Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mihawk'ın seviyesini anlamak için iki bölümde incelemeliyiz. Aklıma gelenler:

A) Mihawk'ı doğrudan veya dolaylı olarak öven eylemler

1) Mihawk, savaşa girmek için diğer lordların yanında yer alınca lordlar hatta amiraller bile şaşırıp övücü nitelikte imalarda ve sözlerde bulunuyorlar.
2) Kim\ler tarafından verildiği belli olmasa da Dünyanın En İyi Kılıç Ustası ünvanı onun.

B) Mihawk'ı dolaylı ya da doğrudan küçümseyecek eylemler

1) Shank ile karşılaştıklarında Mihawk Shanks'e 'tek kollu olan bir adamla bu saatten sonra ödeşmeye lüzum görmüyorum' diyor.
2) Beyazbıyak için söylediği 'methiye'.
3) Kaido'nun Deniz Lordları için söylediği küçümseyici söz.

Mihawk Yonko seviyesinin aşağısında olduğu belli, Doflamingo'yu 3. veya 4. tümen komutanı dersek ve Mihawk'ın onun üstünde olduğunu varsayarsak geriye amiral ve sağ kol seviyeleri kalır. Sağ kol seviyesinde biri örneğin Katakuri, MF savaşına girseydi bu övgüleri alır mıydı, Mihawk kadar olmasa da alır. O kapasiteye sahip.
Yani Mihawk en güçlü sağ kol ve amiral denkliğindedir benim için.

Ateşi harlamaya ben de katılayım dedim.:ehe:
 
Arkadaşın şu lafı etmesine neden olacak yakınlarda bir Mihawk abartması göster usta bana lafı geri alacağım.
Mihawk neymiş be. Raftel'i ortadan ikiye kesecek, One Piece'i Two Piece yapacak.
Kendi kafasından senaryo yazıyor, Shanks tek başına Marineford'da herkese tek atmış yazacak neredeyse. Adam akıllı argüman yazıyor millet, bu da gelip bunu yazıyor. Bunu yazacaksan önce söylediğimiz şeylere de cevap yazacaksın, öyle Shanks savaşı durdurdu yav deyip de e arkasında kocaman tayfa vardı, denizciler de savaşı kazanmışlardı zaten o yüzden savaş bitti denince ona cevap yazma. Sonra gel bunu yaz. Mihawk yonkou gücünde olmayabilir, Shanks'tan güçsüz olabilir ama güzel argüman koyarsın, millet kabul eder etmez. Ben mesela Shanks'ın en güçsüz yonkou olduğunu düşünüyorum mesela o yüzden Mihawk'ın ona yakın güçte olması bana çok sıkıntı çıkarmıyor.
Shanks dediğimiz eleman WBnn kendi gemisinde arkada tayfası olmadan ona atarlanabilen kılıç tokuşturabilen biri iken Mihawk arkasında schiler binlerce donanma askerinin 3 amiralin ve bir filo amiralinin verdiği gaz ile bence o slashi sallamaya cesaret etti bence. Tabi bu işin bencesi.
 
Shanks dediğimiz eleman WBnn kendi gemisinde arkada tayfası olmadan ona atarlanabilen kılıç tokuşturabilen biri iken Mihawk arkasında schiler binlerce donanma askerinin 3 amiralin ve bir filo amiralinin verdiği gaz ile bence o slashi sallamaya cesaret etti bence. Tabi bu işin bencesi.
Benide alıntılamışsın ama ne yazdığını göremedim.
 
Mihawk' ın ünvanı Yonkou kadar ciddi bir ünvan değil korsanlar dünyasında ne yazıkki hatta Mihawk' ın Shichibukai ünvanı bile belki daha önde en iyi kılıç ustası ünvanına göre, tartışılır. Edit: bu biraz boş bir argüman olmuş. Sil sil sil.

Bu arada dediğim gibi diyip bırakıp biraz dik kafalı bir cevap vermişim gibi olmuş ama attığın yorumun sadece başını okuduğum için öyle bir yorum attım sonra tamamını okuyunca editledim zaten yanlış anlama.

Bunların da dışında Yonkou ünvanını alabilmek için tanınmak, sürekli savaşmak yani aktif olmak lazım, bir korsan kötü şöhretiyle tanınır sonuçta. Luffy bu kadar şöhrete sahipken Shanks hakkında zamanında gazeteler neler yazmıştır sen düşün. Shanks' in hiç durmamış olması lazım yani, senden korkulmazsa Yonkou olamazsın.

Eskiden belki kılıç ustası kılıç ustası gezen Mihawk' ın şuan bir işi gücü yok, korsan demeye bin şahit ister. Adam adasından belki nadiren çıkıyor ve hiç bir şeye bulaşmıyor. Shanks' le attığı vsler ve Shichibukai olması dışında bir kaç tane kılıç ustası korsan dışında belki de pek konuşulan biri değil.

Uzatıp bayağı boş yaptım aslında ama demek istediğim Yonkou ünvanı ile dünyanın en iyi kılıç ustası ünvanının aynı itibari değere sahip olmamasının çok normal olduğuydu.

Resim de atardım da zaten Mihawk o kadar tartışıldı ki forumca Mihawk' ın olduğu tüm sahneleri ezberledik, sen hangi sahneden bahsettiğimi kafanda kolayca canlandırmışsındır. :D

Gorosei konusunda kastedilen şeyi anladım bu arada, tamamdır. :good:
Orada harbiden Shanks olduğu için aldılar, yine de herhangi biri "bişe dicem" diyip Gorosei' nin yanına kolay kolay gelemez, yine Yonkou olmanın artısı var gibi gibi.
Reis öncelikle yorumunu iki tarafa da güzel gözle bakarak yazman hoşuma gitti :D

Ben mihawk ile diğer shibukaiları asla bir tutmam. Weevil’in gücünü görmedik daha ama onun gücünü görene kadar bana göre aralarında en güçlüsü mihawk’dır.

Ama seriye baktığımız zaman ikisi her zaman önem konusunda ayrıldı çünkü luffy’nin hedefi yonkolar ve shanksi aşıp kk olmak. Seri’nin yan karakteri olan zoro’nun hedefi ise mihawk.

Dostum bak burda luffy seninki kadar güçlü bir tayfa kuracağım diyor.

Zoro dünyanın en güçlü kılıç ustası olmak istiyor değil mi ? Bunun için mihawk’ı aşması gerekiyor. Luffy de kk olmak istediğini söyleyince shanks bunları diyor:
Yani bizden büyük olacaksın ve bizi aşacaksın anlamına gelen sözler söylüyor. Shanks’de yonko olduğuna göre luffy yonko seviyesinde olan shanksi aştığı zaman kk olabilir.

Mihawk luffy’ye ne diyor ? “Senin hedefin beni aşmaktan daha zor” diyor. Luffy’nin hedefi ne ? Shanks’in tayfası kadar güçlü bir tayfa kurmak ve shanks’i aşıp kk olmak.

Son olarak güç konusuna gelirsek.

Ben beckman “bu çocuk büyük birisi olacak”diyor. Shanks’de “ evet biliyorum çünkü o gençlik yıllarımı anımsatıyor” diyor.
Yani burda yine shanks-luffy benzetmesi görüyoruz. Luffy basamakları hızlı hızlı çıkıyor ve çok hızlı gelişiyor değil mi ?
Aynı şekilde wb shanks için ne diyor ?
“Basamakları çok hızlı çıktın” diyor
Yani mihawk ile shanks önceden duello yapmış olsa bile shanks daha hızlı gelişen taraf ve basamakları daha hızlı çıkan isimdir.

Umarım sıkmamışımdır ve açık yazmışımdır dostum :D
 
Shanks dediğimiz eleman WBnn kendi gemisinde arkada tayfası olmadan ona atarlanabilen kılıç tokuşturabilen biri iken Mihawk arkasında schiler binlerce donanma askerinin 3 amiralin ve bir filo amiralinin verdiği gaz ile bence o slashi sallamaya cesaret etti bence. Tabi bu işin bencesi.
Shanks'ın Beyazsakal'ın yaptığı güç gösterisi iyi ancak öyle tam bir savaş durumu değil. Zaten Marco'nun tepkisi de ona göre. iki taraf da kendi fikrini dikte edip çekilmeye yanaşmadı, Shanks da Beyazsakalın söylediği ağır sözün altında kalmamak için böyle bir hareket yaptı ve gemisine geri döndü, yere serdiği Pembe İncili Kaftanı geri almayan Muhsin çelebi misali:oleyo:. Ha Beyazsakal Shanks'a saldırmaya yemedi falan diyorsan iş değişir tabi ama karşılıklı irade savaşı deyip geçmek gerek oraya, iradelerin kapışması gökleri yardı daha nasıl göstersin mangaka? Dediğin olay gene Mihawk'ın tek tabanca olması ve Shanks'ın arkada kapı gibi tayfası olmasına da bağlanabilir gene oraya hiç girmeyeyim gene.
Shanks'ın koka bile basmadan elma tutarmış gibi magma tutması
Bunu sen mi yazdın emin olamadım, her şey karışmış. Ama zaman atlaması öncesi, onu bırak Punk hazard öncesi bile koka yok, o kadar elit adamdan biri bile koka yapmadı mı yani koca savaşta? Bu yanlış olmuş. Koka sonradan mangaya yamanmış bir şey, belli yani bu neredeyse.
 
Umarım sıkmamışımdır ve açık yazmışımdır dostum
Estağfirullah. Genel olarak görüşlerimiz çok uzak sayılmaz, ben sadece elimizde var olan az biraz veriyle Mihawk' ın Yonkou seviyesi çıkması imkansızdır diyenlere katılmıyorum, ki bu veriler de öyle veriler ki herkes farklı yorumluyor. Uzun bir cevap veremedim kusra bakma, akşam tartışma devam ederse yine katılırım size. :D
 
Yani bizden büyük olacaksın ve bizi aşacaksın anlamına gelen sözler söylüyor. Shanks’de yonko olduğuna göre luffy yonko seviyesinde olan shanksi aştığı zaman kk olabilir.
Mantığı güzel kurmaya çalışıyorsun da yanlı oluyor:). Luffy hedefleri sırayla söylüyor. Yani sırayla bakalım duruma.
1.Senin tayfan kadar güçlü tayfa(Yonkou olmak)
2. Shanksları aşacak ve en büyük hazineyi bulup Korsan Kral olacak.
Yonkou zaten tepe şu anda,sadece Shankslar falan değil Yonkou'yu aşıp Korsan Kral olacaksın. E tabi bunu yapmak haliyle yonkou olmaktan da zor iş, yıllardır yonkou makamını işgal edenler daha Korsan Kral olamamış.

Peki Mihawk'ın dediği şey?
Mihawk luffy’ye ne diyor ? “Senin hedefin beni aşmaktan daha zor” diyor. Luffy’nin hedefi ne ? Shanks’in tayfası kadar güçlü bir tayfa kurmak ve shanks’i aşıp kk olmak.
Bunu nasıl Shanks'a bağlıyorsun yav? Luffy herkesi aşacak, yetti mi yetmedi. One Piece'i bulacak. Grand Line'ı fethedecek(veya gücünü kabul ettirecek). Öyle bir diyorsun ki Korsan krallık öncesi son müessese Shanks'ı geçmek gibi. Luffy Shanks'tan başka korsan mı tanıyor sanki? Enies Lobby'e kadar yonkou nedir bilmiyordu çocuk. Kaldı ki Mihawk Korsan Kral olacağım dedikten sonra diyor onu ki doğru bir şey. Korsan Kral olmak için değil en güçlü kılıç ustası, en güçlü insan, en güçlü tayfaya sahip olmak da yetmiyor. En güçlü korsan kim şu anda? Kaido deniyor. E Korsan Kral olmak bundan zor değil mi zaten? Zor ki bu adam olamamış Korsan Kral. E buradan nasıl bir çıkarım yapılıyor ki? En güçlü korsan olmanın bile Korsan Kral olmaktan kolay olduğu yerde en güçlü kılıç ustasının(en güçlü kişi olması zorunlu değil) Korsan Krallıktan kolay olduğu zaten belli. Buradan alakası olmayan bağlantılar yapıyorsun:bilmem:.
 
Mihawk'ın bu kadar abartılmasının tek sebebi var. Bu da dünyanın en iyi kılıç ustası olması değil. Zoro'nun hedefinin bu adamı yenmek olması. Fanlarının da Zoroyu izleyip/okuyup ne kadar geliştiğini görüyorlar. Dolayısıyla Zoro bu kadar güçlendiyse Mihawk ne kadar güçlüdür diye düşünüyorlar. Şöyle bağlamam gerekirse. Mihawk'ın ilk görüldüğü sahne kafadan 400 milyon ödül belirlediler. Zoronun ödülü arttıkça Mihawk'ın da artıyor. Şu an 320 milyon Zoroysa 720 milyon Mihawktır.( Rakamlar örnekleme içindir ) Bu serinin sonuna kadar böyle devam edecek. Ta ki ne zaman Zoro Mihawk'ı yenerse bi an da ödüller yer değiştirecek fanların gözünde. Zoro 720 milyon ederken Mihawk 320 milyon edecek. Bu yüzden Mihawk fanlarıyla tartışmanın herhangi bir mantığı yoktur. Zoro Mihawk'ı yenince Mihawk fanı da kalmaz piyasa da zaten.
 
Shanks'ın Beyazsakal'ın yaptığı güç gösterisi iyi ancak öyle tam bir savaş durumu değil. Zaten Marco'nun tepkisi de ona göre. iki taraf da kendi fikrini dikte edip çekilmeye yanaşmadı, Shanks da Beyazsakalın söylediği ağır sözün altında kalmamak için böyle bir hareket yaptı ve gemisine geri döndü, yere serdiği Pembe İncili Kaftanı geri almayan Muhsin çelebi misali:oleyo:. Ha Beyazsakal Shanks'a saldırmaya yemedi falan diyorsan iş değişir tabi ama karşılıklı irade savaşı deyip geçmek gerek oraya, iradelerin kapışması gökleri yardı daha nasıl göstersin mangaka? Dediğin olay gene Mihawk'ın tek tabanca olması ve Shanks'ın arkada kapı gibi tayfası olmasına da bağlanabilir gene oraya hiç girmeyeyim gene.

Bunu sen mi yazdın emin olamadım, her şey karışmış. Ama zaman atlaması öncesi, onu bırak Punk hazard öncesi bile koka yok, o kadar elit adamdan biri bile koka yapmadı mı yani koca savaşta? Bu yanlış olmuş. Koka sonradan mangaya yamanmış bir şey, belli yani bu neredeyse.
Zaten onu hatırladığımdan editleyip sildim 2 yıl önce kokaya dair hiçbir şey yoktu. Mihawk muhakkak ki güçlü biri çıkacaktır ama Zoro paralelinde ilerleyen bir güç olacak bu güç bence sorulması gereken soru Zoro hangi güç seviyesindeyken Mihawk ile karşılaşıp onu aşacağı.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık