Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Dokuz Kınlar Yonko Tayfası Eder Mi?

Sizce ne kadar güçlü olurlar?


  • Kullanılan toplam oy
    74
Önce Oden’i yonko sınıfına koymak lazım.Oden rahat bi şekilde yonkodur.Wb’nin çoluk çocuk tayfasıyla Roger ekibince denk gitmesinin tek sebebidir.Üstüne Kaido’yu kesip çift atacakken aptallığına yeniliyor.Tayfa Yonko yenemez zaten.Oden katıldığında rahat bir şekilde alırlar ama.
Odenin guclu olduğu doğrudur. İtirazım yok ancak bir yonkou seviyesinde olduğunu hic düşünmüyorum. Ayrıca coluk cocuk tayfasi dediğin. Tayfada marco jozu gibi amirellerle kapışan adamlar var .
Yani diyorsun oden ve ekibi wb ve ekibini indirir. Hic sanmıyorum.
 
Bunlar 20 yıl önceki savaşta kaybetmedi mi?
Bizzat bu saydığın kişiler savaştı.Hile hurda ne olursa olsun , Oden ve uşakları Canavar Korsanlarına dayanamadı.
20 yıllık sürede geçirdikleri eğitim vesaire diyorsanız.Zaten bu 9 kişiden birkaçı 20 yıl sonrasına ışınlandı ve Oden eğitim verdiğine göre savaştan çok önce eğitim verdiği anlaşılıyor (Yani savaştan sonra nasıl versin , idam oluyor adam.).Şu anki savaşın 20 yıl önceki savaştan bence 2-3 farkı var.
1-Zamanda seyahat etmeyenlerin duygusal birikimi
2-Sulong formu
3-20 yıl bekleyenlerin gelişimi
Sulong formları ne kadar güçlü olsa da Jack tek başına minklere 5 gün aralıksız ne yaptı biliyoruz (Jack sulong formsuzlara karşı savaşmıştı.).
Ayrıyetten sulong formunun çok büyük dezavantajları da var ve kimse buna dikkat çekmiyor nedense.
Sulong formlarının yeterince eğitilmedikleri sürece zihinlerini tamamen kaybedecekleri ve yakınlarına, hatta arkadaşlarına ve müttefiklerine bile saldıracaklarından, bu dönüşüm minkler için çok tehlikeli , Sulong dönüşümdeki kontrolü sağlamak da çok zordur.Bunun en büyük örneği Pekoms-Pedro örneğidir , Pekoms normal zihinsel düşüncelerini bırakıp tamamiyle bilinçsiz bir yaratığa dönüşmüşken Pedro bir sebepten ötürü onu durdurmaya başarmış , eğer başarmasaydı Pedro çok önceden ölmüş olabilirdi.Sulong'un minkler için ölümcül olduğuna değinmiyorum bile.Carrot , Sulong'u kullandıktan sonra bilinci düşmüş ve bir süre Sunny'de dinlenmek zorunda kalmıştı.

Yani her ne kadar Sulong Minkler için savaşta çok büyük artı olsa da kısa bir süre süren Sulong formu oldukça tehlikeli bir dönüşümdür.O yüzden savaşçılar kısmına Minkleri çok büyük bir müttefik olarak görmek doğru olmaz.İyi bir müttefik ama abartıldığı kadar iyi değil.

Onun dışında bir yonkou tayfasına göre sistematik ve olgusal değiller.Kaido'nun inine giren ajanın son halini 1 yada 2 bölüm önce gördük hatırlıyorsanız.Onun dışında Kanjuro kendisini açığa çıkarmasa bir süre hain olduğundan habersiz Onigashima'ya gidebilirlerdi.Kanjuro kendini açığa çıkardı , Drake ise yakalandı.
(Big Mom'da da Kaido'ya benzer bir durum olmuştu , aranızda buna böyle bir cevap verecek olan varsa bunu da parantez içinde geçmek istedim.)

Bunu şöyle düşünebiliriz.
Dokuz Kızıl Kın ve Oden , Big Mom ve 4 kumandanıyla kapışabilir mi?
Dokuz Kızıl Kın ve Oden , Kaido ve 3 kumandanıyla kapışabilir mi? (20 yıl önce yapamadılar.)
Dokuz Kızıl Kın ve Oden , Shanks ve tayfasıyla kapışabilir mi?
Peki ya Blackbeard karşısında?

Yonkou kavramı için Kaido'nun Kid'e söylediği çok güzel bir söz var.

''Şimdi git ve o nesline sizin birer korsancılık oyunu oynadığınızı söyle.''
Yonkou başka bir boyuttur. 1-2 darbeyle yonkou tayfasıdır teşhisi koymak zordur.
Yanıldığın bi nokta var bu adamlar 10 kişi savaşırken karşı taraf koskoca tayfa kişi olay sadece kaptan ve 3 adamdan ibaret değil
 
Odeni bireysel olarak yonkou kaptanlarının hiçbirinden güçsüz görmüyorum, literatüre yeni bı tek atma kavramı girdi oden kaydo dövüşüyle beraber bu tek kavramını çıkaranlara bı tebrik lazım açıkçası. kaydonun yerinde zoro olsaydı oden dövüşünde, bu adam evladının derdine düşmüş savaş pozisyonundan çıkmış iken çok net söylüyorum odenin kellesini keser atardı zoro. Buradan odene seviye biçenler çok yanlış sularda yüzüyorlar, adam kaydonun bilmem kaç tonluk delici silahını en öfkeli anında savaş pozisyonundan düşmüş iken arkadan kafaya, omuriliğine yiyor, adamın tüm pekmezi akıyor, ona rağmen elini yere dayayıp kalkmaya çalışıyor, sinir sistemi çökmüş, beyninde kan kalmamış olduğu halde, haliyle kalkamıyor tabi, çizer daha nasıl anlatsın adamın gücünü normal şartlarda bu adamın o darbelere bana mısın demiyeceğini kaydodan güçlü olduğunu.

Ha kınlara gelince onların durumu ikiye ayrılır oden öldükten sonra güçleri katlandı o yüzden mevcut hallerine göre değerlendirmeyeceğim, ama yonkonun kemik kadrosundan hiçbir eksikleri yok bence. Daha momosu var bunun.

Mink ve vanonun kalanlarıyla beraber gayet sağlam bi oluşum meydana geliyor. Değerlendirmem net yonko.
 
Law Kaido'yla BM'yi yer değiştirse kınların bütün icraatları fos çıkacakmış gibi hissediyorum. Bunları borusu Kaido'ya ötüyor şu an ve onun da neden öttüğünü Kaido bile algılayamadı. Yakında bir açıklama gelir son bir kaç bölüme göre çok değerlendirmemek lazım.
 
Arkadaşlar 9kın+Oden+Minkler+Samuraylardan bahsediliyo. 20 yıl önce sadece 9kın ve Oden vardı. Siz 10 kişinin Kaidonun koskoca tayfasını nasıl devireceğini düşünüyosunuz? Adam bilmem kaç bin adamım var diyo. 10 kişiiii
 

Üye silindi 5781

Yanıldığın bi nokta var bu adamlar 10 kişi savaşırken karşı taraf koskoca tayfa kişi olay sadece kaptan ve 3 adamdan ibaret değil
Panel panel yorumladım.
Raizo'nun kafasındaki o meşhur yara oluşurken savaşın çok müthiş geçtiği ve aralarında çok güçlü bireyler barındırdığını söylemişti mangaka.Bu dediği kişiler Queen ile King.Savaş zaten dokuz kızıl kın tokat yediği için kaybedilmedi , Oden yenildiği için kaybedildi.Orası ayrı.Yoksa Raizo çoktan düşmüştü King'ten kaçıyordu.
Marineford'ta rütbesiz askerlerin ne anlamı var? Smile projesi vesaire o zamanlar yoktu.Rütbesizlerin hangi gücübden bahsedebiliriz
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık