Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 909: Seppuku

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    263
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tam güzel yere bağlayacakmışsın da ufak bir yanlış anlaşılma olmuş be hacım. ''Kalanlar'' derken cesedinden bahsediyor kısacası. Evet Moria Wano'ya gelmiş, almış gitmiş. Zaten amacı güçlü zombi ordusuydu ya böyle egzantrik cesetleri topluyordu.

Zaten gördük o bölümlerde Ryuuma'nın cesedine Brook'un gölgesini ekleyip diriltmişti ama ne irade varsa herifte kendi kafasına göre hareket ediyordu vessaire vessaire.

Bi yok bu kadar ayrıntılı neden gelmiyeceğini filan anlattıktan sonra son dakka gelme filan olmaz. En fazla köy saldırıya uğrar ölür haberini alır bizimkiler. Orda önemli olan mesaj, çıkar kokusu inşallah :)
Ayrıca o iyileştirme yeteneği de o kadar güçlü değil, kendide diyor sadece iyileşme süresini hızlandırdım diye. Çiftlik hayvanını tam iyileştiremeyen yetenek milletin alayını anında hiç iyileştiremez malesef.
Ryuuma'dan geriye kalanlar cümlesinden sadece ceset anlamı çıkmıyor ama. Öyle olsa Shuusui gibi maddi bir değerden bahsedilmez. Olayın öncesinde de malum şahıs Shuusui'ye göz dikmiş. Yani konu Ryuuma'nın cesedinden ziyade Ryuuma'dan kalan maddi miras üzerine.. Ceset olayı Moria'yı işin içine katarsak mevzu bahis olur lakin bu da malum şahsın;

- 23 sene önce yaşananları bilmesine,
- Moria'nın yeteneğini bilmesine bağlı

Ama malum şahsın konuşmaları bu işi kimin yaptığından haberdar olmadığı yönünde. Eğer bilseydi Wano gibi güçlü savaşçıların olduğu bir ülke Shuusui gibi ulusal hazine sayılan bir değeri Moria'nın elinden rahatlıkla alabilirdi. Ayrıca malum şahıs Zoro'ya, kılıcı Shuusui'yi çalan kişinin elinden mi aldın diye soruyor. Kimin çaldığını bilse Moria diyebilirdi. Ayrıca Zoro'nun kılıcı Moria'dan aldığını bilse Zoro'ya daha temkinli yaklaşır, çocuk gibi ağlama tarzında saçma sapan laflar etmezdi :)

Haklısın. Prenses Manserry kadar etkili bir yetenek değil lakin yine de iyileşme sürecini hızlandırması bile çok önemli bir özellik. İlerde bizimkiler zamana karşı bir mücadele verirlerken bile çok işe yarayabilir. Bu özelliğin ne kadar önemli olduğu İmpel Down'da ortaya çıkıyor. Luffy zehirlendiği vakit abisinin idamına yetişmesi gerekiyordu. Orada Marco olsaydı böyle bir endişesi kalmazdı misal. Gibi... Yonkou ile mücadele ediyorsan böyle yetenekler çok önemlidir. Herkesi olmasa bile birkaç kişiye (Luffy, Zoro, diğer novalar?) böyle bir yardımı olması hayati derecede öneme sahip olabilir. Ayrica Marco herhangi bir rolü olmadan öylece ölüp gidecek bir karakter değil bana göre. Bir şekilde bizimkilere yardımcı olacak, önemli bir görev üstlenecektir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Bu Ryuma'nın mezarı meselesi çok kafama takıldı.
23 sene önce bu olay oldu ise, Moriah o zamanlar 27 yaşında biriymiş. Kaido ile ne zaman dövüştüğünü bilmiyoruz. Moriah, Kaido yenilgisinden sonra ölümsüz ordu peşine düşüyor. Eğer mezarı Moriah soyduysa, Kaido ile aralarında geçen dövüş minimum 23 yıl önce gerçekleşmiş olmalı. Moriah'ın hikayesinde zamanlama açısından tek bildiğimiz şey 12 sene önce Hogback ile tanıştığı. Bu adam mezarı soymuşsa bile 11 sene cesedi elinde bekletmiş oluyor. Bu durum bana çok tuhaf geldi. Moriah mezarı soyan kişiden cesedi ve kılıcı aldı desek, kim ceset çalar ki Moriah'tan başka? Umarım detayı açıklanır.
 
909: Seppuku

Marco'nun bulunduğu yerin şelaleler ardında, küçük, mütevazi bir yer olması vs. güzeldi. Yalnız Babalarından geriye kalan tek yer neden sadece Marco tarafından sahiplenilmiş ? Bu dikkat çekici bir nokta. Çünkü Marco dışındakiler de Beyazsakal'ı en az Marco kadar seviyor ve sayıyordu. Babalık'ın hazinesi olarak sayılabilecek tek yerde sadece Marco varsa diğerleri nerede ve ne yapıyor ? Karasakal'a yenildikten sonra yapacak ne işleri vardı sanki ? Hep söyleniyor lakin diğerleri mefta olmuş olabilir cidden de. Aksi durumun benim için bir açıklaması yok şu an için.

Açıklaması olmayan diğer bir durum ise Marco'nun iyileştirme yeteneği. Yeni mi çıktı bu olay ? İlginç. Lakin bu yetenek onemli ve ciddi bir silah. Bana göre mangaka bu yeteneği gelece yönelik olarak kullanacak. Patlamaya hazır silah izlenimi verdi bana bu yetenek. Marco'nun "Hasır'a benden bir mesaj ilet" cümleleri falan hep ayak ;)

Büyük savaşta Narato'nun herkese chakra dağıtması gibi Marco da Wano'daki savaşta çok kritik bir yerde herkese iyileştirme gücünü basacak ve savaşın seyrini değiştirecek bence.

Beyazsakal'ın memleketi için yaptıkları çok şık. Roger'a mutlaka bir flash gelir lakin bu adamın seride doldurduğu yeri Roger bile dolduramayacak bence. Gerçekten EFSANE adam. Doğuştan savaşçı, doğuştan lider. Sopasına "odun" olamayacak 100 milyon karakter var reyisin. Boşuna fanı değiliz, boş adamın da fanı değiliz :cool::a:

Marconun Newgate'i anlatırken duygusallaşması da güzeldi. Sen gittin buraları it çakal bastı Babaaaa diyor, adam. Ahh Babalık ahh!

Gelelim Wano'yaaaaaaa! Harika bir giriş sahnesi çizmiş Oda, haarikaaa. Tam bir Japon esintisi! Sakuralar, Japonya'ya özgü ağaçlarla süslenmiş sarp kayalar ve dağlar, o kayalardan dökülen şelaleler, bulutlar ve Japon mimarisi, yine Japon enstrümanı biwa(sanırım) eşliğinde gözler önüne serilmiş. Marie Joie ile birlikte en çok etkilendiğim ve beni içine çeken mekan oldu bu :respect:

Ve Zoro... O nasıl bir giriş yahu?! Shounen aleminde var mı lan böyle adammmm! Shuusui'ye gözü gibi bakan adam, üflese uçacak kişilere meze edecekti kendini. Niyee ? Sırf Kinemon'a mahcup olmamak ve diğer arkadaşlarının gayretlerini çöpe atmamak için. Adam derin arkadaş, moloz yığını değil. Yaptığı her hareket ayrı anlamlı. Efsane ya, efsane!

Az ayrıntı gireyim devam edicem Zoro'ya. 23 yıl önce diyor.. Bir korsan saldırısı diyor. Acaba bu korsan saldırısı Moria ve Kaido'nun savaştığı döneme denk geliyor olmasın ? Moria Shuusui'yi almış olmasın ? Kronolojik olarak tam hatırlayamıyorum lakin bu dönem Roger'ın teslim olduğu döneme denk geliyorsa korsan çağının başladığı döneme de denk geliyor olabilir. Bu, aynı zamanda olası Roger-Oden dostluğunun fiziksel olarak bittiği anlamına gelir ki bu da Wano'yu diğer korsanlar için hazine tarlası yapar. Mümkün müdür ? Kronolojik olarak mümkünse mümkündür :hmm:Ayrıca.. Efsanevi Samuray Ryuuma'dan geriye kalanlar diyor. Yani bu, geriye birden fazla şey kalmış olabileceği gibi Ryuuma'nınkilerden hariç kaybolan diğer şeyler içinde de değerli şeylerin olabileceği anlamına da geliyor. Bir hatırlatma... Tashigi'nin hayali, dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış olan meitoları onları hak etmeyen kişilerin elinden alıp tekrar bir araya getirmekti. Belki bu hayal 23 yıl önce yaşanan bu olayla bağlantılıdır; kim bilir ;)

Ayrıca aynı sayfada, Zoro için -Ronin- denmesi, Ryuuma'yla olan ilişkisinin gözlere sokula sokula gösterildiği güzel bir ayrıntıydı.

Seremonideki görevlinin Seppuku bıçağı hakkında söylediği "işini görür merak etme" cümlesi ve Zoro'nun "o zaman hoşçakalın" demesi, Zoro'nun sonradan yaptığı aksiyon düşünüldüğünde epey manidar ve hoş olmuş :ehe::alkis:

Seremoninin müzik eşliğinde devam ederken bu müziğin giderek hızlandığı ve ortamın gerildiği "O An" da Zoro'nun "kan kokuyorsun" diyerekten girişi, hem o sahnedekilere hem de bizlere Euzu besmele çektiren harika bir sunum olmuş. Hele oturduğu yerden o hızı kazanabilmesi falan efsaneee. Zoro'nun çok şahane sahneleri vardır ama bu sahne ayrı bir güzeldi bea! Adam elindeki bıçağa öyle bir ruh verdi ki bıçak kendini meito falan sandı herhalde o ara :oleyo: Bu sahnede çooooooook eskilere, teee Arlong Park'a gittim. Hatırlarsanız orada da Zoro eline aldığı dandik kılıçlar için Hachi'ye "benim kılıçlarım seninkinden ağır" demişti. Bu sayıdaki sahne de ne kullanırsan kullan önemli olanın kalite, ruh ve o savaş aletinin arkasında yatan güç olduğunu gösterdi :a:

Bölüm tam bir şölendi. Oda'nın Wano sunumu beklediğimden de iyiydi. Zoro özlemimizi hak ettiğini bir kez daha gösterdi, bir kez daha hayal kırıklığı olmadı. Şu seriyi ayakta tutan geminin ve serinin çapası olan bir karakter olduğunu yine kanıtladı. Zoro mu kardeş ?! Arkana yaslan keyfine bak; gerisi teferruat :cool::a::sapkali::respect:
Zoro'nun son sahnesi ciddi anlamda op standartlarının üstünde bir çizimdi, Sahnedeki musiki bile kendini hissettiriyordu :bilmem:

Eline sağlık güzel yazmışsın :good:
Bölüm hakkında yazayım da yatayım. Marco tarafında anladığım Beyazsakal tayfası dikkat çekmemek için dağılmış. Marconun mesajı bununla ilgili olabilir. Kesinlikle geri dönüşü olan bir mesaj olacak. İkincisi Marco gelmediğine göre kabul ermek istemesem de Marco vs Weevil de Marco mağlubiyeti görebiliriz. Umarım olmaz. Rahat bırak reisi Oda.

Babalık ve Bakkin olayına gelecek olursam Bakkinin 40 yıl önce korsanlık yapmış olması Kayalar ile ilgili bazı şeyleri benim açımdan şekillendirdi. Bence Bakkin. Shakky, Beyazsakal 40 yıl önce “Kayalar” grubu içindeydi. Bu da Babalık’ın kendi tayfasından önce nerede olduğunu açıklığa kavuşturacaktır. Burada da tahminim Kayalar’ın liderini Beyazsakal yendi ve akabinde hükümet olaydan Alabasta da olduğu gibi yararlanmak bakımından Garp’ın yaptığını duyurdular. Kahraman ünvanı da böyle gelmiş oldu. Sonuç olarak Beyazsakal bu çağı bitirip BeyaSakal-Roger-Shiki çağını başlatmış oldu.

Weevil belki de Kayaların eski liderinin oğludur gerçekte. Bu da uçuk bir tahmin olarak kalsın.

Ayrıca Beyazsakal tayfasında Babalık dışında da eski üyeler olduğunu düşünüyordum. Bu bakımdan arka planda gösterilenler Babalık ile korsanlığa başlayıp akabinde Beyazsakal Tayfasının temellerini atanlar olabilir. Bakalım. Kayalar işlendiğinde böyleyse durum ortaya çıkacaktır.

Son olarak bizim sevdiğimiz adamlar boş olmaz. Birini sevdiysek adamlığı için sevmişizdir. Babalık nasıl bir adam olduğunu bu bölüm tekrar göstermiştir. Bu adamın yüreği bu seride kimse de yok. Nokta. Seviliyorsun Oyaji...

Wano tarafı ise bence güzel bir giriş olmuş. Tayfanın rolleri cuk oturmuş. Çizimler arka plan Samuray ülkesinin yansıtılışı her şey efsaneydi bence. Reverie bence yarım kalmış olsa da Wanoyu gördüğüme sevindim açıkçası.

Wano kısmı daha çok geçiş olduğundan Zoro’nun aksiyonu dışında konuşulacak pek bir şey yok. Zoro her zamanki klasını göstermiş. Bakalım oradan nasıl kurtulacak. Umarım bir esir olma muhabbeti daha dönmez. Özellikle Tüm Kek arkından sonra kaldırmaz bu bünye. Ayrıca daha önce de demiştim yine tekrarlayayım bence bu ark Kaido olmayacak. Ana boss Şogun olacaktır. Ve bu Arkın eski arkların güzelliğinde eski Op havasını verecek bir ark olmasını bekliyorum. Üzme bizi Oda.

Sözlerimi şöyle bitireyim editör notundan Reverie tarafına bir dönüş olacağını düşünüyorum ve burada yaşanacak hikayenin süresinin Reverie ile paralel olacağı ve ikisinin bağlanacağı kanısındayım.

WANO 2023 VATANA MİLLETE HAYIRLI BİR ARK OLSUN İNŞALLAH. YA ALLAH BİSMİLLAH...
Oda'nın bir yerden diğer yere zıplamaları hoş olmuyor, Reverie ile ilgili bölüm gelsin diye bekliyorsun hooop bilmem nereyi çiziyor, bu bölümle beraber malum sebeplerden dolayı Zoro tarafını bekliyorum ama bakalım kısmetimizde neresi var :oleyo2:

Ellerine sağlık güzel yazmışsın :good:
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık