Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bunu yazmayacaktım. Sen yazınca artık geri adım atamam. Rosi net çocuk istismarcısıdır.
Beyazsakal ise dünyanın en sapık en ahlaksız adamıdır o zaman. Adam kadınlı erkekli her yaş grubunu istismar ediyor gemisinde.
Rosi çocuk istismarcısıysa, Shanks çocuk istismar kralıdır.
Gerçekler ortada. :bilmem: Hiçbiri bir Jiraiya değil tabi.
 
Kesinlikle. Kral sadece tuzaklarına düşmüş rolü yaptı orada. Ava giderken avlandı hepsi. Toki Toki no Mi'ye dua etsinler, 10 yıl sonrasını düşünemiyorum. Şimdiden herkes reisin aile hazinesinin peşinde.
Seri sonunda Nami'nin Momo'ya varma ihtimali Sanji'ye varma ihtimalinden daha fazla. :D
 
Hani şu kısacık cümlede düzeltilecek bir ton hata var ama kırmızı çizgim Rosinante olduğundan sadece o kısma odaklanayım.

Mesleğini (ki bu meslek bir ada dolusu insanın canını kurtarmayı da içine alıyor) yapan adamın "hain" diye adlandırılması için hater değil, hardcore hater olmak gerekiyor.

Yani "hater" konusunda haklıydın, cidden yanlış demişim.

Rosinante'nin, Donquixote ailesinin kötü planlarını durdurmak için, Marine'e sızdırması, "hainlik" değil, "kahramanlıktır" sadece.

Ama mırın kırın edersin diye aha bak sözlük tanımıyla geliyorum.

"(ha:in), Arapça ḫāʾin
1. sıfat Hıyanet eden (kimse):
"Bu anlayışsızlığa ve bu vatan hainlerine vahvahlanır, acır gibiydiler." - Tarık Buğra

2. sıfat Zarar vermekten, üzmekten veya kötülük yapmaktan hoşlanan (kimse):
"Siz galip olduğunuz için cesur ve hain görünüyorsunuz." - Aka Gündüz

3. sıfat Kötü niyeti olan.

4. ünlem Sitemli bir seslenme sözü:
Hain! Biz seninle böyle mi konuşmuştuk?"

Sanırım 2,3 ve 4'ü tartışmamıza gerek yok. Bu yüzden 1. Tanıma odaklanıyorum. Bak bu da hıyanetin sözlük tanımı;

"1. isim Kutsal sayılan şeylere el uzatma, kötülük etme veya karşı davranma, hainlik, ihanet.

2. isim Güveni kötüye kullanma, aldatma, vefasızlık:
"Hıyanetini görmediğin bir kadın hakkında fena tabirler kullanmaya hakkın yok." - Peyami Safa"

Sanırım ilk açıklamayı tartışmamıza gerek yok. İkinciye odaklanıyorum. Hani orada da konuşulacak çok bir şey yok. Çünkü devamında geçen "kötüye kullanma" ifadesi olayı bitiriyor. Çünkü Rosinante'nin kötüye kullandığı bir şey yok. Ama mırın kırın etme diye "güven" kısmına değineyim.

Donquixote ailesinde güven denen şey tek taraflı bir şeydi. Aile üyeleri bocchan'a güveniyordu ama Doflamingo dediğin şahıs "aile" dediği bireyler için "benim için ölmek için yetiştirilecek" diyecek kadar sadece manipülasyona odaklı, piyon sevdalısı bir adam.
Kalkıp burada güvenden bahsedeceksen tabi tartışılacak çok şey olur ama o saatten sonra "hater"la tartışmanın bir anlamı kalmaz.
Kardeslik baglarinin kutsalligini yikarak bir yorum yapman seni fandan oteye goturmuyor maalesef. Bu aciklamalarin benim icin bir anlam etmiyor uzgunum. Cunku full subjektif yorumluyorsun. Bende sana aciklama yapayim bay Corazon Fani.

Kardeş, anne veya babadan en az birinin ortak olduğu kişilerin birbirlerine göre durumuna verilen addır. Kardeşler erkek ya da kız olabilirler. Birçok toplumda kardeşler anne babalarıyla birlikte aynı ortamda oynayarak ve eğlenerek çocukluklarını birlikte geçirerek büyürler.
İhanet kavramı kişiden kişiye farklı şeyler ifade etse de bazı davranışlar artık herkes tarafından ihanet olarak kabul ediliyor. ... Bu tür ihanette genellikle bir başkasından etkilenme ya da hoşlanmadan çok,
planlı programlı aldatma durumu gerçekleşiyor.

Ben hater degilim. Hardcore haterda degilim. Bu durumunuda aciklayayim "karekterime laf gelmesi uzerine karsidaki haterlikla suclayip isin icinden cikma" durumu.
 
Kardeslik baglarinin kutsalligini yikarak bir yorum yapman seni fandan oteye goturmuyor maalesef. Bu aciklamalarin benim icin bir anlam etmiyor uzgunum. Cunku full subjektif yorumluyorsun. Bende sana aciklama yapayim bay Corazon Fani.
Kardeşlik bağı?
Gözlerinin önünde, çıkarları için babasını öldüren canavarla sırf birkaç geni ortak diye zorla kutsal bir bağ kurmaya çalışmak...
Bu nasıl bir vicdansızlık.
 

Üye silindi 1004

Dof aile dediği şeyi harcamaktan zevk alacak caninin teki. Ailesi Dof için hikaye. Dof'un sevdiği bir insan olduğuna da inanmıyorum. Monet hariç. Monet ölünce dağıttı çünkü.
 
Kardeşlik bağı?
Gözlerinin önünde, çıkarları için babasını öldüren canavarla sırf birkaç geni ortak diye zorla kutsal bir bağ kurmaya çalışmak...
Bu nasıl bir vicdansızlık.
Karsida ki kisi halen seni kardes olarak goruyorsa ve sana kardeslik duygusu besliyor sende bu olayi/duyguyu kullanip onu ifsa ediyorsan uzgunum bu ihanettir. Safini belli etse tamam ama yok arkadan hancerleme olayidir bu.
 
Manipulasyon nasıl yapılır bilmem ama teori çürütmeyi biliyorum örnekleri öne sürmem yeterli.
Yahu Doflamingo'yu neredeyse tecavüzcü bile yaptılar. :D Hayır, madem bu kimseyi sevmiyordu neden annesi için ağladı? Annesinin ölümü Dof'u çok etkilemedi mi? Neden Pica'ya güldükleri için sinirlendi? Neden Doflamingo gibi birisinin kral olması için çalıştı o kadar kişi? Karşılık hiç mi değer verme durumu yoktu? :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık