Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 745: Kuş Kafesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yeraltı limanı kullanılarak ülkeden çok rahat çıkılabilir. Doflamingo buna bir çözüm düşünmüş müdür acaba?
 
Kapak

- Brook Robin'in sahip olduğun tüm iç çamaşırlarını görüyor. Robin fanı Brook antifanı MoP'a selamlar.:a:

- Şarlatan Luffy elbise kovasını Sanji'nin kafasına boşaltıyor haliyle Sanji de sinirleniyor.

- Duruma şahit olan Zoro'nun keyfi yerinde görünüyor.

- Nami / Elbise / 5-6 / Tuzak...

Sayfa 3

- Diamante düşük seviye asilere karşı meyve yeteneğini kullanıyor. Lakin göründüğü kadarıyla kılıcını çekmemiş.

- İsyancıların üzerinde Trebol'un yapışkan sümüğünün olmaması dikkatimi çekti.

- Cücelerden biri dışardaki kapışmayı izliyor.

Sayfa 4


- Gladios'u nasıl atlattığı meçhul olan Kinemon, Leo G dövüşünde Kyros'un Doflamingo'ya ulaşmasını sağlamak için kendilerini kurban eden iki cüceyi(isimlerini anımsayamadım) kurtarmış görünüyor.

- Aynı şekilde Kyros'un saraya çıkmak için kullandığı asansörle aşağı inmiş gözüküyor. Bu veriye bakarak Kanjuro'nun nerede olabileceğini az da olsa öğrenmiş oluyoruz.

- Burada sorulması gereken soru şu; Kinemon asansörü koruyan Leo G'yi kandırarak mı atlattı yoksa onu alt edebildi mi? Leo G'nin görev yerini terk etmiş olması olasılığı da var ama bu olgu diğer seçeneklerden daha az olasılık değerine sahip.

- Zoro kayanın üstüne çıkmış kaya adamın orada olabilme ihtimalini değerlendiriyor.
Bölüm Sayfası;
İntihar Kumandoları;

Sayfa 5

- Gerçek Doflamingo'nun ortaya çıktığı panelden bir önceki sahneye bakılırsa Pica'nın o bölgeye intikal ettiğini ve o esnada Pica'nın ense bölgesinde hareketlenmeler olduğunu çok rahat görebiliriz. Tahminime göre Doflamingo'nun kendisi başından beri Pica'nın içindeydi. Zira önceki sayıya bakılırsa o ortamda sadece bir tane Doflamingo'nun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Doflamingo'nun yoktan var olması gibi bir olasılık söz konusu olmadığına göre mevcut veriler ışığında en mantıklı açıklama bu görünüyor.

Daha önce üstü kapalı bir şekilde söylediğim beyanı tekrar etmeden rahatlamayacağım: Doflamingo'ya gebe Pica.(İnvictus'a saygılar.:D)

-Kyros sardırıyı farkediyor ama artık çok geç. Yüz ifadesinde teslimiyeti çağrıştıran bir ifade var.

Sayfa 6

- Geçen bölüm Luffy'den çok daha hızlı lanse edilen Kyros bu hafta ilginç bir şekilde Luffy'den yavaş resmedildi. Her ne kadar tek ayakla gardını alabilecek fırsat zamanı olmadığı yönünde açıklama getirilmeye çalışılsa da bu durumun çok saçma olduğu gerçeğini hiçbir şey değiştiremez.

Sayfa 7

- Daha önce altını çizdiğim üzere ailenin alt düzey yetkilileri liderleri Doflamingo'nun yetenekleri ve gücünün sınırları hakkında hiçbir bilgiye sahip değiller.

Sayfa 8

- Luffy'in ağzından aynı zamanda kol ve bacaklarından çıkan dumana bakarsak 2 yıllık zaman atlamasından sonra ilk kez(hatırladığım kadarıyla) full beden "G2" modunu kullandığını söylemek mümkün.

-Kürkünü "Armament" hakisiyle kaplayan Doflamingo'nun Jet Gatling sardırısını aldığı sırada kürkünün siyah renkte olmadığı görülüyor. Bu veriye bakarak çıkarılacak sonuca bakarsak, "Koka" savunmasının yapıldığı sırada savunma yapılan bölgenin siyah bir görünümde olup olmadığı tartışmalı bir durum.

Sayfa 9

- Luffy / K.Haki / Zamanlama... Bunun gibi şeyler işte.

- Eğer çizim hatası yoksa Jet Gatling sonrası klon Doflamingo'nun arkadan sardırısına maruz kalan Luffy'nin G2'si kapanıyor. İlginç bir durum.

Sayfa 10

- Kukla Doflamingo'nun gerçek Doflamingo'ya doğru yürümesi dışında kayda değer hiçbir şey yok. Gerçi bu bilgi de gereksiz ama sayfayı boş geçmeyelim.

Sayfa 11

- Pica ilk sırada Luffy olmakla birlikte taht odasındaki tüm istenmiyen parazitleri avuçladığı gibi dışarı fırlatıyor.(Doldurmalık)

Sayfa 12 - 13

- Law'un makam koltuğu kırılıyor.:(

- Gladius Baby 5'in yanında hazır bulunuyor. (Gereksiz ama ince bir ayrıntı)

Sayfa 14

- Son bölümlerde arkaplanda sürekli insan kovalayan hayvanlar var.

- Alttaki korsan kaptanın elbisesi ve bıyığı ve korsan bayrağıyla Beyazsakal özentisi biri olduğu yönünde izlenime kapıldım. (Bıyıklar aynı kaderi paylaştı.)

Sayfa 15

- İşaretlediğim yerlere bakarsanız tüm iplerin kasıtlı olarak ense bölgesine denk geldiğini görebilirsiniz. Bu veriye bakarak elimde kesin kanıtlar olmasa da sardırıda asıl hedefin sinir sistemi olduğunu, beyinciğe yerleşen ipliğin vücüttaki tüm sinirleri kontrol ettiğini dolayısıyla tüm bedeni kontrol ettiğini düşünüyorum. Çünkü dikkat ederseniz kurbanlar bunları ben yapmıyorum demiyor, "bedenim istemdışı şekilde hareket ediyor" diyor. Bu veri mevcut bir çeviri hatasıyla çürütülebilir ama ben tüm kurbanların sinir sistemini ele geçiren tek bir iplik tarafından kontrol edildiği hususunda iddaalıyım. Üstelik sardırının adı çok manidar "Parazit İp / İplik". Parazit sıfatı burada neyi niteliyor olabilir ki? Eğer kontrol kuklacılık ile sağlanıyorsa neden böylesi bir sıfat kullanılsın ki?
Üstelik sardırının önceki kullanımında da aynı kareler resmedilmişti.

Sayfa 16

- Sarayın üzerinde olduğu kolonlar taştan olduğu ve Pica da her türlü taşa hükmedebildiği için sarayın üzerine inşa edildiği temel aşağıya çöküyor. Çöküyor diyorum ama bu yanlış bir tabir çünkü Pica'nın asıl yaptığı şey kolonlardaki devasa taş yığınlarını özümsemek ve özümsediği bu taşları sarayın altına yerleştirerek sarayı adeta saf taştan bir kulenin zirvesine çıkarmak. Yani sarayı ulaşılamaz yapmak. İşaretlediğim noktalara bakarsanız sarayın zirvelenmesine vesile olan taş yığınının kolonlardaki taş parçalarının kendisi olduğunu görebilirsiniz.

- Tüm bu olaylar sırasında ortaya çıkan sarsıntının ilk evresinde Bastille hafif bir ürkme yaşıyor. Bazı arkadaşların bahsini ettiğin Bastille'nin ele geçirilme gibi bir olay yok anlayacağınız.

- Zoro'nun yeşille işaretlediğim noktada olduğunu tahmin ediyorum.

Sayfa 17

- Doflamingo'nun aşağıdaki sahnede de görüldüğü üzere ülkeye kuşbakışı baktığı haricinde kayda değer veri yok.(Gerçi bu da gereksiz ama belki görmeyen olabilir diye paylaşıyorum.)

Sayfa 18-19

- Bu sayfada kolonları yardımıyla şahlanan sarayın bir ileri safhaya çıkarak çiçek tarlasının üzerine çıktığını görüyoruz. Pica böylesi bir ortam yaratmak için ülkenin tümünden taş özümsemesi yapmış. Doflamingo şu an Rapunzel konumunda ona ulaşmayı başaran öpücüğü kapar.

-Bu sayfada fabrikanın sanıldığından çok daha büyük olduğunu görüyoruz. Öyle ki saraydan sonraki ikinci büyük yapı olan kolezyum fabrikanın yanında çok küçük görünüyor.

- Kolezyumdan bahsetmişken, işaretlediğim üzere kolezyumun yarısının yıkıldığını / yok olduğu gözlemleniyor.

Son olarak şu anki görüntüye bakılırsa Dresrossa'nın artık hiçbir zaman eskisi olamayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira ülkenin haritası baştan başa köklü bir değişime uğradı. Pica yenilgiye uğratılsa bile ufak çaplı birkaç düzelme haricinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

O değil de bu çalışma kitap yazmaktan bile daha ağır bir aktivite. Üstelik yapılan çalışmanın aslı kişiye ait olmadığı için pek de fazla haz yaratmıyor.
Ellerine sağlık, bunlar için ayrı bi sayfa aç diyen arkadaşa katılıyorum.
 
arada verilen filler bölümdeki peto peto cu doflamingo ile hükmetme üzerinde benzer özellikler sergiliyor.doflamingo iplerle sadece vücutu yönetmekle değilde direk hedefin beynine hükmediyormuş gibi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık