Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 965: Kurozumi Hanesi'nin Komplosu

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • Okumaya doymadım.

    Kullanılan: 146 73.7%
  • Okuyup geçtim.

    Kullanılan: 44 22.2%
  • Okuduğuma pişmanım.

    Kullanılan: 8 4.0%

  • Kullanılan toplam oy
    198
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gitti ya ziyaretine. Turp gibi gördü babasını

Ona bir şey olursa da Yasunun geçeceğini düşünüyordu zaten başa
Durumu her an değişebilir,Yasu'nun geçeceğini düşünmesi de kendisinin pek fazla ülke ve ülke yönetimiyle ilgilenmediğini gösteriyor gibi.
Bakalım Wano'ya dönünce ne olucak.
 
Durumu her an değişebilir,Yasu'nun geçeceğini düşünmesi de kendisinin pek fazla ülke ve ülke yönetimiyle ilgilenmediğini gösteriyor gibi.
Bakalım Wano'ya dönünce ne olucak.
Ilgisi yok zaten yönetimle. Sonrasında shogunlugu düşünüyor hale geliyor Roger gemisindeki hale bakılırsa
 
Yalnız bu kılıç karartma olayından sonra seride 2 kara kılıç gördük biri Ryuma biri Mihawk. Hatırladıklarım... Ne Rayli ne Shanks ne Fuji karartamamış. Oden bile dağı taşı kesmiş karartamamış... Bi değişik.
Bu kılıç karatma işi kılıçla bütünleşme, kılıca saygı duyma, ona ruh verme gibi algılanabilir. Yani Ryuma, Mihawk ve zoro bunlar için kılıç savaş aleti, kendini savunma gereci değil olaya Shanks, Rayleigh yada Roger, yada Oden gibi bakmıyorlar. Kılıca atılan bir çizik namusuna şerefine onuruna sürülmüs bir lekedir bunlar için ( bu noktada bir ornek anlatayım kitap okumayı severim seven bi çok kişide vardır. Ama kitaba saygı duymak, özenli kullanmak, ilgi göstermek başka bişeydir. Yeri gelir bardak altı niyetine kullanmışlığim vardır bu yüzden anlattığım özelliklere sahip bir abiden çok fena azar işitmiştim adam çocuk sever gibi ilgi gösteriyor, saygı duyuyor kitaplarına.) Bu açıdan bakıldığında kılıç karartmak böyle bir hassasiyetin zamanla kılıcın kararmasına demir ,çelik vs. bir aletten saygı duyulan bir sanat eserine dönüsmesidir.
Yada odanın ortaya atıp sonra öksüz bıraktığı (çocuklarından) konulardan biridir.Kendisi bile unutmuştur yaw öyle bir olay var mıydı nerdeydi, hangi sayfadaydı bu mevzu aman kafa iyiyken bahsetmiştim iste...
 
Son düzenleme:
@Riful Bege için yorum yapmamışsın heykelini dikerler mi ?
Aslında dikerlerdi ama Kaptan Bege buna yönelik oynamıyor. Eğer biri gizliden şahit olduysa istemeden heykel sahibi olabilir ancak.

Kaptan Bege bir iş yapacaksan sadece yap düsturundan yola çıkan kişiliği nedeniyle düşmüş ülke Dressrosa'yı bir felaketten ve hatta yok olmaktan kurtardı ama kimselere duyurmadı. Biliyorsunuz canlı yayın ile tüm ülke halkının gözüne sokarak yapanlar var bu işi. Hayatlar üzerine oynanan kan ve şiddet dolu oyunları bir tv şovuna dönüştürenler var. İşte bu yüzden Kaptan Bege gönlü ve kendi büyük bir adam. Sadece ailesi tarafından sevilmek ve saygı görmek ona yeter. Bir de biricik baldızını bulsa tam olacak.
 
Kusura bakma ama keyifle normal Denizci askerlerini öldüren biri ne kadar karizma olursa olsun, değersizdir gözümde.
Birilerinin değersizleştirilip, birilerine değer katılması yönündeki dediklerine katılıyorum ama, bu sayıda bir ölüm olduğunu gösteren bir ibare yok. Nitekim iki nokta daha var:

1-Bu adamlar birbirlerinin direk düşmanları. Sayıda da geçtiği gibi doğal düşmanlar. Denizcilerin öldürmesi ne kadar doğalsa öldürülmesi de o kadar doğal bir olay.

2-Roger söylediğinden denizcilerin adaya geldiğini anlıyoruz. Yani hiç bir korsanı geçtim hiç bir insan kendisine saldırana iyi gözle bakmaz. Saldıranları pataklamak da gücün varsa gayet doğal bir sonuçtur.

.....

Konu nerelere gelmiş :D

WB ve Roger'ın gerçek bir savaşa girişeceğini sanmıyorum ufak bir çatışma, bir kılıç tokuşturma vb. bir şey olabilir, bu konuda bir beklentiye girmek sanki bir hayal kırıklığını beklemek gibi. WB'nin kesiklerinin Roger kaynaklı olmadığını düşünüyorum hala, Roger'ın potansiyel gücü gösterildikten sonra bana göre daha da netleşti. Bu ikisi arasında yaşanacak bir savaş bir kaç çizikten daha fazla sonuca gebe ve bu sonuçlar bu ikilinin ileride oturup sake içerek konuşamayacakları bir noktayı doğurur.

WB konusunda da forumda çoğu kişinin kanının kaynadığı gibi ve hatta Oden gibi adam bir çaylak değil. Korktuğu için denizcilere saldırmamazlık yapmıyor ya da çok iyi, çok koca yürekli bir insan olduğu içinde bunu yapmıyor. Vakit kaybı olarak görmesi gayet normal. Bunun yanında WB oluşumuna daha devam eden bir kaptan ve direk denizcilerle gireceği bir sürtüşme bu konuda bir ayak bağı.

Roger'ın kişiliğine dönecek olursak da leş bir kişilik değil. Daha Roger'ı tanımadık bile. Büyük ihtimal Oden Roger'ın gemisine bindiğinde burada Roger'ı karalayanların çoğunun dediklerini utandıracak bir karakter ortaya çıkacak hazır olun. Luffy'i de birebir takip etmesek, kulakdan dolma bilgilerle, denizciler tarafından anlatımlarıyla ya da küçük fb'lerde görsek direk leş karakter diyebilirdik, Oda bu konuda ikilem yaratmaktan bıkmadığı gibi buna düşen insanlarda düşmekten bıkmadı :D Shanks diyenlerde çıkmış adam WB'nin gemisine giderken denizcileri hedefiyle arasına girdikleri için dövmedi mi? Belki de öldürmüştür! Sözün kısası daha net görmediğimiz bir Roger karakterini sadece yorumlayabiliriz, leş diyemeyiz. Sonra FB'ler ilk başladığında Oden'i kötüleyenler gibi adamın gerçek kişiliği ortaya çıksa da buna devam ederek kendimizi mangayla çelişir duruma düşürürüz
 
Evlendikten sonra Reis değişti. Mafya babası olmanın yanında artık bir aile babası. Daha çok kahramanlık yapacak çoooooooook.

O yüz değiştiren kadın WG/CP ajanı. Bak 2. kez söylüyorum forumda. Öyle çıkarsa hakkımı vereceksiniz. :(
Cadının planı hazırdı, fikirleri aşıladı, cebinden de hiçbir şeymiş gibi hebi hebi meyvesini öylece çıkarıp masaya koydu. Mane mane meyvesi de tam ajan meyvesi zaten. Unutmam bunları, iki şahidin var artık.
 
Binbeşyüz surat nenenin Oden'in yerini alıp ölmüş olabileceğinden bahsedilmiş. Kafadaki soru işaretleri tatminkar bir şekilde giderilirse neden olmasın ama çok fazla sıkıntı var. Bu kadın bu iyiliği niye yapsın? Başka bir meyve gücü ile etki altına alınsa ve zorla yaptırılsa desek, acı çekerken elbet bayılacaktır meyve gücü kontrolünü kaybedince gerçek şekline bürünmeyecek mi? Oden bunu niye kabul etsin? Bunca zaman memleketini niye boşlasın yine mi hafıza kaybı? Arcın başından beri ilmik ilmik işleyerek Oden'in ölümüyle tavan yapacak olan drama bizleri hazırlayan mangaka Oden'i gerçekten sağ bırakır mı? Ölü olarak kalsa daha iyi gibi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık