Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Yaşadığınız Paranormal Olaylar

Bu Konuda Düşünceleriniz Neler?

  • Paranormal olaylar gerçek olabilir.

    Kullanılan: 27 17.2%
  • Paranormal olaylar gerçektir.

    Kullanılan: 23 14.6%
  • Hayır hiçbiri gerçek değil.

    Kullanılan: 30 19.1%
  • Her şeyin bir açıklaması vardır.

    Kullanılan: 38 24.2%
  • Bir şeyler olduğu kesin ama ne olduğunu bilmiyorum.

    Kullanılan: 11 7.0%
  • Net bir fikrim yok.

    Kullanılan: 12 7.6%
  • İlgilenmiyorum.

    Kullanılan: 16 10.2%

  • Kullanılan toplam oy
    157
Bilenler bilir, çoğu kültürde cinler şeytanlar vs düğün festival eğlence gibi şeylerle de anlatılır. Bkz Dante'nin Cehennemi

Nitekim bizde de dev kazanlarda kendilerine has şeyleri pişirip yerken yine dev davullarla eğlence yapan varlıklardan söz edilir. Bunların bir adı var ama konuyu başka tarafa çekeceği için zikretmeyeceğim. Ben hep küçükken cin olduklarını düşünürdüm. Bu olayları yaşayanlar da öyle lanse ederdi siz de öyle kabul edebilirsiniz.

Öncelik bu varlıklar hakkında biraz daha bilgi vereyim. Bu varlıkların kişileri evlenmek için aklıyla oynayıp kaçırdığı söylenir. Veya aklıyla oynar ve gezgin olmasını sağlardı ıssız yerlerde tek başlarına hayat sürmeye başlarlar vs. Kadın suretinde gözükenler genelde devasa göğüsleri ile gözükürmüş. Gerçekten devasa mide bulandıracak kadar... Kimi söylentilerde yerler sürünen kimi söylentilerde dizlere kadar. Cinlerle mücadele ettiğini iddia edenler olduğu gibi aynı şey bunlara karşı aynı mücadeleyi gösterdiklerini söyleyenler, avcı olduklarını iddia edenler mevcut. Söylentiye göre bunlar bir tür iğneye belirli sözler okurlarmış ve eğer bu iğne ile o varlığı yaralayabilirlerse o varlığı emirleri altına alırlarmış. Ancak ilk avcıların büyük bir şansızlığı! olmuş. Daha doğrusu bu "cin"lerin laneti demek daha doğru olur sanırım. Bu ilk avcılar baılarını köleleştirdiklerinde çoğu ölümle yüzleşmiş veya ağır bedeller ödemişler. Çünkü bu sıradan bir kölelik değilmiş. Örneğin cine beni koru emrini verdiklerinde cin onları öldürüyormuş. Bana bir tas su getir dediklerinde adamı göle atıyormuş vs. Bir nevi her ne isterse tersini yapıyormuş. Ama mutlak olarak emri kaale alıyormuş (kısa bir araştırdım Türk kültüründe farklı isimlerde böyle yaratıklardan söz ediliyor)

Herneyse bu olayı ben yaşamadım. Bu yüzden ilk etapta yazmamıştım. Yaşayan anneannem. Şahit olan annem, teyzelerim dedem vs. Oldukça kalabalık bir güruh yani. Biz de bu aynı olayı hemen hepsinden duyduk.

Bir gün köyde şidddetli yapış var. Rüzgar çığlık atıyor. Annem ve bir kardeşi uyuyamamış diğer kardeşler uyumuş. Her neyse rüzgarın çığlığı bir kadının sesine dönüşmüş. Ama bu kadın tanıdıkmış. Bir komşunun sesiymiş. Ancak rüzgarla karışık gelen bu ses annem ve teyzemi korkutmuş elbet. Kendi aralarında bu kadar yüksek sesle anca o yaratığın bağırabileceğini söyleyip hem birbirlerini korkutmaya çalışıp hem de içten içe kendileri korkuyorlarmış. Derken büyük annem ve dededimin konuşmasını duymuşlar. Dedem büyükanneme bağırıyormuş. Bu saatte ne işin var gidemezsin diye. Dışarıdan yükselen ve büyükannemi çağıran ses bir anda kesilmiş artık. Ancak büyükannemin zihninde rüzgarın çığlığı devam ediyor olacak ki ısrarla gideceğim başına kesin bir şey geldi deyip ağlamaya başlamış. Ama dedem izin vermemiş. Annelerinin bu çıldırmış halini duyan annem ve teyzem o sesin artık yaratığa ait olduğundan eminlermiş. Uyanan tüm kardeşlerle annelerini sakinleştirmeye çalışmışlar. Dedem de kapıda nöbet tutmaya başlamış. Nihayet sabah olmuş. Gün ağarıp hava açınca ilk iş komşuya gitmiş. Komşu kadın ve kocası şaşırıp kalmış. Gece kıyamet vardı nasıl gelip de çağırayım demiş kadın. Büyükannem inanmayıp bir de o gelip sormuş. Aynı cevabı alınca bunu da malum yaratıklara yormuşlar. Eskiden bu tür olaylar çok olurmuş. Hayatın bir parçasıymış bir nevi. Bu yüzden hepimizin dedesinde ninesinde çoktur böyle hikayeler.

Bir cin kitapta şöyle konuşturuluyor "Eskiden insanları korkutup tanrıya sığınmalarını sağlar onların korku ile imtihan edilmesine sebep olurduk. Artık insanlara bunu yapmamıza gerek yok onlar birbirlerine her türlü zulmü yaparak bizim görevimizi yerine getiriyorlar."
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 18)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık