Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 923: İmparator Kaido, Luffy'ye Karşı

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    336
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çiviler kanattı başka da hatırlamıyorum.
Yani bu bile özetliyor Zoronun ne kadar kayırıldığını. Zaman atlamasından öncede hep dezavantajlı/yaralı oluyordu zaten. Şimdi bahanesi yok malum kaybolmasına oynuyor nasılsa ilk bölümden beri şaka unsuru olarak kullanıyorum diye.

Yazmayı severim ya kasmadım :) :sapkali:

_____________________________________________

Zoro'ya gelirsek.. Beklentim şudur ki; eğer Zoro Jack ya da Shuten'le karşılaşırsa yener. Bunlar Zoro için ilk rakip klasmanındaki adamlar. Ama eğer Zoro Orochi ya da King'le karşılaşırsa yenilir. Bu durumda Zoro'nun önce bir rakibi yenmesini sonra da bir rakibe yenilmesini bekliyorum.
O zaman sorun yok.

Zoro hem Wanoda hem de Kaidou tayfasına karşı başına bir iş gelmezse pes derim zaten.
 
Aslında olması gereken oldu. Kaido'yu bu kadar şişirmişken ezdirmemesi hoşuma gitti. Hatta hiç kem küm konuşma fırsatı vermeden gömmesi ayrı bir olaydı. Ayrıca Lütfü'nün artık kaçmayacağım lafını boşa da çıkarmadı. Tek sıkıntı indirilmesi konusunda nasıl bir yol izleyeceğinde olacak.

10 km serbest düşüş hasarından daha üstüne çıkıp göğsündeki yara benzeri hasar verme kapasitesine ulaşması lazım.
 
Yok yav Bigmom aşırı güçlü tayfasına göre krize girince bile tayfası onu durdurmanın yolu yok diyorsa demek güçleri ile engel olamayacaklarını biliyorlar .

Kaido Jack’e vursa onu da teke götürür öyle bir hayvan.

Şenks meyve kullanıcısı olmadan bunların arasında yer edinmişse düşünmek istemiyorum

Asıl Roger nedir onu düşünmek lazım
Roger’da haki azmanı çıkacaktır.
Büyük ihtimal shanks’de roger’a özenmiştir.
Roger’da shanks’de çok büyül bir potansiyel gördüğü için de şapkayı vermiştir.

Aslında benim teorim shanks’in rafteli koruması ile alakalı. Şimdiye kadar neden kimse tesadüfen bile olsa rafteli bulamadı? Shanks neden dengeyi korumaya çalışıyor?
Roger ölmeden önce shanks’e raftele sahip çıkmasını söylemiştir büyük ihtimal ve shanks de luffy gelene kadar gardiyanlık yapıyor.
Hatta bu teoriyi sadece ben değil başka yabancı teorisyenler de düşünmeye başlamış hatta shanks için “Last Guardian” diyorlar
 
1-) Haki için herkeste bulunan ama çok sıkı çalışmalarla ortaya çıkarılan bir şey olduğu tanımı yapıldı.

2-) 2 genel haki tipi içinde bir de nadir olarak bulunan H.haki var.

3-) Ortalama bir h.haki kullanıcısının hatta bilinçli olarak kullanmayanlar bile bunu saldığında ezik, iradesi zayıf insanları bayılttığını gördük.

Bunlara göre ve son bölümde de Kaido'nun Luffy'e yaptığı atağa göre , h. hakinin işlevinin rakibin hakisini doğal olarak bilincini bastırmaya yaradığı bir şey olduğunu düşünmeye başladım...

Luffy'nin balık adam adasında 50 bin kişiye hiç darbe bile vurmadan bayılttığını biliyoruz... Bu 50 binin normal hakiyi bile kullanmadığını düşündüğümüzde doğrudan hiçbir savunmaları olmadan bayıldılar. Üstüne Luffy'nin vurmasına bile gerek kalmadı.

Peki Kaido Luffy'e ne yapmış ola ki?

Kaido doğrudan h.hakisiyle Luffy'e baskı kurmaya başladı... Bu baskı doğrudan bilinci etkiliyor. Rakibin hakisini hiçe sayıyor. O yüzden Luffy g4'e girdikten çok kısa bir süre sonrasında bile nefes nefese kalmaya başladı. Sadece h.haki ile bile böyle bir baskı altındayken üstüne de bir de öyle bir teknik bu duruma düşmesine sebep olmuş olabilir.



H.hakide ustalaşmak bu yüzden b.hakide ya da k.hakide ustalaşmaktan daha önemli bir rol oynayacak. Ne kadar sert b.hakin olursa olsun , ne kadar iyi k.hakin olursa olsun rakibin çok yüksek seviyeli bir h.haki kullanıcısıysa sana haki üzerinden baskı kuruyor, ne b.hakin ne de k.hakin adam akıllı işliyor bu bilincine de baskı kuruyor. Luffy sanki havasız ortamda kalmış gibi nefes alıp veriyordu...

Bir de üstüne o topuzla öyle bir darbe gelince bu kadar kötü duruma düşmüş olması mantık kazanır.

Hem de böylece h.hakinin neden diğer iki tip haki çeşidine göre daha önemli olduğunun altı dolar...

Luffy bu arc bu haki tipinde gelişemediği sürece hangi tekniği çıkarırsa çıkarsın işlemeyecek gibi geliyor bana...

Hem Chinjao'nun söylediği lafın da anlamı dolar.

Chinjao: Nasıl bir Kral olmak istiyorsun?

Luffy: Korsan Kral!!!

Chinjao: Bu Denizlerde sayısız h.haki kullanıcısı var. Sen ve h.hakin onlarında üzerine çıkmalı... Lanet olası çocuk hayal görmeyi bırak. Yonkou ve Amiral'leri aşıp Roger'ı aşabileceğini mi sanıyorsun....

Bu düşünceye katkı sağlayacak Manga'da veriler olduğunu da düşünüyorum. Big Mom ile çarpıştığında da Luffy'e bu tarz bir şey oldu. O zamanlar Luffy'nin öncesinde çok yorgun olmasından dolayı böyle bir şey olduğunu düşünüyordum ama durum öyle gibi gözükmüyor. Big Mom da bu seviyede bir usta büyük ihtimal.

Yani çok usta seviyede h.haki kullanıcıları olan bu insanların karşısında durabilmek bile belli bir seviye gerektiriyor. O seviyede bir haki gücün yoksa karşılarında duramıyorsun. Yavaşça sindiriyorlar. Ne fiziksel gücün , ne diğer b.haki , k.haki ya da meyve gücünün bir anlamı kalmıyor.


Bu kadar hayvani özelliklere sahip Yonkou arasında tek kollu Shanks'in tutunabilmesinin izahı da bu olacaktır bence. Shanks b.haki ya da k.haki ya da fiziksel yönden diğer Yonkou'lardan geri planda da olsa da h.haki'de diğerlerine göre çok daha ileri bir seviyedeyse bu ister istemez diğer Yonkou'ların üst seviyede olan diğer özelliklerine bir kısıt getirecektir.
 
Son düzenleme:
Mihawk-Hancock olayını örnek olsun diye vermiştim zaten. Yoksa ben Mihawk'ta kral haki olmadığını düşünebilir miyim sence ? Bennnn :D Şimdi.. Biraz daha toparlayıp netleştirmeye çalışalım.

Kral hakisi olmayan kişiler için:

Toplam hakin rakibinden güçlüyse zaten herhangi bir efekt olmuyor ve zaten hakin güçlü olduğu için vurup geçiyorsun.

Kral hakisi olan kişiler için:

Silahlanma ve kral haki iç içe gibi bir durum söz konusu oluyor. Neredeyse bütün silahlanma haki çarpışmalarında kral haki çarpışması da oluyor. Özellikle kral hakinin "fethetme, üstün gelme" özelliğinden ötürü bir irade savaşı da veriliyor. Bu durumda kral hakin rakibinden çok üstün ise karşı tarafı bayıltıyorsun. Peki ya kral hakiler hemen hemen denk ise ? Bence bu sefer diğer güç unsurları (silahlanma üstünlüğü, gözlem haki, douriki, şeytani güç, meyve) önem kazanıyor.

Bu iki kısım açık gibi görünüyor zaten. Karışık olan yer kral hakisi olan ve kral hakisi olmayan kişiler arasında yaşanan dövüş. Sonuçta kral haki iradeye saldıran, iradeyi baskı altına alan bir güç ise ve silahlanma hakisi de irade gücünün bir ürünü ise kral hakisi kullanan kişinin kullanmayanın silahlanma hakisi üzerine de bir baskısı olmalı ? Bu durumda neler oluyor ? Kral hakisi olmayan birinin total hakisi kral hakisi olan birinin total hakisini geçebilir mi ?

Üstte yazdığım iki durumun örnekleri var. Kral hakisi olmayanlar için Smoker vs. Vergo. Hakisi iyi olan taraf Vergo'ydu; bastı hakiyi yıktı Smoker'ı.

Kral hakisi olanlar için Luffy vs. Mingo. Dümdüz yorumlayarak olursak (handikaplar, özel durumlar) ikisinin de kral hakileri denkti; Luffy belki meyve belki silahlanma ile son anda üstün geldi.

Ama kral hakisi olanla olmayanın bir örneği yok şu anda. Bu yüzden neler olacağını merak ediyorum bu konuda ?

İyi bir noktaya değindin ya tartışacak yeni bir şey çıktı ne zamandır ilk defa :D

Bu arada.. Kral haki iradeye ve buna bağlı olarak irade gücüne saldıran bir şey ise her şeye nüfuz etmeye çalışan bir güç olduğu tarafıamc netleşti diyebilirim. Yine 2-3 sene önce kral haki hakkında şunları demiştim:

"Kral haki elementlere de hükmedebiliyor. Bu kadar büyük bir güç olarak bahsedilmesinin sebeplerinden biri de bu. O yüzden özellikle element kullanıcıları olan amiraller kral hakiden bu kadar tırstı."

Bu konu hakkında birkaç örnek de mevcut. Artık eminim ki kral haki elementlerin özüne de hükmedebiliyor :good:
Evet tam olarak böyle düşünüyorum ben de. Hatta @Smoker ın da kral hakiyle ilgili haki miktarinin fazla olduğunu göstermesi tarzı bir teorisi vardi. Kral hakili vs kral hakisiz gormememizin sebebi bu olabilir. Bi noktan sonra her karakterde var duyebilir. Ya da tam olarak bu noktayi karsrlaştiramamiş da olabilir. Kasitli olarak henuz gosterilmediğini düşünüyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık