Yanlız ben Katakuri dışında amirallerle kapışabilecek onları uzun süre tutacak oyalayacak kadar güçlü bir komutan göremiyorum. Kraker mi tutucak ? Smoothie'mi ? Katakuri mesela Akainu'nun magmasına karşı ne yapabilecek ? Hani sırf Hakisi hatrına yani oda. Marco dışında Amiralle ölümüne kapışabilecek uzun süre tutabilecek alabilme şansı olabilecek herhangi bir komutan yok gördüklerimizin içinde. Amiralleri çok küçümsüyorsunuz. Uzun süre falan dayanamazlar komutanlar Katakuri dışında. Ayrıca mesela benim eşleştirmeme göre gidersem BM 2 Amiral'i nasıl diğer savaşlardan önce kazanıp diğerlerine yardıma gidicek ? (ki alamaz.) Denizciler dümdüz eder birde savaş yeri Marineford diyorsunuz. Deplasmandalar yani. Marineford herhangi bir Yonkou'yu aşar. (Genç WB'yi bu Yonkou'lar arasına katmıyorum ama yaşlı halini aşar.) Denizciler dümdüz eder.
Cracker 10 saat tüm orman, nami ve luffy'e karşı yorulduktan sonra aceleciliğinden dolayı luffy'nin boyunu dezavantaj sanıp bi hata yaparak yenildi. Bana göre de sen komutanları çok küçümsüyorsun.
Bu forumda amirallerin tehlikesini ve komutanlardan farkını açıklayan bir çok mesajım vardır. Hala katakuri bi amiral etmez de derim. Yonkoular daha güçlü olsa da Amirallerin ölümcüllüğü yonkoular dahil kimsede görülmedi.
Ancak marineford'da komutanların amiralleri oyalamakta sıkıntı yaşamayacaklarını gördük. Jozu karşılaşabileceği en ters rakiple karşılaşmasına rağmen (aokiji) dikkati dağılana kadar denk savaşıyordu. Aokiji'nin normalde daha üstün olduğunu göstermedi bile mangaka.
Marco kizaru'yu tutarken sıkıntı yaşamadı. Hatta ilk karşılaşmalarında hem uzak mesafe saldırılarının işlemediğini hem de yakın mesafede üstün olduğunu gösterdi. Yani ben marco'yu seviye olarak amiral görmesem de kizaruya ters olduğundan dolayı üstün gibiydi.
Ace yaşadığı işkencelerden sonra bile aokiji yolunu kestiğinde onunla çarpışabildi. Bu sadece 1 tane teknik çarpıştırma da değil mangaka tüm savaşta yaptığı gibi yüksek seviye karakterlerin savaşını ayrıntılarıyla göstermedi. Aokiji 1 kere çarpıştıktan sonra ace'in gitmesine izin vermiş olamaz.
Ace'in Meyve üstünlüğü de yoktu. Hatta mangaka'nın SBS açıklamasına göre akainu'nun meyvesi ace'in meyvesinin üstün versiyonuyken aokiji'nin meyvesi de monet'in meyvesinin üst versiyonu.
Yani meyve üstünlüğü aokijideydi bile diyebiliriz.
Akainu tüm wb tayfasına dalana kadar bırak oyalayacak seviyede olmayı adamlar tamamen eşit seviyede görünüyor.
Akainu'nun daldığı adamlar arasında da ona vurabilen sadece vista ve marco var zaten.
Vista zaten en güçlü 3'lüden değil. Big mom tayfasının snack'i neyse wb'nin vistası da o.
Marco ise o sahnede normalde sanji gibi hızlı ve zayıf olması beklenirken akainu'nun yumruğuna kafa atabildiğini gösterdi. Akainu bi saldırıdan logia savunmasıyla kurtuldu diye hemen marco güçsüzmüş demeyin. Her vurduğu işleyecek olsa bu seviyede adamların dövüşleri 10 saat değil 10 dk sürerdi zaten.
Yukarda saydıklarıma bakarsak ben yonkou'nun en güçlü 3 adamının amiral oyalayamaması için bi sebep görmüyorum.
Ayrıca doflamingo bile amirallerden çekinmiyordu. Daha güçsüz olsa da aralarında çok büyük fark olmadığı belli. Dof o seviyedeyse tatlı komutanların amirallerle uzun süre savaşabilmesi saçma olmaz.
Senin tüm eşleştirmene bakmadım ama önceki mesajımda dediğim gibi 2 amiralin big mom'a dalmasına imkan vermiyorum. Olmaz böyle bir şey. Wb tayfası nasıl kaptanlarını amirallerden koruduysa aynısını big mom tayfası da yapar.
2 amiralin big mom'a dalmasına izin vermek "bırakalım da bizi yensinler bari" demekle aynı şeydir.
Wb marineford'a daldığı zaman bu komutanlar amirallerle teke tek eşleşmedi mi? Ace bile kısa süre de olsa aokiji'yle çarpışıp kimsenin kurtarmasına gerek kalmadan yoluna devam etmedi mi?
Senin dediğin gibi olsa marineford'da marco ve jozu bi amirali tutarken whitebeard'a 2 amiral bırakırlarmış yani
mangaka böyle olmayacağını çizmiş zaten mangada. Sonuç tartışılır ama eşleşme konusunun senin dediğin gibi olmayacağı belli bence.