Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 990: Tek Kişilik Ordu

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    252
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hunter x Hunter’daki saray baskınıyla buradakine bakınca insan kurgu yönünden ne kadar özensiz bir arc okuduğunu daha iyi anlıyor. Luffy aksiyona girip Oda’nın kafasındaki pozu verene kadar geri kalan tüm karakterler gerizekalı gibi davranmak zorunda galiba.

İyice sıkıldım seriden. Kafasındaki etkileyici sahneler dışında hiçbir şeyi umursamıyor sanki. Konuyu oraya bağlayabildiği sürece sıkıntı yok, geri kalan 15 sayfanın ne kadar boş olacağı umrunda değil. Hayır savaş alanında heyecan verici şeyler de oluyor aslında ama hepsi offscreen. Yukarıda mis gibi bi savaş var ama biz 12 yaşındaki çocukların izleyip gaza geleceği klasik tayfa sahnelerine maruz burakılıyoruz. Varsa yoksa son sayfaya koyduğu, 20 senedir aynı açıdan çizdiği “havalı” bitirici saldırılar. Şu sayının tamamını X-Drake’in pusuya düşmesine, Queen ve diğerlerine karşı koyup nasıl dayak yediğine ve ucundan da hayat hikayesine ayırsa, Luffy’ye ulaşana kadar yaşadığı çaresizliği ve hislerini falan bize gösterse zerre itiraz etmezdim.
Op'un sıkıntılarından birisi kurgunun organik olmaması, aşırı yapay geliyor artık. Bir şey olması gerekiyor ve oluyor. Sadece olay, yer ve zamanı önemli. Nasıl olduğu, karakterin yaşadığı süreç önemli değil.

Mesela Kid ve Killer tayfasının geri kalanını nereden buldu? Hiçbir şey göstermedi. Adam hikayeden birden kaybolup, ilginç bir şekilde Luffy'nin olduğu yerden çıktı. :D Neden ve nasıl oradan çıktı bunlar? Tayfasını topladıktan sonra niye dalmaya gitmedi? Nasıl topladı bunları göstersene. Tamam farklı yapıda seriler, ama Togashi'nin en sevdiğim yanı önemli olmayan bir karakteri bile doğal bir şekilde işlemesi. Karakterler en azından yaşanan olayların hep içindeler, bir fikirleri, bir tepkileri oluyor en azından. Op'ta orta dünya'Da uyanmayı bekleyen ırklar gibi olayın geçmesi gereken yeri ve zamanı bekliyor.

Şöyle bir şey de yap demiyoruz yani. Biraz Luffy'den uzaklaşıp diğer karakterleri işle. :oleyo:

https://www.reddit.com/r/OnePiece/comments/9wdcay
 
Şaka bir yana Drake mantıklı davranmış ve ortamdan iyi tüymüş.Yalnız Luffy'nin bu kadar çabuk güvenmemesi lazım.Ona güzel bir sebep bulmalı yoksa Squardo gibi kazığı çakan çok olur Luffy'e.Az konuşsun beni ikna et falan desin yani Luffy.
luffy serideki en düz, tek çekirdek işlemcili karakter. banane olm ne yaparsan yap der diye düşünüyorum
 
Her şey o kadar sembolik ki, herhangi bir duygu alamıyorum. Zoro'nun, direkt devin kafasına slash çakmak yerine topuzunu kesip beklemesi, Jinbei'nin düşen topuz parçasını(!) tutması, o ortamda herkesin Luffy'nin sözlerini dinleyip sırıtması falan. Hele bu kısım çok komiğime gitti. Sanki 2 yıllık eğitimden yeni döndüler. 2. bir PX sahnesine ne gerek vardı? Vur geç işte. Artık durumlar farklıymış. Hadi ya!
Çok soğudum çok. Bir an önce ölümüne dövüşlere geçilmesi, birilerinin ölmesi falan lazım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık