Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Enma, Güç Artışı Sayılır mı?

Sizce hangisi ?

  • Bal gibi power up kardeşim.

  • Dışarıdan öyle görünüyor ama değil.


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Belki biri yükselince diğeri alt sınıfa düşüyordur.Ama işte bunu kim belirliyor bir kurum falan mı var.Goroseideki gandhi falan karar veriyor herhalde. :D O mantığın da öyle bir çıkmazı var hmmm..
Bu sayılar bize boşuna verilmedi, eğer üste çıkma alta düşme durumları olsaydı, kılıç sayıları değil, sadece sınıfları verilirdi.
 
Belki mihawk'ın kılıcı kararıp, wb'ın kılıcı kararmadığı için o daha güçlü denmiştir?
Oda şu kılıç seviyeleri ve kılıç kararması konusunu biraz daha açıklasa iyi olurmuş.
Beyazbıyık'ın silahı siyah değildi ama, demek ki 12 Üstün Kılıç'tan biri olmanın şartı kılıcın kararması değil.
 
Bir kılıç, nasıl kara kılıç olabilir? Neden çok güçlü ve kılıç kullanan karakterlerin (Roger, Shanks, Rayleigh vs.) kılıçları da kara kılıç değil? Sonuçta, kılıcı karartmak kılıca sertlik katıyor. Bu karakterler bunu neden yapmamışlar? Yapanlar neden yapmış? Bunları da tartışmak lazım aslında.
Kılıcın yolundan gitmek..Kami izumi isenokami hidetsuna.Vagabond dan...
 
Zoro bir hiç uğruna kendisine emanet edilen kılıcının peşini bıraktı yani beyler? Milli hazine falan Zoro'nun çok umurunda olduğu için mi bıraktı acaba hazan suyunu? Hadi onu da geçtim bu kılıcı içinde kendi gölgesi olmasa dahi bizzat sahibi bıraktı ona ve bu kılıcı hak ediyorsun dedi. Yani durum böyleyken Zoro'nun hazan suyunu bırakıp enma'yı almasının nasıl bir mantığı var sizce? Ya Zoro iki yıl içerisinde çok değişti, gurursuz, arsız ve gamsız biri oldu ya da bu takastan kazançlı çıkacağına, hedefine ulaşmasına yardımcı olacağına kanaat getirdi.

Neyse, Teach=Apoo diyerek köşeme çekiliyorum.
 
Olabilir. Zaten en mantıklısı, bunu haki türlerine ayırarak açıklaması. Yine de sadece döneminin en güçlülerine denk gelmesi bir tür imza amacı taşıyor olabilir. Yoksa atıyorum Rayleigh de kokacı olabilirdi.
Onimaru bunu açıkladı zaten. "Hazan Suyu normal bir kılıçtı, ama Ryuma'nın ellerinde savaşlara gire gire karardı" diyor.
 
Luffy'nin geleceği görmesinde Katakuri'nin rolü neyse, Zoro'nun da gelişmesinde Enma'nın rolü bu. Baktığında ikisi de açığa çıkarma ve kontrol üzerinde iradeyi yakıt olarak kullanıyorlar. Zamanında Shuusui'nin de bu şekilde fazla güç kullandırttığı(ki bu güç Zoroya ait zaten, yoktan var olmuyor :d kontrolsüzdü sadece) sahneler olmuştu, Triller Bark'ta Oz ile kapışırlarken galiba. Fakat o zaman açığa çıkan haki ile şu an şelale gibi akan haki arasındaki fark yani ölçeklendirme bizi yanıltabilir tabi. Elbette powerup, bu seviyelere gelmek için normal bi powerup hatta. Beleşe gelmesi de bi yanılgı, kılıcı zaten alıp pek kullanmak isteyen de yok :d çünkü götürüsü fena, hayatından bile olabilirsin yani. Biz sadece kolunun mumyaya döndüğünü gördük ama kendini kontrol edemezse aç kalan Luffy gibi mumyaya dönme ihtimali var. Burda bilmemkaç bölüm önceki Mifak karşılaşmasını anımsamamız gerekli. Zoro Mihawk'ın kılıç ustalığını ilk gördüğünde ne kadar zarif olduğundan bahsetmişti, sonrasında da tüm gücünü tavşan avlamak için kullanmayacağından Mihawk kendisi bahsetmişti. Burda aslında Mihawk'ın gücü üzerinde ne kadar kontrollü olduğunu anlayabiliriz. Net şekilde poweruptır, beleşmiş, kolaymış gibi görünmesi daha tam etkilerini görmemiz ve her şeyi başaracak ana karakter algımızdan geliyor. Fakat unutmayın Zoro kendini sınayarak en çok acı çekenlerden biri seride, pek de beleş almıyor böyle şeyleri.

Bu arada kılıç ustaları cambazdır ;)
 
Olabilir. Zaten en mantıklısı, bunu haki türlerine ayırarak açıklaması. Yine de sadece döneminin en güçlülerine denk gelmesi bir tür imza amacı taşıyor olabilir. Yoksa atıyorum Rayleigh de kokacı olabilirdi.
Bu dövüş sıklığından da olabilir biraz. Ryuma Roger ve WB'den daha fazla dövüş görmüş olabilir. Yoksa onların hakileri de karartmayacak gibi değil. Adamlar bir koka basıyor kılıçtan taşıyor zaten.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık