Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 954: Bir Ejderhanın Kanatlarında

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    190
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben Law'ı fazlaca gizli kapaklı çizdiğini düşünüyorum ya. Neresinden tutarsam elimde kalıyor. Öncesinde bahsedilen Law'ın tehdidi vardı. Şimdi ise sizin plana uyacağım diyor. Üstelik Hawkins'in "Hasır Şapkalarla güzel ittifakın var, Wano'ya iyi niyetlerle geldin. Fikrin değişti mi? diye sormasıyla "Bana bir şey sorma" demiş olması daha çok düşündürüyor.

İyi niyet ve fikirden kastı nedir??

Luffyler ile arasının bozulacağını hiç düşünmüyorum. Law düşünse bile Luffy müsade etmez ki bunun bilincinde olabilecek kadar zeki Law.

Kelepçe olayı daha sonra verilecek geçmişle çözümlenir umarım ancak tahminim ya PH da ki gibi sahte kelepçelerdi. Buna hazırlıklıydı. Ya da anahtarları aşırdı. Sonrası Law için kolaydı, galip gelip Hawkins'in her şeyi anlatmasını sağladı. Sohbet ettikleri süre boyunca kapı kapalıydı.

Kapıyı açansa gelen kişi. Plana uymaktan bahsettiğini söylediği kişi de gelen kişi. Bilmiyorum aklım karışık. :bilmem:
Drake olabileceği kadar Oro'da Kyoshiro diye savunanlar da vardı. Hatta daha uçuğu Teach diyen bile var. :oleyo2:
Teach mi yok artık. Buggy bile daha mantıklı gelirdi bana :hhh:
 
Zoro'nun Shusui'yi geri vermesi bence Oda'nın, onu elde etmesinden beridir planladığı bir şey değil. Wano-Japonya ile ilgili fikirlerine ikinci dünya savaşı sırasında öldürülen dönemin Japon generalleri ve askerlerinin yanlarında taşıdığı kılıçların düşman askerlerince alınması'nın bir yansıması bence. Burada iki farklı şekilde mesaj vermek istemiş olabilir: sonuçta tüm dünyaca takip edilen bir manga japonların en hassas olduğu konulardan birinin işlenmemesi kendi içinde taşıdığı burukluğu hiçe saymak olabilirdi ve bu yüzden ilk olarak belirli ağızlardan wano-japonya halkı için kılıçların değerini vurgulayıp ölen birinden bunu çalmanın ne kadar kötü olduğunu anlatmış oldu. Sonra da Zoro'nun sergilediği davranışın(Bunun hırsızlık kısmını kendi ağzından Moria'ya yüklettiği için de Zoro'yu bu yolla kötü davranışın kötü olan kısmından soyutladı) hem kılıcın ölmüş olan sahibi için hem de bu değerlerle yaşayan Wano-japonya halkı için ne kadar önemli olduğunu vurgulamış oldu. Kara kılıç olayı da dahil geç fikirlerdi. Zoro'nun kararı bu yüzden yapay durdu bende.
Geç fikirlerin çoğu Oda'nın hassaslığından dolayı Wano'da karşımıza çıkacak gibi bu yüzden... Ek olarak tayfadaki diğer karakterin figuran rolü alması da bu yüzden muhtemelen.
 
Çeviri malesef doğru değil. Verilmek istenen anlamı vermek yerine, içinde ejderha geçen bir cümle koyup anlamı tamamen yok etmişsin. MS'de ve JB'deki bölüm ismi tam olarak aynı olmasa da verilmek istenen anlam aynı. Bölüm adı, zaten güçlü olan birşeyin daha da güçlenmesi anlamına gelen bir deyimmiş Japoncada. Yani zaten Kaido ayrı bir belaydı, bir de BM ile ittifak oldular. Birdi iki oldu misali. Bir çevirmen olarak anlamı aktarabilmek elzemdir. O sebeple anlamı tamamen bozmak yerine, ingilizce sitelerdeki gibi birebir çeviriyi koyup alta not düşülebilirdi. Birebir çeviri yapıp alta deyimin orjinal anlamını açıklayıcı bir not düşmek en mantıklısı. Çünkü hem bu deyimin Kaido'nun bir ejderha olmasından ötürü önemi var, hem de bunu karşılayacak bir deyimimiz yok. Çeviri şöyle olabilirdi: "Ejderhaya kanat eklemek/vermek gibi" ya da "Ejderhada kanat bitmesi (çıkması/yeşermesi anlamında) gibi".
Tamam.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık