Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 923: İmparator Kaido, Luffy'ye Karşı

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    336
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Garip değil işte.Ya dediğim gibi bir anda çok fazla haki kullandığı için kapatmak zorunda kaldı ki kapatmasa dressrosa durumuna düşecekti öyle çok yüklenmeye devam etse.Veyahut yine önceden dediğim gibi tek bir vuruş yapacağını söylediği için bütün gücüyle anaya vurdu formdan çıkıp Sanji'nin rehberliğine bıraktı kendini.
Tek vuruşta tüm gücünü tüketen haki mi olur yahu? Yok öyle bir şey. Kendisini Sanji'ye bırakma diye bir şey de yok. Öyle çizilmedi o sahne.
 
Tek vuruşta tüm gücünü tüketen haki mi olur yahu? Yok öyle bir şey. Kendisini Sanji'ye bırakma diye bir şey de yok. Öyle çizilmedi o sahne.
Law çok fazla haki harcadığını söyledi dresrrosada kullanırken ve hakinin biten birşey olduğunu gördük.Yani bir bardak b.hakiye sahipse bunu yonkou için bir anda kafaya dikmiş olabilir gayet mümkün ihtimali var.Yonkou bu tüm gücünle vurmak zorundasın b.haki de saldırılarına ekstra kuvvet katan bir güç.
 
1-) Haki için herkeste bulunan ama çok sıkı çalışmalarla ortaya çıkarılan bir şey olduğu tanımı yapıldı.

2-) 2 genel haki tipi içinde bir de nadir olarak bulunan H.haki var.

3-) Ortalama bir h.haki kullanıcısının hatta bilinçli olarak kullanmayanlar bile bunu saldığında ezik, iradesi zayıf insanları bayılttığını gördük.

Bunlara göre ve son bölümde de Kaido'nun Luffy'e yaptığı atağa göre , h. hakinin işlevinin rakibin hakisini doğal olarak bilincini bastırmaya yaradığı bir şey olduğunu düşünmeye başladım...

Luffy'nin balık adam adasında 50 bin kişiye hiç darbe bile vurmadan bayılttığını biliyoruz... Bu 50 binin normal hakiyi bile kullanmadığını düşündüğümüzde doğrudan hiçbir savunmaları olmadan bayıldılar. Üstüne Luffy'nin vurmasına bile gerek kalmadı.

Peki Kaido Luffy'e ne yapmış ola ki?

Kaido doğrudan h.hakisiyle Luffy'e baskı kurmaya başladı... Bu baskı doğrudan bilinci etkiliyor. Rakibin hakisini hiçe sayıyor. O yüzden Luffy g4'e girdikten çok kısa bir süre sonrasında bile nefes nefese kalmaya başladı. Sadece h.haki ile bile böyle bir baskı altındayken üstüne de bir de öyle bir teknik bu duruma düşmesine sebep olmuş olabilir.



H.hakide ustalaşmak bu yüzden b.hakide ya da k.hakide ustalaşmaktan daha önemli bir rol oynayacak. Ne kadar sert b.hakin olursa olsun , ne kadar iyi k.hakin olursa olsun rakibin çok yüksek seviyeli bir h.haki kullanıcısıysa sana haki üzerinden baskı kuruyor, ne b.hakin ne de k.hakin adam akıllı işliyor bu bilincine de baskı kuruyor. Luffy sanki havasız ortamda kalmış gibi nefes alıp veriyordu...

Bir de üstüne o topuzla öyle bir darbe gelince bu kadar kötü duruma düşmüş olması mantık kazanır.

Hem de böylece h.hakinin neden diğer iki tip haki çeşidine göre daha önemli olduğunun altı dolar...

Luffy bu arc bu haki tipinde gelişemediği sürece hangi tekniği çıkarırsa çıkarsın işlemeyecek gibi geliyor bana...

Hem Chinjao'nun söylediği lafın da anlamı dolar.

Chinjao: Nasıl bir Kral olmak istiyorsun?

Luffy: Korsan Kral!!!

Chinjao: Bu Denizlerde sayısız h.haki kullanıcısı var. Sen ve h.hakin onlarında üzerine çıkmalı... Lanet olası çocuk hayal görmeyi bırak. Yonkou ve Amiral'leri aşıp Roger'ı aşabileceğini mi sanıyorsun....

Bu düşünceye katkı sağlayacak Manga'da veriler olduğunu da düşünüyorum. Big Mom ile çarpıştığında da Luffy'e bu tarz bir şey oldu. O zamanlar Luffy'nin öncesinde çok yorgun olmasından dolayı böyle bir şey olduğunu düşünüyordum ama durum öyle gibi gözükmüyor. Big Mom da bu seviyede bir usta büyük ihtimal.

Yani çok usta seviyede h.haki kullanıcıları olan bu insanların karşısında durabilmek bile belli bir seviye gerektiriyor. O seviyede bir haki gücün yoksa karşılarında duramıyorsun. Yavaşça sindiriyorlar. Ne fiziksel gücün , ne diğer b.haki , k.haki ya da meyve gücünün bir anlamı kalmıyor.


Bu kadar hayvani özelliklere sahip Yonkou arasında tek kollu Shanks'in tutunabilmesinin izahı da bu olacaktır bence. Shanks b.haki ya da k.haki ya da fiziksel yönden diğer Yonkou'lardan geri planda da olsa da h.haki'de diğerlerine göre çok daha ileri bir seviyedeyse bu ister istemez diğer Yonkou'ların üst seviyede olan diğer özelliklerine bir kısıt getirecektir.
Vay çok güzel anlatmışsın hoşuma gitti,bence de böyle çıkmasa da buna yakın şeyler çıkacaktır
 
"Nasıl bir kral olacaksın, Kid?"

Babaaaa!

Not: Kid çocuk anlamına geldiği gibi Kidd'in de ismi olur, tek taşla iki kuş vurmuş reyiz ;)
 
Son düzenleme:
En çok zoro enel karşısında yığılınca,bir de luffy de böyle zoruma gitti la,ama bir yandan da adamın hakkını verdiği ve yonkou seviyesini böyle net gösterdiği için memnunum,ha birde şöyle bir şey var,ben yine bu arc sonu luffy nin power up alıp,toplu şekilde kaidoyu indireceklerini düşünüyorum,en büyük payı da son da bence luffy tek başına yapacak,bu olduğunda ise şimdi buraya güç seviyesini çok iyi belli etti oda diyip,anlamayanlar seriyi anlamamıştır dedikten sonra,kaido düşünce oda yine batırdı böyle güç seviyesimi olur diye ağlayıp zırlamayın bence,çünkü işinize geleni beğenip,işinize gelmeyeni beğenmiyorsunuz net,bu arada ben de seviye farkını böyle bekliyordum onu da söyleyim,sonunda ama işime geldiği gibi yorum yapmayacağım
 
İyi güzel yazmışsın da öncelikle Kaidou'da h.haki çıkması lazım bu yokken farazi tamamen bu söylemler ortada fol yok yumurta yok çünkü.Diyelim h.haki çıktı o zaman da bu durum yine alakasız.G4 formunun kapanmasının h.haki ile alakalı olması çok abes olur.Böyle olsaydı Dof yapardı Kata yapardı ne diye g4 ile uğraşsınlar.Ben bu durumun asıl nedenini spoiler konusunda açıklamıştım aynen kopyalıyorum şimdi.



Bu konuya da gelelim arkadaşlar ben açıklayayım size en iyisi kendi düşüncelerimi.Bölüm çıkınca daha net yorum yapacağım ama bunu aylar öncesinden söylüyordum.Eğer yine g4 formunun enerji bitip sönmesi durumu olduysa olay bariz.

G4 formunun süresi tamamen harcanan eforla yada hakiyle diyelim onu tam bilmiyoruz ters orantılı.Kaidoya ve koca anaya bütün enerjisiyle ve arka arkaya hiç soluklanmadan vurduysa o yüzden adamın form süresi bitiyor daha fazla o formda kalamıyor.Çünkü haki biten birşey Law'un dediği gibi.Haki yada enerji bittiği zaman formu da otomatik olarak kapatmak zorunda kalıyor.Koca anaya bir kez vuracağım diyen adam neyi var neyi yok ise onunla vurdu.O yüzden top kekte 2 dakika dressrosada daha fazla başka yerde çok uzun kullanması tamamen bununla alakalı.

Yoksa ne oldu yani Kaidou da ruh meyvesiyle ruhunu mu çekti hakisini mi çekti nedir olay ? :D H.haki haki emcüklüyor gibi komik şeylerle mi alakalı yani. :) Hayır alakası yok Kaidouda bunların hiçbirisi yok olay tamamen Luffy'nin kendi bedeninini çok daha fazla zorlamasıyla alakalı.Çok daha fazla zorladığından iki yonkou karşısında olduğu gibi böyle sönüp gidiyor işte g4 formunda.Form iptal oluyor kendiliğinden.
Kaido'da h.haki çıkacağı benim açımdan %100 net. Ayrıca ben bir nevi tahmin olarak yazdım. Tabi ki de net bir şey yok. Ama veriler bu teoriyi yapma açısından tutarlılık sağlıyor. Her şey birbiriyle oturuyor.

Dof ve Katakuri yapamadı çünkü o seviyede kullanıcı değiller. O seviyede kullanıcı olsaydılar bulundukları konumun üstünde Yonkou'lara kafa tutan karakterler olurdular. Luffy Dof ve Katakuri'nin h.haki seviyeleri arasında belirgin, uçuk bir fark yok.

Senin açıkladığın durum bence altını doldurmuyor. 2 saat boyunca Katakuri'ye karşı savaşan Luffy , NASIL bir şey yaparsa yapsın 2 dakkada da nefes nefese kalamaz. Sen Katakuri'de Kong Gun'a x haki yüklediyse, Kaido da 100x yükledi gibisinden bir mantıkla söylüyorsun. Bu anlamda bunu Katakuri de niye yapmasın? X haki güçlü vuruşta bile yamulan Katakuri 100x yedi mi ne olur? :D Böyle bir olanak yok. 1 saate 2 saat gibi rakamlar olsa tamam diyeceğim de 2 dakkaya 2 saat gibi bir uçuk fark var... Mangaka atakların gücü açısından da yansıtmıyor bunu.

Benim yukarıda yazdığım şeyler yukarıda siyah ile belirttiğim kısımlarına hepsine bir açıklama getiriyor. Ama sen ağır Dof fanı olduğun için pek sıcak bakmıyorsun Emre... Dof arkada kaldı, artık onu daha ön plana çıkaracak tarzda yorumlamaktan vazgeç bence... Diğer türlü ister istemez kendi mantığını kısıtlıyorsun.:S

Yanlış da anlama. Elbet etkisi vardır ama 2 dakka nere 2 saat nere?

Haki çekti felan da demedim. H.haki irade bastırıyor. Şöyle düşün... Arkana 50 kiloluk bir ağırlık bağlayıp koşmaya çalışıyor muşsun gibi... Bu her şeyine etki eder. İşte üst seviye h.haki kullanıcıları rakiplerini sürekli böyle bir koşul altında bırakıyor. Bu b.haki , k.haki, fiziksel güç, meyve kullanımından tut her şeye etki ediyor. Çünkü direk duyulara, iradeye etki ediyor. Bana göre en mantıklı açıklaması bu olur.

Bu Shanks gibi bir kolu olmayan 2 metre boyundaki adamın, Kaido, Big Mom ve WB gibi adamlara karşı nasıl durabildiğinin de mantıklı açıklaması olur. Shanks bu adamlardan bile daha iyi derecede bir h.haki kullanıcısı. O yüzden bir noktada onların diğer tüm kullanımları kısıtlanıyor...

@Tarafsızyorumcu

Sağolasın hocam...
 
Arkadaşlar, zoan kullanıcıları dövüştükçe çok daha iyi güçleniyorlar. Adam en üst seviye zoan meyvesine sahip. Hayvanların kralı ünvanına sahip. Belli ki en iyi zoan bu. Ayrıca en az 20 yıldır bu zoanla dövüşüyor. Kimlerle? çoluk çocukla değil başka yonkolarla amirallerle. Yani daha da güçlenmesine olanak sağlayacak kişilerle. Herifin normal vücudu da bu sebeple aşırı güçlü olmuş. Kral haki çıkmasa hiç şaşırmam. Bence çıkmayabilir de.

Luffy'i indirmesinin sebebi kral haki falan değil. Adamın fizik gücü yüksek. Hiç bir yonkoudan bu kadar fizik güç çıkmaz. Zira adamın ejderha meyvesi var. Doğal olarak en iyi fizik güce ve bu alanda güçlenmesine imkan veren bir meyvesi var.

Öyle bir fizik güç var ki;

10bin metreden düşüp başı ağrıyor. Çizik yok kafada! Peki bu ne demek? Kaido bir başka yonkouya vursa sadece başını mı ağrıtır yoksa kan alamaz mı? Pek tabii ki de alır. Aksi halde dövüşler hiç bitmez. Bu da şu demek: bu adam 10.000 metreden düşmeye denk ve üzerinde bir kuvvetle yumruk atıyor :mincika: Bırakın da luffy'e tek atsın :D Konu kral haki falan değil. Ne yaptı kral hakisi ile toprağı mı yumuşattı :) Adam fizik güçte zirve!

Bu yüzden Kaido'yu döverek indiremezsiniz. WB, depremin verdiği güç ile şok dalgası vurabilir Kaido'ya. Big mom, ateş ve yıldırım ile karşılık verebilir. Shanks? Muhtemelen kılıç teknikleri ile hasar verebilir. Demek ki bu adama yumruk değil başka şeylerle geleceğiz. Diğer yonkouların güçleri bize fikir veriyor:

E nasıl inecek? Önce bu hayvanatın meyvesi iptal edilmeli. Bir katakulli ile buna kairoseki takılacak. Adada luffyden iyi yumruk atacak adam yok. Luffynin yumruğuna da bana mısın demiyor. Koka bile basmadı. Demek ki yumruk ile inmeyecek oda bize bunu anlatmış oldu. Geriye kalan yöntemler:

(Shanks'in gücü) Keseceksiniz: Kaidoyu kesebilecek adam var mı? Luffynin yumruğunda içeri göçen vücut iyi bir kılıç ustası tarafından bence kesilebilir. Kesme ihtimali olan kişiler de Wano'da yoksa geriye bir shanks, mihawk, rayleigh kaldı. Ya bunlar gelecek ya da zoro, shutenmaru falan deneyecek.

(Bigmom'ın gücü) Yıldırım: En büyük avantajımız bu. Nami'de bigmom'ın en iyi 2 gücünden birisi var. Üstelik buna top yedirtip devasa boyutta şarzlayabiliyor. Üstelik hasar alma ihtimali de yok. Kaido inmese de zayıflayacaktır. Tepkisiz kalacak değil ya. Başka bir yonkonun en iyi güçlerinden biri sonuçta.

(Bigmom'ın gücü) Ateş: Kinemondan çok daha güçlü kılıç ustaları çıkacaktır. Zoronun ateş kesme tekniğini öğreneceği kesin. Hatta bence bu ateş kesme tekniği sırf kaidoyu durdurmak için geliştirdiler. Ateş sanjide, luffyde, kinemonda, zoro'da (olacak) var. Ama yeter mi? Şuan nötr diyelim.

(WB'nin gücü) Şok dalgası: Kimde var bu güç? Zoro'nun rüzgar teknikleri birer kesici şok dalgası. Yeter mi? Yetmez. Belki Law, diğer kılıç ustalarından bir şey çıkabilir. Veya Luffy elizabello gibi şok dalgası vurmayı öğrenmeli.

Su: Nefessiz bırakmak adına yağmur shiryuu gibi birileri çıkıp kestiğinde su balonu içine alan teknikler gösterebilir. Havadaki nemi bu şekilde belki kullanabilirler. Zaten Jinbei yolda. Islatıp yıldırım da vurdurabiliriz.

Diğer elementleri de bir şekilde kullanabiliriz. Jozuyu düşünün. Döve döve inecek biri miydi? Hayır. Adamı dondurarak aradan çıkardılar. Kaidou da böyle yenilecek.
 
Arkadaşlar, zoan kullanıcıları dövüştükçe çok daha iyi güçleniyorlar. Adam en üst seviye zoan meyvesine sahip. Hayvanların kralı ünvanına sahip. Belli ki en iyi zoan bu. Ayrıca en az 20 yıldır bu zoanla dövüşüyor. Kimlerle? çoluk çocukla değil başka yonkolarla amirallerle. Yani daha da güçlenmesine olanak sağlayacak kişilerle. Herifin normal vücudu da bu sebeple aşırı güçlü olmuş. Kral haki çıkmasa hiç şaşırmam. Bence çıkmayabilir de.

Luffy'i indirmesinin sebebi kral haki falan değil. Adamın fizik gücü yüksek. Hiç bir yonkoudan bu kadar fizik güç çıkmaz. Zira adamın ejderha meyvesi var. Doğal olarak en iyi fizik güce ve bu alanda güçlenmesine imkan veren bir meyvesi var.

Öyle bir fizik güç var ki;

10bin metreden düşüp başı ağrıyor. Çizik yok kafada! Peki bu ne demek? Kaido bir başka yonkouya vursa sadece başını mı ağrıtır yoksa kan alamaz mı? Pek tabii ki de alır. Aksi halde dövüşler hiç bitmez. Bu da şu demek: bu adam 10.000 metreden düşmeye denk ve üzerinde bir kuvvetle yumruk atıyor :mincika: Bırakın da luffy'e tek atsın :D Konu kral haki falan değil. Ne yaptı kral hakisi ile toprağı mı yumuşattı :) Adam fizik güçte zirve!

Bu yüzden Kaido'yu döverek indiremezsiniz. WB, depremin verdiği güç ile şok dalgası vurabilir Kaido'ya. Big mom, ateş ve yıldırım ile karşılık verebilir. Shanks? Muhtemelen kılıç teknikleri ile hasar verebilir. Demek ki bu adama yumruk değil başka şeylerle geleceğiz. Diğer yonkouların güçleri bize fikir veriyor:

E nasıl inecek? Önce bu hayvanatın meyvesi iptal edilmeli. Bir katakulli ile buna kairoseki takılacak. Adada luffyden iyi yumruk atacak adam yok. Luffynin yumruğuna da bana mısın demiyor. Koka bile basmadı. Demek ki yumruk ile inmeyecek oda bize bunu anlatmış oldu. Geriye kalan yöntemler:

(Shanks'in gücü) Keseceksiniz: Kaidoyu kesebilecek adam var mı? Luffynin yumruğunda içeri göçen vücut iyi bir kılıç ustası tarafından bence kesilebilir. Kesme ihtimali olan kişiler de Wano'da yoksa geriye bir shanks, mihawk, rayleigh kaldı. Ya bunlar gelecek ya da zoro, shutenmaru falan deneyecek.

(Bigmom'ın gücü) Yıldırım: En büyük avantajımız bu. Nami'de bigmom'ın en iyi 2 gücünden birisi var. Üstelik buna top yedirtip devasa boyutta şarzlayabiliyor. Üstelik hasar alma ihtimali de yok. Kaido inmese de zayıflayacaktır. Tepkisiz kalacak değil ya. Başka bir yonkonun en iyi güçlerinden biri sonuçta.

(Bigmom'ın gücü) Ateş: Kinemondan çok daha güçlü kılıç ustaları çıkacaktır. Zoronun ateş kesme tekniğini öğreneceği kesin. Hatta bence bu ateş kesme tekniği sırf kaidoyu durdurmak için geliştirdiler. Ateş sanjide, luffyde, kinemonda, zoro'da (olacak) var. Ama yeter mi? Şuan nötr diyelim.

(WB'nin gücü) Şok dalgası: Kimde var bu güç? Zoro'nun rüzgar teknikleri birer kesici şok dalgası. Yeter mi? Yetmez. Belki Law, diğer kılıç ustalarından bir şey çıkabilir. Veya Luffy elizabello gibi şok dalgası vurmayı öğrenmeli.

Su: Nefessiz bırakmak adına yağmur shiryuu gibi birileri çıkıp kestiğinde su balonu içine alan teknikler gösterebilir. Havadaki nemi bu şekilde belki kullanabilirler. Zaten Jinbei yolda. Islatıp yıldırım da vurdurabiliriz.

Diğer elementleri de bir şekilde kullanabiliriz. Jozuyu düşünün. Döve döve inecek biri miydi? Hayır. Adamı dondurarak aradan çıkardılar. Kaidou da böyle yenilecek.
Kaidonun yenilmesinin aradan çıkma gibi olacağını düşünmüyorum.Serideki en önemli karakterlerden biri. Kaç yüz bölümdür Kaido için temel atılıyo. Yardım olacaktır illaki ama asıl olarak Lufyle birebir olması lazım, toplu şekilde girilmez bence Oda klasik, adamları paylaştırır gene, inmesi gereken asıl Kaido tabi ama adamları da var sonuçta.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık