Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Koca Ana Korsanları vs. Marineford

Hangi taraf alır?


  • Kullanılan toplam oy
    93
Shanks olsaydı MF'den istediğini alır çıkardı. WB'nin gücü kısılmış, astlar ve müttefiklerden birkaçı dışında çöpler gelmiş. Olacağı oydu. Shanks ise tam tersi. Asıl dediğinin aksine denizciler WB ve yanında getirdiği onlarca gemiyle müttefiklerine dalmayı göze almış ama ayağına sadece 1 gemi ilen Shanks'a dalamıyorsa bu denizcilerin buna cesaret edemediğini gösterir.

''Aynı şekilde bunu da geçtim.Mantıken bir kere hükümet bir yonkoyla(WB'yle) olan savaşı göze alıyorsa illaki dışardan gelebilecek kişilere karşı bir önlem almıştır.Yani mfye gayette cp-0 gibi güçler yakın olabilirler olası bir tehdit karşısında.'' demişsin ama böyle bir şey varsa o zaman neden dalamadılar? Demek ki böyle bir planları/önlemleri de yoktu. Bak şu an BM arkı var, Luffyler alanlarına girince anında haberleri oluyor. Ama MF'da böyle bir şey olsa hem BB hem de Shanks'ın geldiğini haber alırlardı. Öyle bir altyapıları/tedbirleri olsa Akainu ve denizciler birden Shansk'ı görünce küçük dillerini yutmazlardı. Bu yüzden bu dediğin gibi bir önlemleri olmadığı ortada. Olsaydı belki de Shanks'a dalabilirlerdi.

Şunu editleyeyim. Böyle bir şey yoktu çünkü adamlar adalet kapılarından kimsenin geçemeyeceğini düşünüyorlardı. Ama yanıldılar ve başka tedbirleri de yoktu ortada.

''Aokiji-Kuzan gibi isimler savaşmasına rağmen adam akıllı efor sarfetmediler bile.Sengoku ve Garp tüm savaş boyunca 2-3 yumruk attı o kadar.'' demişsin bir de. İşte buna rağmen hala ayaklarına gelen Shanks'a dalmaya cesaret edemediler sen düşün. Bu lafı diyip hala denizcilerin Shanks'tan tırsmadığını söylemen şaşırtıcı geliyor bana. Sonuç olarak sen ek güç diyorsun ama karşıda koskoca bir yonko tayfası var ve yanında destek olarak da Marco, Jozu gibi WB astları da var.

Sonuç olarak herkesin de gördüğü üzere denizciler dalmaya cesaret edemedi. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.
Olaya sadece yenip yenmemek olarak bakmıcan işte.Denizciler atıyorum orda Shanks'a girdiler.Shanks'ı yenseler bile elbette çok zorlanırlardı ve güçleri büyük oranda düşerdi.Bunu gören diğer yonkolar olaya müdahale edip zincirleme bir şekilde dünya savaşına dönüştüremezler miydi mfyi ? Sengoku'nun orda ''Dalın'' emrini vermesi demek zincirleme bir şekilde dünya savaşına dönüşmesi demek bana göre ki doğal olarak denizciler bu riski alamazlardı.

2. paragrafa gelirsek...O kısım kurguya giriyor işte.Önceki mesajda dediğim gibi o arcın bitmesi gerekiyordu ve mangaka bunu Shanks üzerinden yaptırdı.Mangaka doğal olarak orda Shanks vs denizcileri çizmicekti çünkü zaten mf arc amacına ulaşmıştı.E doğal olarak mangaka da Shanks'a altını dolduramayacağı bir karizma hareket yaptırmaya çalıştı.

4. paragrafa gelirsek...Dediğim gibi Shanks'tan korkma durumu yok.Tamamen taktiksel bir şey o.Dediğim gibi denizcilerin Shanks'la kapışmak için bir nedeni yok ve Shanks'ı yenseler bile bu zincirleme bir şekilde daha büyük bir savaşa yol açabilirdi.Aynı şekilde adamlar Shanks gibi başka bir yonko olan WB'yi karşılarına almışken Shanks'tan korktu demek ne kadar doğru ? Marco,Jozu kısmına girme.Shanks zaten onlara güvenip mfde artistlik yaptıysa zaten adam değildir.Ben sadece Shanks kendi tayfasıyla o an ki denizcileri yener miydi onu tartışıyorum.

Shanks'ın karizma laflarına değil de görünene bakalım.WB+3 has komutanı denizciler nasıl yendi ? Sengoku ve Garp'ın ben WB tayfasından birine tam güç daldıklarını görmedim.Adam akıllı savaşanlar sadece 3 amiraldi ve o 3 amiral arasında da sadece Aka çok yorgundu.Aokiji ve Kizaru ön safta savaşmasına rağmen hiçte yorgunluk belirtisi göstermediler.

Shanks mfye girse ne olurdu peki ? Gördüğümüz kadarıyla Shanks'ın en has adamları Beckman,Yasopp,Roo.Aka'nın WB'den dayak yemiş halini bile Marco gibi bir sağ kol ve Vista gibi bir komutan zar zor durduruyorken o yaralı Aka bence hala bir komutanı alabilirdi.Hadi Aka Roo'yu alsın.Kizaru+Aokiji Beckman+Yasopp ikilisine fazla gelir.Geriye ne kalıyor Sengoku+Garp.Bu ikisi Shanks'ı orta zorlukta alır muhtemelen.Kizaru ve Aokiji'nin de çok çok zorlanmayacağını düşündüğümden aldıkları galibiyetten sonra geri kalan tayfaya katliama bile gidebilirler.Daha bir de bunun shicisi var da neyse.
 
Eşleştirme yaparken atladığınız şeyler var. BM bi amiralle katakuri de başka amiralle savaştığında BM kazanırken kata kaybetse bile hangisi önce bitecek? BM dövüşünü önce bitirirse katakuriye yardım edemez mi?

BM'nin tayfası asla 2 amiralin annelerine saldırmasına izin vermez. Tüm tayfa annelerini korumaya çalışır.
Anketteki en güçlü kişi olduğundan BM'nin inip inmemesi belirler her şeyi. Bu kadını öldürecek güçlere sahip tek kişiler amirallerse tayfa zaten bu adamları annelerine yaklaştırmaz.

3 sweet commander vs 3 amiral olur diye tahmin ediyorum. Kazanalım diye 2 kişi bi amirale dalacaklarına hepsi 1 amiral oyalasa BM'nin yardımıyla ezer geçerler. Zaten daha güçsüz olsalar da uzun süre dayanırlar amirallere.

Tek başına 1 round'u düşünüp 2 komutan 1 amirale dalmak yerine BM'yi en iyi şekilde kullanıp savaşı kazanmak daha mantıklı.
Yanlız ben Katakuri dışında amirallerle kapışabilecek onları uzun süre tutacak oyalayacak kadar güçlü bir komutan göremiyorum. Kraker mi tutucak ? Smoothie'mi ? Katakuri mesela Akainu'nun magmasına karşı ne yapabilecek ? Hani sırf Hakisi hatrına yani oda. Marco dışında Amiralle ölümüne kapışabilecek uzun süre tutabilecek alabilme şansı olabilecek herhangi bir komutan yok gördüklerimizin içinde. Amiralleri çok küçümsüyorsunuz. Uzun süre falan dayanamazlar komutanlar Katakuri dışında. Ayrıca mesela benim eşleştirmeme göre gidersem BM 2 Amiral'i nasıl diğer savaşlardan önce kazanıp diğerlerine yardıma gidicek ? (ki alamaz.) Denizciler dümdüz eder birde savaş yeri Marineford diyorsunuz. Deplasmandalar yani. Marineford herhangi bir Yonkou'yu aşar. (Genç WB'yi bu Yonkou'lar arasına katmıyorum ama yaşlı halini aşar.) Denizciler dümdüz eder.
 
Oy oy millet Akainu'ya sanki patates çuvalı aldırtıyor. Sekeratı mevt halindeki Wb'ye karşı bile elinde ne var ne yok topladı bu hükümet. Bm deşer geçer

Akainu :

 
Son düzenleme:
Aynı şekile amiral-yonko arasındaki farkı da gösterdi. Şu sahnerler laf olsun diye çizilmiyor.
Bu sahneden amiral-yonko güç çıkarımı yapamazsın.Adamlar karargahı koruyor elbette ki en az hasarla atlatmayı düşünecekler.Amiral-yonko kıyası için elimizdeki en iyi veri WB vs Aka.İkisinin ilk karşılaşmasında yani WB'nin daha kalbi teklemeden önce WB Aka'yı aşamadı.Uzak menzilli saldırılarla birbirlerini avlamaya çalıştılar ama yapamadılar.Aynı şekilde ikisi de mf boyunca birbirlerine 2 net darbe vurdu.İkisinin aldıkları hasar bakımından çok belirgin bir fark görebiliyor musun ? WB vs Aka'yı WB yendi eyvallah ona bir şey diyen yokta WB'nin de aldığı ölümcül hasarlar belli.

Yonko>amiral gibi bir denklem olsa da arada uçurum göremedim ben.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık