Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1004: Kibi Dango

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    291
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bölümü tamamen okuyunca iyiye bastım. Ortalama bir OP bölümünden net iyi. Oda söylenilen gibi boş yapmamış, ne güzel tayfa savaşı çizmiş.

Franky'nin Kizaru'nun kazananı dikkat belirler sözünü hatıratıp Kizaru'nun kılıcını kullanması ayrıca mutlu etti beni.
 
@Smoker bu kibi dangonun olayı neleri kapsıyor? Ne bileyim hayvan olarak arc girişindeki hayvanlar için de geçerli gibiydi fakat onlar Wano'ya özgü gibi sanki.

Gifters olayını dengelemek için meyve uydurmuş gibi sanki. Böyle bir meyve 800 yıl önce de var mıydı? Yoksa arca özgü uydurma mı diyebiliriz?

Sonuçta 800 yıl önce Gifters tarzı bir şeye dair kanıt yok. Ne demeye böyle bir meyve var ki?
Vardır, ama bu arkta gördük ilk kez. Meyvenin temel özelliği hayvanları kontrol altına almak, Yetenekliler de tam olarak insan olmadıklarından onlara işliyor olabilir.
 
N'olur sondaki Shanks olsun... ( Bu bir temenni tahmin değil. Tahmin et deseler Uzun kulaklı biri gibi. Kulaklar Enel'e benziyor )
 
Sayının Teknik Analizi

Öncelikle bu analizde ne yapıyorum, neden yapıyorum daha iyi anlamak için şu başlığı inceleyebilirsiniz:

Bu sayıda Onigashima'da süren savaşın farklı cephelerini ziyaret ettik ve bizim tayfanın ne durumda olduğunu büyük oranda öğrenmiş olduk.

Bu sayıyla ilgili yedi notum olacak.

Yukarıdaki panelde Gazelleman'in patlayıcı hızına Oda'nın kameralarının dahi yetişemediğini ve kadrajı sola kaydırarak tekrar ayarlamak durumunda kaldığını görüyoruz. Oda'nın genellikle sahne geçişlerinde kullandığı bu panelleri başlarından veya sonlarından kısa çizgilerle bölme tekniği daha önce bahsettiğim gibi sinemadaki kameranın yatay hareket hissini, yani pan hareketini yakalamak amaçlı kullanılıyor. Buradaki gibi biraz daha yaratıcı örnekleri de olabiliyor tabii, ilk baştaki odak noktası Gazelleman'i orada yakalayamamış ve sonra biraz daha kayarak karşımıza çıkarmış.

Burada tek bir yatay satır içine dört panel sığdırılmış. Panellerin enine kısa olup böyle art arda dizilmesi hızlı bir geçiş algısı uyandırıp komedi unsurlu sahnelerde kullanılabiliyor. Burada da Daifugo'nun ufak mücadelesine tanık oluyoruz.

Bu, Franky'nin Sasaki'yi yere çaldığı panel. Burayı sağdan sola doğru okurken önce Sasaki'nin bedenini ardındansa Franky'yi görüyoruz, yani aslında o fırlatış hareketi okuma deneyimimize yansımıyor. Daha ziyade bir anda karşımızda beliren çarpıcı bir an gibi durması tercih edilmiş. Aşağıda da aynı resmi ters yöne çevirdim:
Bu şekilde Franky'nin hareketi daha akıcı görünüyor gibi geldi. Siz ne dersiniz?

Burada da benzer bir şekilde Franky'nin arkasında beliriveren adamın ardından aşağıdaki komik panelle bir anda karşı karşıya kalıyoruz. Arada adamın yakalamasını veya etrafını saran diğer kişileri de gösteren başka paneller de olabilirdi ama ortada komik görünen bir manzara olduğu için tam ne olduğunu anlayamadan karşımıza çıkması daha hoş olmuş.

Bu sayfada Sasaki öz güvenli bir biçimde tüm gücü yanında hissederek atılmaya devam ederken Tama'nın bedeninin pozisyonuyla Sasaki'nin ve aksiyon çizgilerinin önünü kestiğini görüyoruz.

Bu panelde Oda'nın farklı çerçeve kullanımlarından biri var. Sahne Bao Huang'ın görüş açısından yansıtılmış.

Burada ise iki farklı mekan olmasına rağmen (Bao Huang'ın olduğu ve kınların olduğu) resim iki panele ayrılmamış, aksiyon çizgileriyle pürüzsüz bir geçiş sağlanmış. Burayı iki ayrı panelde görmememizin sebebi Bao Huang'ın fiziksel olarak orada olmasa da algısının ve duyularının orada olması.

Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık