Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 985: Yeni Onigashima Projesi

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    250
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kiku nun ağlamasının nedeni yıllardır dostu dediği aynı anda o kızgın yağda öleceği kişiyi öldürmesi.Tüm yaptıklarına rağmen gene ağır gelmesi normal.
 
Bölüm bence müthişti.

En başta kapağın ayrı bir havası var. Mangaka mesajı veriyor. Bu üçü ilerisi için aynı WB ve Roger gibi bir ilişkiye sahip olacaklar. Ben hiç ihtimal vermiyorum ki harbi düşman olsunlar. Kaido'nun inişinde üçünün parmağı olacağı kesin.

Sonrasında Kanjuro ve Kınların karşılaşması oluyor ve müthiş aforizmalar kasılıyor. İzo, başsız savaşçılar haa muhteşem bir şekilde çizilmişler diye tepki veriyor. Kanjuro da durmaz tabi yapıştırıyor siz eziklere benziyorlar diye laf çakıyor. Ve İzo'ya sen de sırf başlamadan bitmiş bir savaş için geldin ha diyor... Raizo araya giriyor bizim başlarımız hala yerinde diyor. Yani hala umudumuz varın başka bir şekilde söylenişi...

Sonraki sahnede Kiku olaya giriyor ve yine müthiş aforizmalar kasılıyor. Kiku: Benim kılıcımca verilmiş yaraların ahirete göçünceye kadar kalacağını Çok iyi biliyorsun di mi? Tıpkı bahar üzerine sinip kalan kış gibi, sana işleyecek olduğum yara ruhuna gazap getirecek!! Babaaba :D Yav bu bölüm Kiku'ya hayran oldum. Hem sözleri hem de sondaki o kılıcından kan damlama sahneleriyle müthişti.


Sonraki sahnelerde Luffy ile Yamato arasındaki konuşmalara geçiyor. İşte daha öncesinde de söylediğim gibi Ace ile de açılmak istemiş ama yapamamış. Buradan iki şeyi anlıyoruz. Ace Wano'da iken Luffy'nin kullanabildiği kadar b.haki kullanamıyordu. Diğer taraftan Kaido'nun kızı olmasına ve bir sürü şeye şahit olmasına rağmen bunu Yamato da bilmiyor. Ya da biliyor ama Luffy'nin bunu yapabileceğini düşünmüyor. Luffy ise çok basit bir şekilde ben halledeyim diyor. Sanki ip çözecekmiş.:D Bu oğlanın bu umursamazlığına bayılıyorum. Yamato ise durumun vehametini anlatmak için 20 yıldır bu kelepçeler bende diyor. Ben o kelepçe işinin hemen çözüleceğini düşünmüyorum. Yamato tayfaya gelecek. Ve gelecek olmasının nişanesi olarak arc sonu adadan çıkarken Luffy tarafından bir şov olarak çıkartılacaktır. Yani arc boyunca o kelepçeler bence çıkmaz.

Sonrasında Kaido'nun konuşmalarına sıra geliyor. Kaido işte Hükümet'in yaptığı hareketin anlamsız olmadığını yani Shichibukailiği kaldırmasının anlamsız olmadığını bunun bahsi geçen Hükümet'in yeni silahı ile alakalı olduğunu ve bunun da Hükümet'in kendilerine olan özgüveni yansıtmaları açısından manalı bir şey olduğundan dem vuruyor.... Sonra da ama bunun hakkında endişelenmeye gerek yok biz de Big Mom korsanları ile ittifak kurduk ve aynı zamanda Antik Silahların peşindeyiz diyor. Bu antik silahların hikayeye çok etki edeceği artık aşikar ve bu bölümle artık bir şeyi daha anlamış oldum. Yonkouları fazla abartmışız.

Zamanında Crocodile da antik silah arıyor diye onu eleştirdiğimi hatırlıyorum. Buradan kendisine bir özür borçluyum. Crocodile gibi kaliteli boss cidden az çıkar. Yonkouların güçleri muazzam ama yine de sınırlı. Onlar bile antik silah ele geçirme planları yapıyorlar. Hatta bunu bir de ittifak olarak yapmayı planlayanları var... Herkesin bir borusu var. Dof'u da yermiştim... Onun ki biraz daha küçük Kaido ile Big Mom'ın ki daha büyük sadece ama aynı şeyi çalıyorlar. Şu ana kadar WB, Roger kalitesinde bir korsan görmedik. Büyük ihtimal Shanks ile bir ihtimal Teach o kaliteye erişecek. Luffy de zaten Allah'ın emri.:D

Neyse konuyu fazla dağıtmadan devam edelim... İşte Kaido, One Piece'i bulacak olan biziz diyor.

Bu arada öncesinde Kaido, biz dünyadaki en büyük gücün yani antik silahların peşindeyiz diyor ve ardından başka bir deyişle dediği sırada araya Big Mom'ın sahnesi giriyor orada konu dağılıyor gibi oluyor ama Kaido sözünü tamamlıyor.... One Piece bizim olacak diyor. Benim anladığım, Big Mom ve Kaido One Piece'i , Antik silahlar olarak görüyorlar...

Tabi Luffy orada sessiz kalır mı? One Piece benim lan işinize bakın çekiyor..:D

Sonrasında bu Antik Silahların tüm dünyayı kaosa korkuya boğacağını söyleniyor. Bu da hasret kaldıkları şiddet dünyası oluyormuş. Yani Kaido ve Big Mom , özellikle de Kaido kaosu istiyor. Zaten bu bir çok kere söylendi. Kaido gücünden emin olduğu için güçlünün hayatta kaldığı kanunsuzluğun kol gezdiği bir korsan imparatorluğu kurmak istiyor. İşte bunun için de Denizcilerin ve Dünya Hükümetinin erişiminden uzak şelale ile kaplı doğal bir orman olan Wano'nun bu Korsan İmpartorluğu olacak yer olarak düşünüyor.

Tabi bu noktada Orochi hey hey Çicek başkenti benim dediği sıra Kaido'ya orta kesen King ile çok soğuk net ve ani bir sahne ile Orochi'nin kafasını alıyor. İsterse Orochi yaşayacak olsun ya da olmasın burada önemli olan şey o sahne. Oradan araya girip yok Orochi, Kaido'nun hakkı değildi bunun hakkıydı bölüm diyenlere ise bir şey diyemiyorum. Olayın güzelliği burada kimin hak ettiğine bakmıyor bu dünya olan oluyor. Soğuk ve ani.. beklenmedik. Tabi bu sahneyi çok daha etkili kılacak olan şey Orochi'nin harbiden ölmüş olması olacaktır. Kaido hiç düşünmeden aniden kafasını aldı. Ve sahnenin çizilişi olsun, King'in çizilişi , Kaido'nun çizilişi, Big Mom'ın sadistçe gülüşü olsun her şeyiyle mükemmel.

Kaido için ne Kozuki ne Kurozimi hiçbir anlama gelmiyor.

İlgimi çeken başka bir şey o sahnede Luffy'nin yine başka bir kalenderliği. Orochi'nin kafasını uçurmuş ona bir an bile tepki vermiyor doğrudan hedefe odaklı bir şekilde, Momo'ya...


Son sahnede ise Kaido, Onigashima'yı, Çicek başkentine taşıyacağını söylüyor. Harbiden fiziksel olarak taşıyacaklar gibi geliyor bana. Yani o ada , Onigashima yani kuru kafa hareke geçecek gibi geliyor bana...

Son sahnede ise Kiku'nun sahnesi, kılıcından kan damlamış olması duyguyu iyice hissettirdi ama arkadaşı olarak gördüğü adamı biçmenin göz yaşı mı o onu tam anlayamadım.



Son sahnedeki Luffy ve Ymaato'nun tepkileri ise müthiş uyumlu olduklarını gösteriyor.:D Bu kız tayfaya gelsin...
 
Ya kız yamato olmaz ya.Hala alışamadım bu isimde böyle hoş hatun görmeye.Yamatiye falan diyelim buna
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık