Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Yapımlarda Suç Unsurları

Yapımlarda Suç Unsurlarına Yer Verilmeli midir?

  • Evet.

    Kullanılan: 33 63.5%
  • Hayır.

    Kullanılan: 19 36.5%

  • Kullanılan toplam oy
    52
Adam milletin kendi beğenilerine göre toplumsal meseleler, hele de azınlık meseleleri hakkında atıp tuttuğu tartışmayı gerçek bir zemine çekmiş işte.
Olayları çok farklı okuyoruz bence, insani değer yargılarımız o kadar farklılaşmış ki ortak zeminde buluşmak için gereksiz bir tartışmanın ortasına girmeye mecburuz gibi.
 
Geçenlerde bir arkadaşım, galiba bu fakülte için idi, para karşılığı doktora tezi yazmıştı birine. Bir günde falan yazmıştı ve çocuğun olayla hiç alakası yok, matematikçi adam :D.
Eğer tez danışmanından onay aldıysa (tez sürecinin her aşamasında) , intihal sınırının üzerinde intihal yapmadıysa, intihal yaptığı kısımlar intihal koşullarına uygunsa ve tez savunmasında bu tezi satın alıp sahtekarlığı yapan kişi tezini jüriye tam anlamıyla savunup tezini kabul ettirdiyse eğer dünyanın her yerinde tezi verir. Bütün akademilerde tez kabul sistemi böyle. Tezi kendisi yazması daha kolay olurdu açıkçası. Ayrıca bir günde tez yazacak adam anasının karnından daha doğmamıştır. Hadi doğdu diyelim tez süreci öyle bir süreç değil. Bir de doktora tezi diyorsun. Ki tez savunması dediğim şey sunum gibi bir şey değildir. Bildiğin savunma. Akademik camiada değişikler oluyor. Akademisyenler, araştırma görevlileri, sekreterler vs vs geliyor gidiyor. Dekanlar, rektörler geliyor gidiyor. Bu ülke skandallarıyla meşhur zaten maalesef say say bitmez ama bu dediğin pek gerçekçi değil. Bu arada bizim bölümde dersler güya 30% ingilizceydi ama dersler 30%'dan çok çok daha fazla ingilizceydi. Buradan selam olsun bari 30% yazmasaydınız orijinalini yazsaydınız. Hazırlığı geçemeyip başka okullara gitmek zorunda kalanlar oluyordu. Bir de hep en güzel kızlar gidiyordu üzülüyordum :D

Not : Aklı olan iletişim fakültesine girmez. Gidin enerji sistemleri mühendisliği, endüstri mühendisliği, endüstriyel tasarım, gaz, petrol metrol bir şeyler okuyun üzerine kendinizi de geliştirin. Paranın dibine dibine vurun. Bir de iş bulmanız daha kolay. Şartlar çok daha iyi toplumsal statüsü yüksek. İletişimci olup ağzınızı açmadan itin götüne sokulacağınıza karşınızda önünüzü iliklesinler. Sırf mesleğimi söyledim diye terörist, vatan haini ilan edilmişliğim ve paraları götürdüğüm iddia edilmişliği var benim daha önce ki alakam yok hem terörizmle, vatan hainliğiyle hem de parayla. Bu arada keşke parayla olsa hayır demem. Çünkü para yok işi bile zor bulmuştum malum ülke şartları neyse Silivri soğuk bir de kış geliyor :D
 
Son düzenleme:
Her ***u yedikten sonra kurtulacağın bir suç. Saçmalık... Yarın bir gün film olarak "Yeni Köpeğim Max ve Onun Acı Geçmişi" filmi çıkarsa şaşırmam. Nihayetinde köpeklere karşı bile suç işliyoruz, evet tecavüz. İnsanın aklı almıyor ama yaşadığımız dünyada pedofili ve tecavüzler hep oluyor. Küçüklükten öğretemezsen böyle olur. Erkek evladını aç oğlum amcana pipini diye büyütürken, Kız evladını indir eteğini başıma orospu mu olacaksın diye büyütürsen. Elbet ileride o erkek tecavüzcü olup sağa sola da sallar, o özgüvensiz kızın sesi de çıkmaz. Sevgiyi göstermek için bile olsa küçükken aşılanan değerler saçmalık.
 
Çocuk istismarına girer o zaman bu durum. ABD'de falan da çok popüler bu çocuk güzellik yarışmaları. South Park'ın bu konuda bi bölümü vardı. Onu hatırlattı bana.
Çocuklar ve veliler onay vermiş, o kısmına biz karışamayız. Zaten dizi aslen Netflix dizisi değil, onlar sadece yayınlama hakkını almış. Alınca da dizinin posterini değiştirmişler. Bana göre posterin değişmesinde art niyet var, orijinal poster buydu çünkü.

 
Çocuklar ve veliler onay vermiş, o kısmına biz karışamayız. Zaten dizi aslen Netflix dizisi değil, onlar sadece yayınlama hakkını almış. Alınca da dizinin posterini değiştirmişler. Bana göre posterin değişmesinde art niyet var, orijinal poster buydu çünkü.

Çünkü sex satar mı deniyordu bu tarz durumlarda?
 
Çünkü sex satar mı deniyordu bu tarz durumlarda?
Meselenin bu olduğunu da düşünmüyorum. Olay tamamen sansasyon yaratmakta bana göre. Bu poster olayı olmasa, bu diziden kaçımızın haberi olurdu? Mesela ben çok dizi izliyor olsam da, Netflix dizilerini izlemem genelde. Bu mevzular olmasa, bu dizinin de adiniya duymazdım ya da çok sonra duyardım. Adamlar sadece bir poster değiştirerek bedavaya dünya çapında hem dizinin, hem de kendi markalarının reklamını yaptı. Bu hareket adamlara 2 abone kaybettirdiyse, 5 tane kazandırmıştır.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık