Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Donquixote Doflamingo vs. Charlotte Cracker

Donquixote Doflamingo vs Charlotte Cracker


  • Kullanılan toplam oy
    334
Feat muhabbeti bize kesin sonuçlar verse bile değerlendiremezsin çünkü adil bir değerlendirme olmaz.Kata ayna dünyasında birebir dövüş içerisine girdi hatta adil olması için kendine yara bile verdi.Fakat Doflamingo 2 vs 1 dövüş çıkardı ve bunun dışında tüm adayı karşısına alarak meyve tekniği kullanıyordu.Eşit bir düzlemde değerlendirilemez kısacası.




Altını çizdiğim yer hariç Doflamingo hepsini bireysel gücüyle elde ediyor.Aslında bu çoğu lord için hatta dövüştüğünü gördüğümüz çoğu karakter için de geçerli bir durum.Bu konuda da iddialıyım sonuna kadar.Koca bir ülkeye çöreklenmesi ve başta kalması krallık kurması tamamen kendi kişisel gücüyle alakalı.Ülkeyi ele geçirirken bile bu meyvesini zekice kullanmasıyla oluyor.
Vergo gibi bir koramirali ancak güçle astın yapabilirsin.Doflamingo'ya sır yüzünden kutsallar suikast düzenlemiş ama öldürememişler bunu bireysel güçle yapabilirsin.Almış olduğu yeraltı patronu koltuğunu,kutsalların parasına çökmek gibi işlemleri güçle yapabilirsin başka birşey ile değil.
Bu saydıklarının tamamı G4'e karşı ezildiğinde buhar oldu. Birebirde sana yardım edecek güçler değil bunlar. Ben öyle bir güçten bahsediyorum. Bireysel olarak da Dof YK3 diyebileceğim bir seviyede zaten. Azımsanacak bir tarafı yok.
 
OP güç dengesinin olmadığı ve hikaye akışına göre işleyen bir seri. O yüzden A B yi yenerse, B de Cyi yenerse, A kesin C yi yener diyemiyoruz. Bu nedenle OP gibi hikaye serilerinde karakterin hikayedeki rolüne bakmak lazım. :)
Dof hikayedeki önemine göre Garp'ın, Ray'in hatta bir amiralin önüne konulabilir öyleyse? Ne diyelim şimdi onları da mı aldıralım :D
Dediğinde haklılık payı var ancak bunun da makul sınırları var. Dof asla sağ kol seviyesi alacak bir güçte değil. Olmayacak da. Croco da öyle. Taş çatlasa YK3.
 
Dayanıklılık dayanıklılık diyorsunuz da dof 1 kong gun, 1 rhino sneider, 1 tane de yılan saldırısı yedikten sonra ayağa kalkamaz hale geldi. Leo bazooka yedikten sonra baygın numarası yaptı. Luffy kazandığını sanıp bırakınca dof kaldı ayakta. Rakibine zarar verdiği de yok dayanıklılığıyla kazandığı da yok. 20 dk luffy’i uzakta tutup zamana oynadı ona rağmen yenildi.

Anket onun değil biliyorum da katayla kıyaslayan olmuş. Kata 2 kong gun ve 1 rhino sneider yedikten sonra sırtı yere bile değmedi ve luffy’i dövmeye devam etti. Dof dizlerinin üstünde zor durup uzaktan iplerle dövüştü 3 darbeden sonra. Yani dayanıklılığa bile baksanız zaten dof kata ligi değil.
Gamma knife da demeyin. Kata mızrak yedi, 3 saat kan kaybetti. Onun dışında 3 saat normal luffy’den, 40 dk snakeman’dan darbeler aldı ve 11 saatin yorgunluğu var. En fazla eşit olabilir dof.

ayrıca açlık konusunda da durum tam tersi. Luffy’nin tıpkı dof gibi handikapta olduğu mangada söylendi ikisi tarafından. Kata karşısında ise luffy karnı şişene kadar mochi yedi gear 4 açmadan önce. Ondan önce de zaten dövüşmüyorlar kata mızrakla kovaladı çocuğu. Sıkılıp uyanış açınca 3 saniyede dövüşü bitirdi.
________

cracker ise kimsenin yemediği bi saldırıyı yedi. Luffy boundman’dan daha iri modda yaptı o tekniği yani kong gun’dan falan daha güçlüdür doğal olarak. Uçurduğu mesafeye bakılırsa leo bazooka bile zayıf kalıyor.
Vücudu dof’tan dayanıksızsa bile 10 saat boyunca nami+orman+luffy’le dövüşüp 1 kere darbe almamış bi kişiden bahsediyoruz. Dayanıksız diye dövüşü kaybetmez.


Mangadaki atmosfere, karakterlerin (luffy dahil) konuşmalarına ve düşüncelerine bakarsak cracker daha tehlikeli gösterildi. Doflamingo’yu zamanında yenecek mi diye saate bakıldı. Mangada okuyucuya da hiç luffy’nin yenemeyeceği biriymiş gibi gösterilmedi. Cracker’de ise şöyle bi sahne var:
http://www.mangareader.net/one-piece/838/8

Üstünlüğü çok belli. Zaten okuyucu o zamanlar “nasıl yenecek lan bunu” diye düşünürken nami’nin yağmuru çıktı. O da yetmedi tamir edilmesinler diye luffy bisküvileri yedi. Bunları yapmaya zamanları olsun diye bi de orman yardım etti. Yardımla da değil çok saçma kurallarla yenildi adam. Plot için olduğu net ortada.

dof’ta yoktu bu his. Tamam organları deşildi dövüşten önce ama notmal şartlarda luffy’nin yenemeyeceği biri olsa luffy’i de tam güç çıkarırdı oraya ama ikisi de handikaplıydı. 3 saat gear 4 açabilirdi luffy ama 20 dk’da bitti. Halk yardım etti ama zaten luffy kazandığını sanıp bırakmak yerine dof duvardayken son vuruşu yapsa halkın yardımı da şart değil. Dof dövüşündeki dış etkenler adanın son 5 dk’da kurtarılması için uzamasını sağladı. Cracker’deki dış etkenler luffy’nin kesinlikle kaybedeceği bi dövüşü kazanmasını sağladı.
 
Zor bir vs sonucu Doffy alır gibi, sonuçta adam Dressrosa'da kafes açıp enerji tüketmesine rağmen Law ile Luffy'ye karşı 1v2 attı.
 
Zor bir vs sonucu Doffy alır gibi, sonuçta adam Dressrosa'da kafes açıp enerji tüketmesine rağmen Law ile Luffy'ye karşı 1v2 attı.
Kafes açmanın enerji tükettiğini nerede gördük? Meyve yeteneğini kullanmak, ne kadar güç tüketiyor? Gura Gura'yı ilk defa kullanan Tiç, meyvesini ölümün eşiğinde defalarca kullanan Wb gibi örnekler varken, Dofy'nin gibi bir H. Haki manyağı için çokta bir şey ifade ettiğini sanmıyorum kafes açmanın.
 
Kafes açmanın enerji tükettiğini nerede gördük? Meyve yeteneğini kullanmak, ne kadar güç tüketiyor? Gura Gura'yı ilk defa kullanan Tiç, meyvesini ölümün eşiğinde defalarca kullanan Wb gibi örnekler varken, Dofy'nin gibi bir H. Haki manyağı için çokta bir şey ifade ettiğini sanmıyorum kafes açmanın.
Yetenek kullanmanın güç tükettiği kesin yahu.Ha denizde şu olur bir şey olmaz.Kuyuda bir kova olur o zaman konuşulur.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık