Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tür dediğin RPG, combat sistemi ise sadece oynanışının nasıl olacağını belirler. Yukarıda saydığın oyunların tamamı kaliteli bir combat sistemi ile bana göre çok daha fazlası olurdu. Yoksa RPG'leri kim sevmez.
Türden kastım,RPG oyunlarının içinde bulunan Turn based sistemi RPG kriterini oluşturan bir etkendir ve kimlik kazandırır,yani RPG türünün ögeleridir.Bu türün kimliğini oluşturan ögelerin kendisi oynanış mantığıdır.O yüzden saydığım oyunların kendi arasında ayrılan türlerinde oluşturucu ve kimlik kazandıran ögeleri vardır.

Şu konuda haklısın,RPG'yi RPG yapan en önemli unsurlar; sana sunulan evrende özgürlüğünü sonuna dek kullanabilmek,sebeb ve sonuçlarını etkisini etkili olduğunu görmek ve hissetmek,diyaloglar gerçekçi ve kaliteli olabilmesi,keşfetme ögelerinin kesinlikle olması,karakteri özelleştirilmesi,özelleştirilen karakterlerin bir değişiklik kazanması(bunlar;kozmetik ve güç) ve en son olarak oynanışta sana verilen özgürlüktür;lakin bunu her firma beceremiyor. Turn based sistemi de görüldüğü kadar kolay değildir.Bunu beceremeyen insan vardır.Turn based sisteminin bir sürü kötü örnekleri var,bunu becerebilenleri de var.Örneğin;
  • Divinity Original Sin I ve II
  • Mutan year zero ( Rpg soslu bir oyun olsa da turn based başarılı bir oyun)
  • X com serisi (Fanları tarafından çokça övülen bir oyun, bir zamanlar oynamıştım;ama zamanında bu tip turn based sisteminin yabancısı olduğum için erken bırakmıştım. Casual oyuncu olduğum zamanlardı. :) )
  • Darkest Dungeon
  • Stone shard
  • Final fantasy serisi
Bir de bunun en iyi RPG oyunları var onları zaten biliyorsundur.
 
Bunlar boş muhabbet.Açın iki Ds oynayın da keyfiniz yerine gelsin.
Dark Souls oynamak bir oyuncunun kendine kattığı en büyük deneyim ve değerdir. :sapkali:
İS MY LİFE!!

Salla DS'yi Witcher oynasınlar.
Kartopu savaşı iyi gider.

Şu Witcher serisinin 3. oyununu oynadım;ama yarıda bırakmıştım o zamanlar korsan oyun oynamanın cezasını çekiyordum tabii, :hhh:
devamını getirmemiştim,sonra oyunu Triglogy paketini satın aldım;lakin yine devamını getiremedim.Aynı görevleri oynamak çok sıkıyor beni.İyi oyun;ama zamanında yarıda bıraktığım için listemde 8. sıradadır kendisi.Belki daha da düşebilir. Şuan Final Fantasy deneyimleye başladım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 27)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık