Bunun en büyük sebebi, önce karşıdaki rakibi yüceltmek için durduk yere Luffy'i ya da başkalarını ezdirmesi. CC Luffy'i nasıl yakalıyor, Luffy nasıl hody'i son dakikaya kadar yenemiyor.( Bu arada şimdi aklıma geldi belki Jimbei haplarla çıkıp gelir luffy kaido ile o haplarla belki savaşacak seviyeye çıkabilir.) Doflamingodan kucakta kaçıyor, Katakuriyi yenerken bile içimize sinmeyen bir rocky durumu var.
Diğer mangalarda, ana karakterin yeteneği vardır, dövüşür yenildiğinde gider eğitim yapar güçlenir burada böyle bir şey yok. Luffy ancak meyve gücü ile gelişiyor, hiç haki eğitimi yaptığını görmedik. Hadi diyelimki dövüşle güçleniyor, Zoro-sanji-Luffy birbirleriyle dövüşüp eğitim yapabilirler haki konusunda da. Ama Son goku çakması bir ana karakter olmasına rağmen Gokudaki o iş başa düştüğünde gerekeni yapması luffyde yok. Luffy'nin doğru düzgün eğitim yaptığını da görmedik. İşine gelince sinirleniyor, sağa sola deli dana gibi düşünmeden saldırıyor. Şimdiye kadarki olan duyguların b hakiye olumlu yönde etki yaptığını düşünüyorduk ama sakin olamazsanda k haki kullanamıyorsun gibi bir açıklama var. Yani zaman atlaması olmasa bile eğitim yaptıklarını görebilirdik. Haki en çok dövüşlerde artıyor deniyor o zaman gidip dalsınlar bir amirale kaidoya dalmadan önce. Katakuriden kaido ya atlamaları çok abes geliyor bana.