Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Enma, Güç Artışı Sayılır mı?

Sizce hangisi ?

  • Bal gibi power up kardeşim.

  • Dışarıdan öyle görünüyor ama değil.


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Kılıç anlatılana göre çok güçlü. Kınlar belli ki kullanmaya cesaret edememiş. Kinemon yapma falan diyor. Şimdi buradan bakınca power up gibi duruyor.

İşin ikinci yanı ise şu. Kılıç seni aşırı haki kullanmaya zorluyor. Bunu ilk sahnede görüyoruz. Sonrasında ise hiç görmüyoruz. Burada muamma var şimdilik ilerleyen zamanda tam anlarız. Neyse bu durumun iki yüzü var. Çok haki harcıyorsun istemesen bile. Bu bi dezavantajdır aslında. Ama şu da var. Kılıç seni zorluyor. Bu seride ne kadar kendini zorlarsan o kadar güçlenirsin. Yani kılıç Zoroyu sürekli güçlendirecek pasif olarak.

Tüm bunları birleştirdiğinde kısa vadede bence az da olsa power uptır. Uzun vadeye baktığımızda ise çok daha büyük bir power upa vesile. Hatta savaşın gidişatına göre Kaido savaşı sonunda çok daha güçlü bir Zoro görmemiz çok muhtemel. Kınların yapamadığını Zoro yapacaktır. Zaten tüm Kaidonun “Odenden güçlü samuray hiç gelmeyecek” lafları buna işaret ediyor.
 
Kılıçların sayılarını ne yapacağız o zaman? Yahut onu geçtim, bir kılıcın seviye atladığını dünyadaki diğer insanlar nasıl bilecek?

Şu iddia edilenin elle tutulur hiçbir yanı yok. Sebeplerine gelecek olursak;

Dereceli kılıçların sayısı ve tipi belli. Bu yüzden Hitetsu gibi demirciler bir bakışta kılıcın hangi sınıfta olduğunu ve kim tarafından yapıldığını anlayabiliyor. Artı olarak bunun kitabı bile var içinde hangi kılıç, hangi sınıfa mensuptur yazıyor. Onu geçtim, adamın biri "Benim kılıcım seviye atladı" dese ve kılıcını farklı bir sınıfa soksa kim itiraz edebilir? Bunu da geçtim, bir kılıcın derece atlaması için kararma şartı varsa; 12'lik içerisinde bir tane, 21 içerisinde dört tane, 50 içerisinde de üç tane kararmamış kılıcın ne işi var? Böyle bir sıralama sistemi mevcutsa ve kılıçlar karardıkça seviye atlıyorsa, dereceli kılıçların kararmış olmaları gerekirdi. Biz kılıçları neye göre sınıflandırıyoruz, kullanana göre mi, niteliğine göre mi, yoksa kalitesine göre mi? Kullanana göre ise artık kullanılmayan kılıçların bu listeden düşmesi gerekir. Niteliğine göre ise de kararmamış kılıçların bu listede olmaması gerekir. Seride bize bahsedilen sıralama sadece kılıçların kalitesi ile açıklanabilir.
Bence bu sayılar sembolik Smo. Shibchibukailik gibi. Adı 7 den geliyor ama okduğumuz sayıların yarısından fazlasında sayıları 7 değildi. Ben bunu da ona benzetiyorum. Dediğin gibi kılıçların yazdığı bir kitap var. Yani bunlar listelenmiş. Bu demektir ki bu kılıçların hepsi uzun zamandır biliniyor. Ama x bir usta yarın bu listelerden herhangi birine girecek kılıç craftladığı zaman ne olacak? Ya da seriye başladığımız andan, hatta bu kitap ya da sınıflandırma yapıldığı andan beri 3 sınıftan herhangi birine girebilecek 1 tane bile kılıç craftlanmadı mı? Crarftlansa atıyorum Wanoda kimin nasıl haberi olacak mevcut şartlarda? Bir çok soru var o yüzden bu sınıflandırmadaki sayıların sembolik olduğunu düşünüyorum.
 
Enmanın kesiş yeteneği daha iyi iken , Shusui ise daha dayanıklı bir kılıç. Bu Arc'da Zoro'nun ihtiyacı olan şey ise kesme gücü o yüzden evet Power-UP. Zaten haki ile o dezavantajı kapatır.
 
Sattığımın kılıçları kararınca yükseliyorsa, kılıç sayısının değişmesi gerekmez mi?
Yani 21lik kılıç kararınca 12lik olunca, 13 tane 12lik kılıç oluyor?:hmm:
Bu biraz saçma değil mi?
 
Sattığımın kılıçları kararınca yükseliyorsa, kılıç sayısının değişmesi gerekmez mi?
Yani 21lik kılıç kararınca 12lik olunca, 13 tane 12lik kılıç oluyor?:hmm:
Bu biraz saçma değil mi?
Sayılar bir önceki sayfada belirtildiği gibi sembolik olabilir yani ilk başta bu kılıçlardan 12 tane vardı artık bunlar gibi olanlar o 12 kılıca dayandırıldığı için direkt onlardan sayıldı
 
Oden'in 9 yaşındaki fbinde 2 kılıcı da gözüküyor. 39 yaşında vefat etti. Enma'yı en az 30 yıl kullandı.
Enma'nın kalıcı kararması yolunda kavanozun kapağı baya gevşetilmiş durumda şuan, kapağı açmak Zoro'ya nasip olacak gibi gözüküyor.
30 yıl hiç bir şey bu kılıçlar belki de yüzlerce yıllık. Ryuuma kim bilir kaç asır önce kullanmış Shusui'yi. Enma nesillerdir Kozuki soyundan aktarılıyordur.

Kılıcın kararmasının özel bir koşulu çıkacaktır. Oden'in hiç bir etkisi olmaz böyle olursa.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık