Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 744: Devrim Ordusu Kurmay Başkanı

Mangastreamde Second in Command diyor yani devrim ordusunun 2. adamı değil.Komutan Muavini demektir second in command.Sanırım second in command deyimini düzgün çevirmemişler.
'Komutan Muavini' ile '2. Komutan' yahut 'Kumanda Zincirindeki 2. Adam' aynı anlamdadır. O açıdan bir anlam farklılığı yok. Ha ne olur, Dragon'un şahsi işlerine bakan adam olabilir, Kumandan Muavini, Dragon'un Yardımcısı anlamında. Bleach'teki haschwald gibi olabilir ama ondan güçlü ishida gibi biri çıkabilir ama zannetmiyorum. :)
 
Devrimciler güçlü niye hükümeti yıkmıyor ? Sorusundan devrimcilerin güçsüz olduğu kanısına varılmış :T
Wb ile beraber diğer yonkoular gelse hükümeti yerle yeksan edebilirlerdi . Yonkoular güçsüz mü şimdi ? :/
O zaman yonkou adalarına girsinler bir zahmet :W

Ha , yonkouların amaçları farklı ondan yıkmıyorlar ! Savunmasına karşı , Devrimcilerinde doğrudan savaş açacak
kadar saf olduklarını sanmıyorum :T
Nasıl bir devrimden bahsediyorsak artık.
 
'Komutan Muavini' ile '2. Komutan' yahut 'Kumanda Zincirindeki 2. Adam' aynı anlamdadır. O açıdan bir anlam farklılığı yok. Ha ne olur, Dragon'un şahsi işlerine bakan adam olabilir, Kumandan Muavini, Dragon'un Yardımcısı anlamında. Bleach'teki haschwald gibi olabilir ama ondan güçlü ishida gibi biri çıkabilir ama zannetmiyorum. :)
Mahir belki devrim ordusunda bir sürü komutan var ve sabo bu komutanlardan birinin muavini.Olamaz mı?Komutan Muavini dersen bu mesaj verebilirsin ama devrim ordusunun 2. adamı dersen olmaz.
 
O konudaki kişisel düşüncemi yazdım zaten, yani bu konuda ayrışıyoruz. Aokiji Bisentoyu gövdesine aldığında kesin olarak o saldırıyı almadı aslında ' Saldırıdan yırttı ve bisentoyu dondurmaya kalktı ' gördüğümüz üzere, eğerki o buz meyvesi olmayaydı Aokiji aynı saldırıyı gövdeye alsa neyiyle kurtulabilirdi bir düşün ;)

Tek bu örnek bile yeter bunu düşünmem için. Haki olarak saldırı gücü dediğin gibi vardır ama bu yinede BB'nin meyvesinin yaptığı etkiyi yapmaz. Bunun kesinliği yok ama ben böyle düşünüyorum, meyvesiz o saldırılara dayanamayacağı kanısındayım. Yine Aokiji buz formunda kendine geldi, öbür türlü insani dayanıklılığı ile buna kıyaslaman bana saçma geliyor. Crocodile'da kum olduğundan hakili darbeden kendi ' Su ' olayı gibi hasar almadığı kanısındayım, çünkü direk meyve gücü iptal ediyor. Hakinin tam olarak böyle direk meyveyi iptal ettiğini görmedik o ' Lav ' ve ' Buz ' olayını gördükten sonra ;) Kişisel düşüncendir birşey diyemem tabi.

Vergo konusunda ise dediğim gibi Aokiji gibi kullanabilirde meyveyi savuşturabilirde saldırıyı Bisento'yu yemesine rağmen. Herif meyvesiz bile çok yetenekli, amirallerden eksiği olmazdı bence , hatta aynı kullanırdı meyveyi bu kadar haki kasmak yerine ona yönelirdi.
Aokiji meyvesine çok hakim ve bu yüzden bodoslama WB gibi yaratığın üstüne gidebiliyor.K.hakisi sayesinde saldırıyı görüp kendini ayırıyor.Ama logia olduğunu için bu güven var.Eğer paramecia olsa daha dikkatli,daha mesafeli dövüşür.Misal Issho böyle bodoslama dalmaz paramecia olduğu için.WB gibi hayvanatın 2 sağlam yumruğuna dayanan Akainu bisentoyu alsa ölebilir.Ama bu onu dayanıksız yapmaz.Çünkü yumruk yemek ile koca bisentoyu içine almanın etkisi farklı.Ben burada örneklerle Vergo'nun bir amiralle kıyaslandığında dayanıklılık konusunda zayıf olduğunu anlatmaya çalışıyorum.Yoksa Vergo'ya soksan o da ölür.Ama Aokiji'ye Sanji vursa bir bok olmaz,Vergo'ya vurduğunda ise duvara giriyor.Arada çok ciddi fark var.Burada Dof'u da örnek veriyorum çünkü Dof bile tam olarak amiral seviyesi değil ve o bile çizik almıyor Sanji'den.Amirale mümkün değil çizik atamaz.Sanji'yi falan geç ya.Marco vuruyor kan bile çıkmıyor düşün.WB korsanları 1.tümen komutanı adam.Jozu gibi saf güçte parmakla göstereceğin + elmas meyveli + b.haki sahibi bir adam bile anca ağzından kan getirebiliyor.Ve ben dahil bunu başarı olarak örnek gösterenler var :D Ama Jozu Vergo'ya bir çaksa aman Allah :D Sanji'den çok daha beterini yapacağı aşikar.Amiral dediğin adam Kuzan gibi Kizaru gibi Akainu gibi dayanıklı olmalı.Hani şöyle düşün bir futbol takımı var ofansif yönden muhteşem ama defansif yönden kötü.3 atsa bile 4 yiyebilir.Ama bir takım düşün defansif yönden de çok iyi ofansif yönden de.Bu takım gol yemeden 3 tane atabilir.Vergo defansı kötü olan takım olur sağlam bir logia yese bile.
 
Böyle akşam pazarı hesapları yapmayın işte arkadaş. Böyle verilerle bu kanıya varılmaz.

Devrimcilerin güç olarak zayıf olabilmesi ihtimalini kimse düşünmek bile istemiyor. Yahu bu adamlar çok güçlü olsa hükumete doğrudan savaş açarlardı. ama herifler bekliyor, bekliyor da bekliyor. Hükumetin zayıf düşmesini bekliyorlar, işlerini biliyorlar.
Sabo'nun da amiral seviyesi olmadığını söylememiz onun amiralle kapışamayacağı anlamına gelmiyor, bunu anlamakta güçlük çekiyor herkes. Amiralle kapışır evet, yara da bırakır, ezdirmez kendini AMA yenilir.
valla kac senedir bu forumda yorum yaptıgımı unuttum.düzgün bir kanıt görmeden sadece kurguya bakarak yüzlerce dogru degerlendirme yapmısımdır.kanıt kanıt diye tutturan adamlarınsa hep hüsran yasadıgınıda görmüşümdür.

çünkü kanıtcılara göre,karsıdaki adamın hayal gücü veya kurgusu veya o an bir anlık fan etkisiyle tasarısında degişim yapabilecek olmasının imkanı yoktur.

-mihawkta haki yoktur.
-doflamingoda haki yoktur.
-sabo ölmüştür.
-kadın yonko olamaz.
-kanıt yok tayfadaki adamlar güclensin diye kuma onları dagıtmadı.

böyle aklıma geldikce güncellesem bir sürü sıg fikir cıkar.

azıcık makul düşün,dünya tarihi okumuyorsun,shounen okuyorsun.ana tema güc ;) yok fikriylen yıkacak,neyi yıkıyor fikriylen agzını yüzünü dümdüz ederler.

dogru olan sey fikir ve güc bir olucak.yani dragon zaten wgyle savas halinde,kimbilir kac tane krallıgı ellerinden aldı,yaptıgı tek sey mariejoeya saldırmamak,ee onunda gücle alakası olmadıgı zamanının gelmesi gerektigini onca sene one piece okuyarak anlamıs olman lazım.

sadece tek bir lakap bile net herseyi ortaya cıkarıyor.neden devrimciler robine devrim ısıgı diyor ? bir düsün...çünkü devrim ısıgı yol göstericek,ne zaman rio okunur,korsan degil,gercekten o dili bilen ve sertifikası olan biri okur,o zaman dünya savası baslar.one piece bu.bizde bu arada luffynin maceralarını izliyoruz.

serinin adı narutodaki gibi bas karakterin adı gibi,luffy degil one piece...luffy kk olunca dünya one piece olmıyacak, wg yıkılınca olucak.

dogrudan savas acma tabirini gözden gecirirsen,zaten dragonun wgyle savas halinde oldugunu ve bir cok krallıgı aldıgını fark edersin,üstelik adamlarına sevinmeyin sadece bir savas kazandık diyen bir adam bu.

ve son olarak sadece suna cevap ver ?

babası rogerı ölümün kıyısına getiren,oglu en kötü rogera eşit olucak adamın,seviyesinin ne olmasını bekliyorsun ?

son olarak bu adam tarafından kücüklügünden beri yetiştirelen saboyla,sadece rayleighin 1,5 yılda luffye kattıklarını söyle bir asagı yukarı orantı yapıp tart ve su soruya cevap ver...

sence sabomu amiral alsa oha demek daha dogru olur,luffymi ?
 
yonko tümen komutanlarının en iyileri amirallere kafa tutamıyormu ?

tutuyor gördük,marco var,jozu var,beckman var.

sabonun bunlardan farkı ne ?

yok gibi duruyor.

kurguya bakarsak,isshonun elinden luffyi kim alabilir ?

ilginc, e.oda marcosundan tutta shanksına kadar 20 tane adam saymısken biz ,sadece sabo ve iki tane yancı göndermiş.ki herkez görüyor öyle bir olay olsa kim durdurur isshoyu.

yani neresinden tutarsanız tutun,sabo amirallere en azından denk dövüsebilecek bir adam.

devrim ordusu, korsanlar gibi iki ada alcam yatıcam derdinde degil,adam tüm dünyayı hedefliyor.

ama basındaki dragon, amiral gücünde diyen az ama, hadi yonko bile demeye cekiniyorlar ve chief of stafflarıda amirale bile denk dövüsemiyor .:ehe:
Yani demek istediğin Dragon İsshonun ada olduğunu biliyordu ve Durdurması için Sabo yetermi dedi diyorsun.
Dragonun adada işlerin böyle karışagından haberi yoksa . Buda demek oluyorki . Saboya güvencesi Dofiye yeter şeklindeymiş.
Amirali böyle her karaktere meze yaparsınız ilerde hayal kırıklığı yaşarsınız.
Artı Dragonu kimse güçsüzdür diye lanse etmemiş yorumlarda . Herkes kabul ediyor En az bir Amiral gücünde oldugunu. Kabul etmedikleri Sabonun amiral gücünde olduğu kanısıdır.
 
Sabonun güçlü olduğuna dair veriler var iken :/ Güçsüz olduğuna dair elde bir kanıt bile yok iken
Güçsüz gösterme çabası neden ? :T

Durmadan bu muhabbet dönüyor
" meyveyi yedi şimdi güçlendi , arenanın altı çürükmüş , burgess tınlamadı, o aslında şey 2.adam değilmiş o 2 ters yani hmm.. "
Bildiğin birine gıcık olmuş , çekemeyen ifadeler :/
 
Yani demek istediğin Dragon İsshonun ada olduğunu biliyordu ve Durdurması için Sabo yetermi dedi diyorsun.
Dragonun adada işlerin böyle karışagından haberi yoksa . Buda demek oluyorki . Saboya güvencesi Dofiye yeter şeklindeymiş.
Amirali böyle her karaktere meze yaparsınız ilerde hayal kırıklığı yaşarsınız.
Artı Dragonu kimse güçsüzdür diye lanse etmemiş yorumlarda . Herkes kabul ediyor En az bir Amiral gücünde oldugunu. Kabul etmedikleri Sabonun amiral gücünde olduğu kanısıdır.
kardeşim ben dragon saboyu gönderdi diye düşünmem.e.oda saboyu bu arcta joker diye gönderdi olarak yorumlarım.dragon diye gercek biri yok,e.oda diye var.adam dresrosada,luffynin sıkısacagını,dofun gücünü herseyi net yansıttı.

burgessi areneya gönderdi,herkez oha luffy burgess ve dofu arka arkaya nasıl alıyor dedi,yok meyveyi yer,yok söyledir böyledir bir sürü sey düşündük.düşünmedikmi ?

ama mangakanın inisiyatifi,saboyu göndereyim yeter oldu.adam geldi arenanın aklını aldı,dofun sampiyonu,ve teachin sampiyonu tasların altından cıkarken,sabo meyveyi yemiş,rebeccaya luffyi anlatıyordu.

diamante ve burgess gücsüz adammı ? degil,demekki hayvan olan sabo.ve bu adam üste logia bir meyve yedi.enteiyle ada büyüklügünde saldırı yapabiliyorsun.kimse o meyvenin gücünü anlamadı çünkü fikir sıg,ace gücsüz dokunan herkez yendi.adamı yenenlerin biri o günesi karanlıgın içine cekebiliyordu,digeri ise zaten hiyerarşik üstünüydü,ve orda bile,kardesine hamle yapıp cakallık yaptı.

ben adaletten yanayım,ne görüyorsam onu söylerim.son olarak dragon konusunu irdelememin nedenini anlamamısın.20 yıl calısmamıs,yatmıs,karı kız kumar takılmıs,rayleigh luffye seviye atlatıyorsa,dragonun o gücüyle saboyu bu göründügündende fazlası haline getirmiştir fikrini savunuyorum.1,5 yıl nere,onca yıl nere...:good:
 

Roronoa Zoro

Aokiji meyvesine çok hakim ve bu yüzden bodoslama WB gibi yaratığın üstüne gidebiliyor.K.hakisi sayesinde saldırıyı görüp kendini ayırıyor.Ama logia olduğunu için bu güven var.Eğer paramecia olsa daha dikkatli,daha mesafeli dövüşür.Misal Issho böyle bodoslama dalmaz paramecia olduğu için.WB gibi hayvanatın 2 sağlam yumruğuna dayanan Akainu bisentoyu alsa ölebilir.Ama bu onu dayanıksız yapmaz.Çünkü yumruk yemek ile koca bisentoyu içine almanın etkisi farklı.Ben burada örneklerle Vergo'nun bir amiralle kıyaslandığında dayanıklılık konusunda zayıf olduğunu anlatmaya çalışıyorum.Yoksa Vergo'ya soksan o da ölür.Ama Aokiji'ye Sanji vursa bir bok olmaz,Vergo'ya vurduğunda ise duvara giriyor.Arada çok ciddi fark var.Burada Dof'u da örnek veriyorum çünkü Dof bile tam olarak amiral seviyesi değil ve o bile çizik almıyor Sanji'den.Amirale mümkün değil çizik atamaz.Sanji'yi falan geç ya.Marco vuruyor kan bile çıkmıyor düşün.WB korsanları 1.tümen komutanı adam.Jozu gibi saf güçte parmakla göstereceğin + elmas meyveli + b.haki sahibi bir adam bile anca ağzından kan getirebiliyor.Ve ben dahil bunu başarı olarak örnek gösterenler var :D Ama Jozu Vergo'ya bir çaksa aman Allah :D Sanji'den çok daha beterini yapacağı aşikar.Amiral dediğin adam Kuzan gibi Kizaru gibi Akainu gibi dayanıklı olmalı.Hani şöyle düşün bir futbol takımı var ofansif yönden muhteşem ama defansif yönden kötü.3 atsa bile 4 yiyebilir.Ama bir takım düşün defansif yönden de çok iyi ofansif yönden de.Bu takım gol yemeden 3 tane atabilir.Vergo defansı kötü olan takım olur sağlam bir logia yese bile.
BB'nin Ace'in meyve gücünü iptal edip vurduğu saldırıya bak, direk öz bedene vuruyor ' Antisiymiş ' gibi iptal ediyor. Ace darbeyi alır almaz kan revan içinde, element falan yok ortada çünkü.

Jozu'nun Aokiji ye bir anda vurduğu saldırıya bak , Aokiji yinede buz olarak dağılıyor darbeyi almasına rağmen ve ani bir saldırı. Buzu kırılıyor ve geri birleşiyor, bir bakıyoruz geri birleştiğinde ' Dudağından kan ' çıkıyor, ama ilk başta kanlar çıkmıyor ( Bu da onu Ace'in aldığı darbeden farklı olduğuna işaret ediyor ) Yani ben orada Aokiji'nin meyveyle ilgili bir savunma yaptığını düşünüyorum, element ini doğru anda doğru yerde ayırabiliyor böylece saldırıdan az hasar alıyor. Ana bedene direk almıyor bu saldırıyı, bu yüzden Douriki açısından onun bir ölçüt olmayacağını düşünüyorum.

Yine Vista ve Marco saldırıyı attığında Akaiunu'nun lavlar yanda E.Oda çizmiş, bu demek oluyorki Lavıyla saldırıyı kaçırmış :cool:

Jozu vs Vergo da ise vur Allah olacağını sanmıyorum, herif full beden haki yapıyor. Crocodile'ın direnip artiz bir ifade takındığı yerde ( Gerçi orada kumu sayesinde yırttı diye düşünüyorum, Sulu bir vücuda aynı saldırıyı alsa geberirdi ) Vergo Jozu ile orta süreli bir maç yapar diye düşünüyorum.

Şunuda belirtiyim bu konu uzar gider, sonra devam edelim elbet konusu falan açılır :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık