemelen de Shanks'i kestiremiyorum.
 
Akainu, Enel, Magellan üçlüsü Kaido'yu tekler. Big Mom ile Kaidou'nun meyveleri hayal kırıklığı oldu. Ne hayallerimiz vardı. Big Mom ilk gözüktüğünde ağzından asit çıkarıyordu dedik asit Logiası çıkacak. Kaido'yu da ya meyvesiz saf güç olacak ya da daha çok Gura Gura gibi çok güçlü bir meyve filan çıkar diyorduk. Karasakalın meyve ikisininkinden de iyi. Roger ile Shanks ne çıkacak bakalım. Roger gomu gomu çıkacak muhtemelen de Shanks'i kestiremiyorum.
Sakazuki ve Enel'in meyvesi bence de daha iyi, zaten ben en iyi demedim.
Roger ve Shanks meyvesiz gibi. Fırtına oluşması veya bulutların yarılmasının sebebi kral hakiyle ilintilidir.
 
Sayının Teknik Analizi

Öncelikle bu analizde ne yapıyorum, neden yapıyorum daha iyi anlamak için şu başlığı inceleyebilirsiniz:

Genel olarak hareketli ve birden fazla farklı sahne gördüğümüz bir sayıydı.

Bu sayıya ilişkin notlarımı dokuz madde halinde paylaşacağım.

Burada klasik bir "zoom in" hareketi görüyoruz. İlk panelin belirli bir bölümü tamamen aynı açıdan tekrar kesilerek ikinci panele yerleştirilmiş, Hyogoro'ya kademeli olarak dikkatimiz yükseltiliyor.

Bu resimde Queen'in göründüğü panellere bakmanızı istiyorum. İlk panel daha geniş bir formda ve Queen'in sessizce sakinliğini koruduğunu görüyoruz. İkinci panel ise bundan çok daha dar, çünkü Queen sakinliğini kaybedip bir anda aşağıdaki panelde beliriyor.

Bu sayfada Queen yüksek perdeden acı gerçekleri sıralarken hem fiziksel olarak hem de hiyerarşik olarak yukarı konumda bulunduğundan konuşma balonları adamlarının üzerinde belirip onlara bir soğuk duş etkisi yaratıyor. Sayfanın en aşağısında ise Oda'nın çok nadiren kullandığı bir siyah arka plan örneği var, Queen bir anda her zamankinden daha da karanlık bir figüre dönüşüyor.

Queen bu şekilde dehşet saçarken sayı boyunca sürekli bir umutla gözlerin Chopper'ın çalışma alanına çevrildiğini görüyoruz ama Chopper başarmış bir şekilde kocaman gül cemaliyle ortaya çıkana kadar önceki sayfalarda Chopper'ın yüzünü hiç görmüyoruz. Böylece gerilim güzelce tırmandırılıp büyük bir katarsisle sonlanmış oluyor.

Burada da planın devreye girmesi için Chopper'ın sayfa sonundan bir sonraki sayfaya seslenmesi hoşuma gitti.

Daha sonra Chopper bombası patlayıp etrafı kapladığında ilk başta patlama sesinden başka bir sesin bu görüntüye eşlik etmediğini görüyoruz. Diğer ses balonları anlık bir sessizlikten sonra yükselmeye başlıyor.

Burada alternatif sıralarla okunabilecek panel geçişi örneklerinden biri var. Bu iki paneli Queen'in şaşkınlığı, devamında gelen öfkesi ve daha sonrasında bakışlarının yönlendirmesiyle hazcıların durumu sırasıyla okumak da mümkün.

Burası Chopper'ın Queen'e tokadı basmasından hemen öncesi. Chopper'ın güveni ve inancı arkasına almasıyla panelleri genişliyor.


Sayının sonunda Oden'in girişi de klasik bir doğan güneş benzerliğiyle sunulmuş. Kaybetmiş halde bekleyen kınların ortamı Oden'in belirmesiyle aydınlanıyor ve çerçevelere dahi sığmayan enerjik bir Oden figürüyle karşılaşıyoruz.

Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık